Malta Vloženo 24. Září 2007 Sdílet Vloženo 24. Září 2007 ještě jeden dotaz: dá se běžně sehnat v obchodě (Baumax,Globus,OBI apod.) imbus č.7, který je potřeba na třmeny? Ještě jsem se nedíval, tak abych věděl jestli je to jednoduše k sehnání, nebo se bude muset někde spec.objednat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 24. Září 2007 Sdílet Vloženo 24. Září 2007 ještě jeden dotaz:dá se běžně sehnat v obchodě (Baumax,Globus,OBI apod.) imbus č.7, který je potřeba na třmeny? Ještě jsem se nedíval, tak abych věděl jestli je to jednoduše k sehnání, nebo se bude muset někde spec.objednat koupil bych pořádnou sadu, někdy to jde dost těžko a taky pozor na bordelem zanesenou hlavu šroubu, nevím jestli koupíš v bau apod kvalitní imbusy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crake Vloženo 24. Září 2007 Sdílet Vloženo 24. Září 2007 TAKTEZ DOPORUCUJI KVALITNI SADU... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 24. Září 2007 Sdílet Vloženo 24. Září 2007 ještě jeden dotaz:dá se běžně sehnat v obchodě (Baumax,Globus,OBI apod.) imbus č.7, který je potřeba na třmeny? Ještě jsem se nedíval, tak abych věděl jestli je to jednoduše k sehnání, nebo se bude muset někde spec.objednat koupil bych pořádnou sadu, někdy to jde dost těžko a taky pozor na bordelem zanesenou hlavu šroubu, nevím jestli koupíš v bau apod kvalitní imbusy no díval jsem se teď v sobotu kdy jsem kontroloval šířku kotouče a destičky. Tak jsem se jen preventivně podíval co budu potřebovat za klíč na třmeny a když jsem oddělal krytky tak jsem byl překvapený, jak se oba šrouby leskly novotou. Díval jsem se na net a začínám mít pocit že sehnat tu sedmičku nebude jen tak. Zatím, co jsem viděl sady, tak bez sedmičky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
najmis Vloženo 24. Září 2007 Sdílet Vloženo 24. Září 2007 ještě jeden dotaz:dá se běžně sehnat v obchodě (Baumax,Globus,OBI apod.) imbus č.7, který je potřeba na třmeny? Ještě jsem se nedíval, tak abych věděl jestli je to jednoduše k sehnání, nebo se bude muset někde spec.objednat koupil bych pořádnou sadu, někdy to jde dost těžko a taky pozor na bordelem zanesenou hlavu šroubu, nevím jestli koupíš v bau apod kvalitní imbusy no díval jsem se teď v sobotu kdy jsem kontroloval šířku kotouče a destičky. Tak jsem se jen preventivně podíval co budu potřebovat za klíč na třmeny a když jsem oddělal krytky tak jsem byl překvapený, jak se oba šrouby leskly novotou. Díval jsem se na net a začínám mít pocit že sehnat tu sedmičku nebude jen tak. Zatím, co jsem viděl sady, tak bez sedmičky. V sadách opravdu nebývá... Zajdi si do "železářství" ne baumax apd.. a normálně ho prodávají jako samostatný kus...já ho kupoval tady u nás a měly je skladem cena tuším kolem70kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendam Vloženo 12. Únor 2008 Sdílet Vloženo 12. Únor 2008 (editace) Tak jsem se dnes pustil do výměny kotoučů a destiček. Všechno šlo nádherně při nádherným počasí, vše šlo krásně odšroubovat, krom jednoho čepu třmenu brzdy, i kotouč po mírném násilí šel dolů. Vše jsem očistil a připravil na novou montáž kotoučů. Kotouč drží jeden šroubek. Po té co jsem zatáhl pístek ve třmenu a nasadil brzdové destičky jsem začal šroubovat čepy třmenů. Myslel jsem, že mě omejou. Byl na začátku strhlý závit a ten čep se už šrouboval šikmo. Takže jsem skončil na blbým závitu v hlavě ložiska čepu kola s držákem třmenu brzdy. V domácích podmínkách a na ulici neřešitelný problém. Po dohodě se servisem, jsem tam auto dopravil a teď čekám jestli to dají dohromady a nebo mě čeká výměna těhlice, ložisek atd... Takže až budete měnit destičky, kotouče, dejte si pozor na závity čepů třmenu v těhlici.Trochu fota Táááák už mám auti ze servisu a podařilo se jim opravit závit . Editováno: 13. Únor 2008, autor: jendam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Vloženo 16. Únor 2008 Sdílet Vloženo 16. Únor 2008 Tak som si to preštudoval a budem meniť tiež sam.Len ake kotuče a doštičky si vybrať.Každý tu chváli niečo iné,tak neviem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendam Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Tak som si to preštudoval a budem meniť tiež sam.Len ake kotuče a doštičky si vybrať.Každý tu chváli niečo iné,tak neviem. To záleží na tobě a na penězích. Já jsem tam dal kotouče FERODO a brzdové destičky TRW Lucas cenově velmi dostupné. No a po strženém závitu v těhlici jsem ještě zaplatil servis. Teď ty destičky a kotouče zajíždím, tak se ke kvalitě těchto levnějších dílů vyjádřit nemohu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 18. Únor 2008 Sdílet Vloženo 18. Únor 2008 Tak som si