fuzzyi Vloženo 28. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2008 dnes ráno cesta do práce... rána, brzdím, nic jsem nenašel.. dojedu do práce a u spolujezdce na podlaze leží pružina.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 9. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2008 Sedím na sedačce a najednou prd ho. Koknu pod sedačku a tam ulomenej čep šmátrám šmátrám a pružina najednou spadla. Ta pružina je tam k tomu aby vám pomáhala při zvedání sedačky nahoru. Po tom co se ulomila to je to mnohem těžší vytáhnout sedačku nahoru. Ale dá se. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pointfrost Vloženo 5. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2008 jj taky ji mam dole drsnej problem jediná vada co se objevila je že cca po 3 - 5 dnech se opěradlo sedačky sklopí dozadu o pár cáků, tak ji zase seřídím podle sebe a za týden zas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
turbokar Vloženo 5. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2008 čep jsem udělal ze šrobu, kterému jsem uřízl hlavu, pak mu opiloval část závitu a tímto upraveným koncem jsem ho pod silou kladiva natloukl do dírky po čepu - ta pružina jinak docela pruží, takže to musí pořádně držet, dělá se to špatně, zvlášť ta pružina se tam nasazuje nesnadno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
micho123 Vloženo 7. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2008 u me to samy, taky hrozna rana - pri zvedani sedacky nahoru, jinak vse funguje jak ma - i sedacka jde nahoru stale hladce. pod ni jsem nasel upadlej kus plastu se zobackem + kovovej zobacek, na kterym je vylisovany cislo 22 v krouzku. zrejme ten cep, co o nem pisete. pod sedackou visi taky nejaka plonkova pruzina. m. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubiik Vloženo 21. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2008 já je mám obě ulomený. řidičovu sem spravil tak, že sem čep odvrtal, vyřízl závit a dal sem tam šroub, kterýmu sem strhl závit co koukal ven. zatím to drží. spolujezdcova mě čeká na jaro. tohle moc v MB nevychytali... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FRN1 Vloženo 7. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2008 já je mám obě ulomený. řidičovu sem spravil tak, že sem čep odvrtal, vyřízl závit a dal sem tam šroub, kterýmu sem strhl závit co koukal ven. zatím to drží. spolujezdcova mě čeká na jaro. tohle moc v MB nevychytali... Chtel bych taky prispět svou zkusenosti. Dnes sem absolvoval demontaz sedadcky a opravu čepu co drží pružinu. Než jsem vubec zjistil kde ten cep vubec je,musel sem toho docela dost oddělat ale nakonec se vec podarila. Chci jeste podotknout že neni potřeba rozebirat nosne casti sedacky,staci odmontovat zvedací zařízení(3x šestka šroub) a pak jen vytahnout sedak do nejvyšší možné polohy a cep se ukáže. Vzal sem 6 šroub s imbusovou hlavou a hlavu sem obrousil flexou tak aby tam zustal jen 1mm rantlík na držení pružiny. Upravil jsem délku šroubu a naopasoval ho do diry co zbyla po utrženým čepu. Svařečkou jsem zavařil šroub z obou stran, ze strany kde je pružima je treba zavařit šroub jen tak aby svar neprekazel pružině. Před tim samozrejmě nasledovalo zakrytí sedaku tak abych nezpusobil požár. Myslim že je to docela zodpovědná oprava. To jestli se to zase nerozsype ukaze az cas. Navic sem zjistil že u sedačky zpolujezdce ta pružina taky neni. A tak chci poprosit členy fóra kteří nají pružinu doma a nehodlají ji tam dávat jestli by mi jí za rozumnou cenu neposlali...ozvěte se. Jeste bych rad řekl že s pružinou a bez ni je velkej rozdíl,teď mi jde zvedání sedačky jedna báseň. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
capo Vloženo 3. Květen 2010 Sdílet Vloženo 3. Květen 2010 Všichni píšete, že i bez pružiny lze bez problémů sedačku zvedat, pouze větší silou. Mě po vypadnutí pružiny lze ale sedačka zvednou jen tak do jedné třetiny, potom už s ní ani nehnu. Je to tak i u vás, nebo si mi tam ještě navíc něco vzpříčilo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
micho123 Vloženo 24. Květen 2010 Sdílet Vloženo 24. Květen 2010 taky obě postupně nalezený na podlaze...., sedačky ale běhaj po celé výšce, jen to jde víc ztuha m. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
capo Vloženo 19. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2010 Všichni píšete, že i bez pružiny lze bez problémů sedačku zvedat, pouze větší silou. Mě po vypadnutí pružiny lze ale sedačka zvednou jen tak do jedné třetiny, potom už s ní ani nehnu. Je to tak i u vás, nebo si mi tam ještě navíc něco vzpříčilo? Včera jsem konečně našel čas a odvahu. Kousek toho čepu, na kterém původně držela pružina, se odlomil a zapadl přesně do ozubeného kola zvedacího mechanismu, čímž zabránil zvedání až na konec dráhy. Proto to šlo jen o tu třetinu, která mé malé partnerce nevyhovovala Dal jsem místo toho jednoduše šroub M5 s matkou a podložkami, pružina je zaháklá ještě před matkou. Matka pouze jistí pružinu, aby nešla do strany. Uvidíme kdy se matka povolí a vyskočí to.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lipert Vloženo 27. