Mates_XIV Vloženo 22. Září 2009 Sdílet Vloženo 22. Září 2009 (editace) Pokud budes mit stesti na kus o)) Ale ta spotreba 10 kdyz to honis trosku !! o((( Když si vezmeš 2,0 CR protože PD je generačně někde jinde akusticky a emisně a budeš nato šlapat tak budeš jezdit kolem 7,5-8 a s benzínem kolem 9,5-10 tak ty dva litry neni už moc rozdíl. Nevím jakej profil ty jezdíš ale 10 mám tak dálnice(160-180) + město. A nebo fakt kláda předjížděni na okreskách. Na 1,8 je hodně znát jestli je to předohrab nebo 4x4. Ne žeby 4x4 nejela, ale je tam cítít ten rozdíl. Ale to je třeba u 2,0 103 PD taky. Prosté kupecké počty. 2l/100km .... rodíl v ceně 70Kč/100km .... při ujetí 20 000 = 14 000Kč ... tak nevím nevím jestli se to vyplatí když jejen rozdíl ceny 2,0 103kW DPF a 1,8 118kW 40 000, ale rozdíl bude jistě větší až někdy bude CR motor. Kdyby se propočítaly náklady na povinné ručení a servisy tak žádná sláva. Na Dieslu budeš muset jednou dělat rozvody a i DPF a to bude pěkná pálka. Editováno: 22. Září 2009, autor: Mates_XIV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 22. Září 2009 Sdílet Vloženo 22. Září 2009 (editace) Mates pekne si to napsal To Krysimlade: Tomuhle motoru musis porozumet, musis se s nim seznamit a musis se ho naucit pouzivat, pak se s nim da jet i celkem svizna jizda za rozumnou spotrebu kolem 8litru. Dneska napr. Zlicin - Brno za 7.5, prumerna rychlost 117km/h .. .vse dle maxidotu. Narozdil od dieslu muzu vyuzit otacek od 2t az do 6.5t .... coz mi dava obrovskou vyhodu napr. pri predjizdeni...nemusis si davat pozor na prerazovani apod. Motor mi nabizi dostatecnou dynamiku ve velkem spektru a o tom si muzes u naftaku nechat jen zdat. Ja mam najezdeno s 1.9 TDi 100tkm a s 2.0TDi asi jen 20tkm pak jsem presel na 1.8TSi a nemuzu si to proste vynachvalit. mozna bys to mel zkusit na delsi dobu, pak by ses nerad vracel k dieslu Editováno: 22. Září 2009, autor: Bladik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mates_XIV Vloženo 2. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2009 Koukám přišly nový data a už si nikdo nestěžuje co nějaký nový poznatky nebo připomínky? Je tu moc klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alvisio Vloženo 2. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2009 Tiež sa mi zdá, že je tu až moc ticho. Ale ja sa nesťažujem, naposledy som s autom šiel asi tak pred mesiacom, aj to len na chatu ho opláchnuť, lebo v garáži sa asi tak za 1,5 mesiaca, čo som ho tiež ani raz nevytiahol riadne zaprášil Ale snáď ho tento výkend konečne prevetrám, lebo moja firemná Vectra mi pomaly lezie s jej lenivým motorom na nervy. Ale inak ten flash ozaj pomohol, teraz to auto chodí ako švajčiarske hodinky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matt12 Vloženo 30. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2009 Ahoj, dnes som pri navšteve servisu požiadal o update softu riadiacej jednotky (Octavia FL, 1,8 TSI, 6 st. manuál, MR2010). Prvý problém nastal hneď s pripojením VASu (údajne sa nešlo pripojiť online). Poslali ma preč s tým, že zavolajú ak sa to podarí. Po dvoch hodinách volali, že je to hotové. Bohužiaľ ani po údajnom update softu nevidím na Maxi dote zaradený prevodový stupeň. Servis na moju otázku reagoval, že o tom nikdy nepočuli (typické). Môže niekto prosím potvrdiť, že s novými dátami RJ motora ukazuje Maxi dot zaradený prevodový stupeň ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alvisio Vloženo 30. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2009 Potvrdzujem že je to tak. Ukazuje to okrem spiatočky všetky stupne. Mne to nahrávali až niekedy začiatkom septembra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mates_XIV Vloženo 30. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2009 Jestli máš maxidot a neukazuje ti to. Tak ti to nepřehráli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 30. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2009 Tak tomu se rika jak dobre zkontrolovat jestli provedli danou praci...nebyl si nahodou v Brne Hned bych jim to tam sel hodit na hlavu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 30. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2009 no nevím jak OII,ale já mám u Supa II přehranou jednotku,sw 0050 a o tom,že by manuální převodovka ukazovala na maxíku rychlost jsem nikde neslyšel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mates_XIV Vloženo 1. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2009 Ale on má OII FL a v tom je už novější motor. Ty máš BZB a on CDAA. Ty data co ukazují jak máš řadit jsou jen pro ty novější motory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matt12 Vloženo 1. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2009 Dik za informácie, skúsim iný servis. Možno sa to podarí tam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 1. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2009 aha,ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matt12 Vloženo 3. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2009 Tak po návšteve druhého servisu mám hotovú aktualizáciu SW riadiacej jednotky. V rámci záruky to bolo zadarmo. V prvom servise neurobili samozrejme nič. Po pripojení na diagnostiku sa ukázalo, že tam bola stále pôvodná verzia softu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mates_XIV Vloženo 3. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2009 No co nato říct. Vytahat ty servisaky za uši. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 4. