Publikováno Únor 26, 200718 r Četl jsem, že brždění u fábek je slušné, že mají dobré brzdy. Jel jsem s fábkou, a když jsem na to šlápl, tak fakt jsem se zabořoval do volantu, což se mi líbilo, byly dobře dávkovatelné. Ale u mě nic moc. Jezdil s tím děda šest let a jelikož jede vždy do dvou a půl tisíc a řadí, tak je skoro nepoužíval .. Může to být tím? že jsou špatně "zachozené"? Jel jsem stodvacet a šlápl jsem na brzdy a místo aby se zakously, tak kladly odpor jakoby, trošku mi to připadalo jako favorit při prždění s kopce
Únor 26, 200718 r Ja myslim že to je tim že s tim jezdil děda jak s hnojem a chce to trochu rozhejbat.Jednou jsem to zažil na STK co byl děda přede mnou.
Únor 26, 200718 r brzdovku menis v intervale 2 roky lebo aj ta moze sposobit horsie brzdenie ak ma uz absorbovane vela vody tak sa skor brzdy prehreju a vädne ich ucinok. skus ich rozbehat. p.s.: ked brzdi potrebuju rozbehat tak aj motor myslim ze ked to fufnel 2,5 a nikdy viac tak potes buh
Únor 26, 200718 r Vyměň brzdovku, vyndej přední destičky , vyčisti ocelákem, vyškrab, vrať zpět tak jak byly (pokud nejsou opotřebené) a uvidíš, že se to zlepší.
Únor 27, 200718 r chce to trošinku probrzdit, bývá to i po zimě, někdy se na deskách vytvoří mazlavý film.
Únor 27, 200718 r Autor díky za rady, děda ještě v životě za 6 nebo sedm let neměl dole přední kola, prostě nebrzdil a pořád říkal, že je rád, že ty brzdy jsou skoro netknuté Jinak udělám, co mi radíte, nikdy jsem brzdy nerozebíral, snad to zvládnu. Sundám kolo a odendám destičku od kotouče a oškrábu jí jo? // jinak nemám abs a mám strach, že když začnu prudce brzdit, tak spálím gumy, nejde to dobře dávkovat a je pomalý nástup účinku. ta brzda je tuhá, klade prostě odpor, ne že jako u aut domáčkneš a je to, oni se zakousnou a povolíš a zase se odkousnout, taky to spíš jako nezakousne každöpádně díky, v sobotu nejpozdějií na to vlítnu
Únor 27, 200718 r a co zkusit http://www.motopartner.cz/Cistici-prostred...stic-brzd-300ml nebo http://www.bike-eshop.cz/cistice/weldtite-...ve-spreji-250ml
Únor 27, 200718 r Kdyby byla spatna brzdovka, tak brzdy nevadnou. Prestanou brzdit uplne v okamziku prehrati. Videl bych to spis na desticky. Mirne pripecene
Únor 27, 200718 r Autor spíš je na tom spečená vrstva, když jen lehounce škrtal brzdy, a nešlapal na ně, aby se pořádně "zajely"
Únor 27, 200718 r Autor Pokud nemas ABS, tak je to jasne. Auta bez ABS brzdi hure - pocitove - nez s ABS. fakt? brzdný účinek je ale stejný ne? navíc s abs se prodlužuje brzdná dráha, ale zakousnout by se obě brzdy měly stejně
Únor 27, 200718 r Pokud nemas ABS, tak je to jasne. Auta bez ABS brzdi hure - pocitove - nez s ABS. fakt? brzdný účinek je ale stejný ne? navíc s abs se prodlužuje brzdná dráha, ale zakousnout by se obě brzdy měly stejně no s abs by se snad měla zkrátit né?
Únor 27, 200718 r Záleží na povrchu atd... Ale hlavní věc k čemu je ABS dobré je to, že se zachová řiditelnost vozidla i při kritickém brždění, což u aut bez ABS říci nejde.
Únor 27, 200718 r Autor Pokud nemas ABS, tak je to jasne. Auta bez ABS brzdi hure - pocitove - nez s ABS. fakt? brzdný účinek je ale stejný ne? navíc s abs se prodlužuje brzdná dráha, ale zakousnout by se obě brzdy měly stejně no s abs by se snad měla zkrátit né? nene, prodlouží se tak o metr. rpotože se stahují a povolují, nejsou stažené naplno. to je nevýhoda abs ...
Únor 28, 200718 r pmultimix: To prece takhle jednoduse nejde rict... Cela vec je mnohem slozitejsi. Ze ABS na urcitych druzich povrchu prodluzuje brzdnou drahu je samozrejme fakt, proc k tomu dochazi je ale mnohem slozitejsi zalezitost.
Únor 28, 200718 r ABS ma totiz MBA - mechanicky brzdovy asistent, ktery pri brzdeni "zesiluje tlak na brzdovy pedal" a pak to brzdi lepe. Auta bez ABS tohle nemaji a proto je tam takovy ten tupy bod - kdy mas pocit, ze ti to klade odpor. V tu chvili do toho ale musis jeste vic slapnout a prave tohle za tebe udela MBA.
Únor 28, 200718 r Ale právě díky tomu abs zastaví rychleji než bez abs. bez abs to pomalu nebrzdí a když se to sešlápne tak se to utrhne,kdežto abs to pozná uvolní a zastaví dříve.
Únor 28, 200718 r century: Ale to je dost obecne. Opet zalezi na povrchu a okolnostech. Nejvetsi brzdnou silu mas, kdyz se kola zablokuji - ale jen na suchem povrchu, takze to, co jsi rekl, je hodne, ale hodne obecne.
Únor 28, 200718 r Ale právě díky tomu abs zastaví rychleji než bez abs. bez abs to pomalu nebrzdí a když se to sešlápne tak se to utrhne,kdežto abs to pozná uvolní a zastaví dříve. hóóódně zjednodušeně - na suchu prodlouží, páč negumuje, na ledu a sněhu zkrátí, páč neklouže smykem
Únor 28, 200718 r Pokud nemas ABS, tak je to jasne. Auta bez ABS brzdi hure - pocitove - nez s ABS. s tymto plne suhlasim, ale je top len pocitove, su akokeby tupsie, ale brzdia rovnako, je to len o pocite Ja mam ABS a nastup je okamzity, na inej Fabke bez ABS je nastup takly tupy, ale brzdia rovnako
Únor 28, 200718 r na maximalnu deceleraciu (brzdenie) ci akceleraciu (zrychlovanie) je nutny urcity preklz co auta s ABS nevedia, takze kapanek predlzuju vrzdnu drahu. V extremoch na sotoline a cerstvo napadanom snehu zabrzdis skor s autom bez ABS, lebo si vytvori klin BTW: ABS plni primarnu funkciu a to neblokuje kolesa (resp ich urychlene odblokovava), a teda umoznuje mat vodizlo (riadenie) pod kontrolou
Únor 28, 200718 r Jste si jisti ze kazda fabka s ABS ma brzdovy asistent? Mel jsem za to, ze se tam zacal davat az nekdy cca. v roce 2004.
Únor 28, 200718 r Jste si jisti ze kazda fabka s ABS ma brzdovy asistent? Mel jsem za to, ze se tam zacal davat az nekdy cca. v roce 2004. Ne kazda Fabie s ABS ma MBA. Oficialne se zacal davat az od MR2006, neoficialne asi od 05/2005. Ja mam 03/2005 a jeste jsem bez nej. V extremoch na sotoline a cerstvo napadanom snehu zabrzdis skor s autom bez ABS, lebo si vytvori klin. Tohle prave ted resi nove ABS Plus napr. u Touaregu.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.