to preštudoval a budem meniť tiež sam.Len ake kotuče a doštičky si vybrať.Každý tu chváli niečo iné,tak neviem. jen ještě poradím, otevřít víčko s brzdovkou a hlídat, aby vám nepřetekla, až budete roztahovat pístek, brzdiče, jinak můžu provést (Hr.Králové) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Vloženo 18. Únor 2008 Sdílet Vloženo 18. Únor 2008 No tie všetky značky,ktoré ste tu písali sú síce pekné,ale čo z toho,keď na slovensku sa dá kúpiť jedna možno dve a ty ber,alebo nechaj tak. Najradšej by som vzal Lukas,ale tie som nikde nenašiel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paaja Vloženo 19. Únor 2008 Sdílet Vloženo 19. Únor 2008 po výměně destiček NEZAPOMEŇ NĚKOLIKRAT SEŠLAPNOUT brzdy !!!!!! Jinak se ti muže stát že nezabrzdiš . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 24. Únor 2008 Sdílet Vloženo 24. Únor 2008 tak jsem v sobotu měnil desky a kotouče, najeto na nich 120 350 km a stav kotoučů od 19,9 do 20 a desky byly od 2,34mm do 6 mm. Mimochodem, při oddalování pístku jsem musel z nádržky odebrat brzdovku, kterou jsem tam nakonec po daní nových desek ani nedal, protože ikdyž jsem našlapal pístky zpět k deskám byla nádržka plná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Vloženo 24. Únor 2008 Sdílet Vloženo 24. Únor 2008 Ja budem meniť brzdy a brzdovku spolu.V lete chceme ísť s priateľkou,teda v lete už s manželkou na dovolenku,takže aby som si dakde nenabil hubu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
asdf7890 Vloženo 25. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2008 Zdravim, mel bych dotaz jak pri vymene brz. desek na predku zatlacit pistek. V DP totiz na to maji takove udelatko. Jde to nejak i bez toho udelatka? Diky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 25. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2008 jo, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maca Vloženo 25. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2008 Zdravim, mel bych dotaz jak pri vymene brz. desek na predku zatlacit pistek. V DP totiz na to maji takove udelatko. Jde to nejak i bez toho udelatka? Diky. vrazil jsem mezi brzdovou desku a pístek šroubovák a zatlačil nazpět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 26. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2008 ... a odšroubovat víčko nádržky a hlídat si kapalinu aby neutekla ven Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jargoon Vloženo 28. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2008 Používá se i truhlářská svěrka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 28. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2008 ... a odšroubovat víčko nádržky a hlídat si kapalinu aby neutekla ven pokud nebylo dolévaná a pokud to roztáhne jen natolik, aby desku vyndal resp. nasadil, tak ani nemusí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 28. Září 2008 Sdílet Vloženo 28. Září 2008 Vy to popisujete nejak jednoduse.asi jsem mel zrovna smulu.Menil jsem zadni desticky a pisty vubec nešlo zatlačit zpět.Ani tim stahovakem truh. ani tim šroubovakem ani tim co jsem udělal aby fungovalo jako orig přípravek.Tak jsem si jeste udělal ze zoufalstvi takový klíč co pasoval to těch drážek v pístu, s kterým jsem pak točil a nakonec zatlačil pist docela jednoduše.Asi po 12-ti otoceni se ani nehnul a pak během 3 otocení uplne zalez. Takže u mě to bylo nějak moc složitý.Je to normální, že nešel normalně zatlacit?Co jsem dělal špatně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jargoon Vloženo 29. Září 2008 Sdílet Vloženo 29. Září 2008 Diskuze nad Tebou je spíše o předních třmenech, ale zadní se liší v tom, že se musí tlačit a točit pístem zároveň. Je tam kvůli ručce samostav. Teda jakýsi šroub, který musíš "zašroubovat". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 29. Září 2008 Sdílet Vloženo 29. Září 2008 aha dik škoda, že jsem to nevěděl dřív Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tondas2 Vloženo 29. Září 2008 Sdílet Vloženo 29. Září 2008 Na kolik mm se daji přední kotouče přesoustružit?? Nandal jsem před dvěma měsíci nové ale staré uklidil ale nevím kolik je dolní hranice pro přetočení? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 30. Září 2008 Sdílet Vloženo 30. Září 2008 kotouče nesmí mít méně než 19mm, new jsou 22mm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carlo Vloženo 17. Duben 2009 Sdílet Vloženo 17. Duben 2009 (editace) A nemusí se na závity těch dvou šroubů, co drží brzdový třmen nanést nějaký loctite proti samovolnému povolení? Editováno: 17. Duben 2009, autor: Carlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.