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2010 Mě vypadla pružina asi před rokem u spolujezdce,nezaregistroval jsem žádnou změnu. A nic si z toho nedělám,protože jsem před dvěma týdny jel ve vypůjčeném WV Passat a na podlaze úplně stejná pružina!!! Takže by mne jen zajímalo,kde udělali němečtí soudruzi chybu! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas_TDI Vloženo 29. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2010 Tak se přidávám do klubu bezpružinkářů :-) dnes jsem našel onu pružinu pod spolujezdcem ... jak dlouho tam leží těžko říci ... vše šlape jak má a tak vrácení pružiny nechávám na dobu až něco nepůjde :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasenkoslav Vloženo 20. Červen 2012 Sdílet Vloženo 20. Červen 2012 (editace) n/a Editováno: 18. Říjen 2013, autor: tomasenkoslav Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek92 Vloženo 4. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2012 Zdravim mam sedadla s bedrovou opierkou a v sedadle vodica nefunguje da sa to opravit lebo treba ten mechanizmus druhy ? Este jedna otazka mam doma sedadlo spolujazdca v ktoroj je aj bedrova opierka dala by sa pouzit do sedadla vodica ? PS: tiez mam vypadnute struny pod prednymi sedackami a ide vsetko ale skusim ich vratit naspät. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 4. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2012 Tu bederní opěrku opravíš. Prasklo Ti jenom to "natahovací" lanko. Špatně se to popisuje, ale když to rozebereš, okamžitě pochopíš co máš opravit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DCSpeedy Vloženo 7. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2012 Taky se přidávám do klubu odpadlých pružin. Když sem to našel na podlaze s kouskem ulomeného plastu a minikouskem čepu, tak sem si řikal, že to tam někdo musel zapomenout. To přeci neni možný aby taková obrovská pružina jen tak odpadla a nic, ale je to tak. Už čtvrt roku jezdim a sedačka funguje naprosto stejně dál... Navrhuju založit klub malomocných octávek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Svačinkář Vloženo 25. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2012 Též se můžu taky pochlubit vypadlou pružinou . Ale i bez ní to funguje na 100% Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DCSpeedy Vloženo 27. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2012 Tak tento víken odpadla pružina i ze sedačky řidiče. Je vidět, že je to výrobní vada VW, kde každému s nájezdem okolo 200tis nebo 9ti letům stáří to prostě odpadne... Obě sedačky fungují dál, ale je znát, že nastavení výšky de mnohem více ztuha :-/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vinca Vloženo 16. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2012 přidávám se do klanu vypadlých pružin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pekres Vloženo 16. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2012 Tak to se taky přidávám do klubu kdo jezdí bez pružiny. Našel jsem ji jednou pod sedadlem spolujezdce a nevěděl jsem kde patří. Sedačka fungovala a tak jsem pružinu odložil na dobu kdy se mi bude chtít se na to podívat a opravit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukasGC Vloženo 3. Květen 2013 Sdílet Vloženo 3. Květen 2013 Zdravím. Octavii mam měsíc a zatím jsem nenašel " Bohu dík" pružinu pod sedačkou. Stejně mě to jednou čeká. Spíš mám problém s vrzáním sedačky,dneska vše promažu ale myslím si že to nebude jen tak. Máte někdo s vrzající sedačkou u řidiče zkušenost? Díky Lukáš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojtus Vloženo 13. Únor 2014 Sdílet Vloženo 13. Únor 2014 Zdar,tak sem bohuzel taky v klubu. Pri sundavani sedaku dolu rana jak prase a propadlo se na dno. Nemmuzu rict,ze vse funguje..pri snizovani sedacky vzdy rana a propadne se,musim pumpovat nahoru. Coz me vcelku vysira. A nekdo psal ze s tim skoro nehybe..tak asi jezdi sam. Bohuzel ja mam 190cm a pritelkyne 165..takze zmena polohy je vcelku casta. Nez sem si precet diskuze,naivne sem myslel,ze to tam nekde zahaknu bez demontaze. Kurwadrat. Za nekery veci bych konstrukterum urazil hlavu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
silver1 Vloženo 22. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2014 (editace) Caute, nestretli ste sa s tym, ze mechanizmus na nastavenie vysky vodicovho (řidič) sedadla ostal zaseknuty,nefunkčný? Po rozobrati sa stym neda pohnut,neviem podla akeho cisla by som mal hladat nahradny diel. P.S. chlapi, prepacte, neskoro som si vsimol moj problem sa tyka OII ... Editováno: 22. Říjen 2014, autor: silver1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hajmen Vloženo 11. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2015 tato pružina mi také vypadla.....ale mám jiný problém: sedačka spolujezdce nejde posunovat!! kamaád si ji dal až dozadu a teď s ní nelze hnout zjistil jsem,že "páka", která odjišťuje čep(ten drží pojezd sedačky) je asi rozbitá.... lze to koupit? jak se to jmenuje? a jak o vyměnit? díky mohu poslat foto (zítra) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.