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2009 ne, ja bych je vytahal za kule!!! Usi uz maji podle me vytahany dost, pokud takhle pracuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gallyleo Vloženo 13. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2009 Jsem tady nový, v novém roce zvažuji koupi auta a octavia 1.8tsi je jedna z vážných možností. Přečetl jsem si v podstatě celý vlákno a motor 1.8TSI má víceméně dva problémy: problém s váhou vzduchu a nutností flashnutí řídící jednotky. Můj dotaz zní, jestli jsou tyhle problémy již vyřešeny? Když bych si zítra koupil fungl novou octavii, bude tam nejnovější verze firmwaru nahrána ? Díky za případné odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 13. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2009 Nejnovejsi firmware tam budes urcite mit pokud tedy uvazujes o nove OII FL. Co se tyka vahy vzduchu tak to jsme meli mi ze zacatku, ted snad s timto uz zadne jine problemy nejsou nebo aspon jsem neslysel o zadnych jinych. Kazdopadne ja jsem to mel na reklamaci a uplne bez problemu vymenili a od te doby jsem najel 40tkm a v pohode....tuk, tuk. Kdyby to tenkrat aspon tou vahou skoncilo, ted uz bych se nad OII asi hodne rozmyslel, ale asi mam mozna patecni kousek, kazdopadne si s ni pekne uzivam co se tyka reklamaci ... Ale motor je naprosto skvelej, takze vrele doporucuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gallyleo Vloženo 14. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2009 Bladik diky za odppověď. Tohle vlakno už čtu dlouho, včera jsem ale nějak zabloudil a objevil thread "vykradena O II". Oooo majn got. Ze se oktavky kradou, to jsem věděl již dávno, ale že se i tak brutalně vykradaj a nici, to jsem nevěděl. Mam pocit, že každý kdo s Vás tady přispivá, byl alespoň jednou vykradenej. To je teda silny argument. Fakt mě to dostalo, asi jsem byl blby naivka. Do prdele kdyby ten motor montoval do aut i někdo jiny (nepočitam SEAT LEON) ..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alt Vloženo 14. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2009 Zdravím mám problém s motorem 1,8 tsi při rozjezdu při přidání plynu motor špatně reaguje na plynový pedál a už se mi několikrát stalo,že motor zdechl.Navíc když motor nastartuji a je studeny tak se mi zdá,že jde nepravidelně a do celého auta se přenášejí vybrace. Byl jsem s tím ve ŠKODOVCE tam přehrávali řídící jednotku nebo co trošku se to zlepšilo stále to,ale není ono.Díky za radu najeto 22000km Octavia MR 2008. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 15. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2009 Bladik diky za odppověď. Tohle vlakno už čtu dlouho, včera jsem ale nějak zabloudil a objevil thread "vykradena O II". Oooo majn got. Ze se oktavky kradou, to jsem věděl již dávno, ale že se i tak brutalně vykradaj a nici, to jsem nevěděl. Mam pocit, že každý kdo s Vás tady přispivá, byl alespoň jednou vykradenej. To je teda silny argument. Fakt mě to dostalo, asi jsem byl blby naivka. Do prdele kdyby ten motor montoval do aut i někdo jiny (nepočitam SEAT LEON) ..... No co se tyka tech kradezi, tak to se neubranis zadnym autem, vykradaji kde co, pokud si ovsem nechces koupit hyundai nebo neco takoveho. Uz i kamos co ma Ceeda tak mi rikal ze ho dvakrat vykradli, s tim proste nic neudelas. Co se tyka motoru tak ho montuje jeste Audi Ale zase na obranu OII...bracha si ani ne pred rokem koupil OII FL a je s ni naprosto spokojenej, ma najeto pres 15tkm a zadny problem...asi jsem mel fakt smulu na spatny kousek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo 15. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2009 No Bladik ma celkem netypicke zavady na svem aute... Co mame vsichni 1,8 TSI MR 08 a MR 09 spolecne, je nebo bylo skubani za studena. Reseno prehratim firmware, dale a o tom se "vsude" diskutuje, je pomyslne praskani hlav a preskoceny retez na zaklade svesenych ventilu... Co vim, potvrdil to jenom Karlos3 u sveho auta (praskla hlava) a jeden borec, na nick si nespominam, co mel preskocenej retez z duvodu zadreni vacky.. (vyrobni vada najeto cca 40.000km)... Z Boule a ani od policajtu co jezdi 1,8 TSI neni zaznamenan vetsi vyskyt zavad hlav... Schanim kontakt na hlavniho koordinatora u policie co resi 1,8 TSI... Budu ho mit pristi tyden a nejake info dam i sem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 15. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2009 Njn co nadelam, musim byt necim vyjimecny ze Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BadyS Vloženo 15. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2009 pomalu se přidávám k Vám mezi TSi čkaře a tak trochu koketuji s myšlenkou, předělat ji na LPG, má někdo místní již tuto úpravu? díky za připadné reakce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hoblik Vloženo 15. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2009 Ja bych ji teda radsi nachipoval nez ji dal LPG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1.8T Vloženo 16. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2009 Teda já ani jedno.... čipovat nevidím důvod už takhle 90% nestíhá a až budou měšťáci moct měřit bez ceduli... A dávat do toho lpg... pořizovací cena bude hodně vysoká na tento motor, návratnost x let.. komplikace na technický (plynová revize..), pořád nesmíš do garage, na všechny problémy který nastanou budou mít ve škodovce argument že je to tím plynem... a ušetříš pár korun za rok. Jestli máš na auto za 500+ tak tě pár korun ročně nevytrhne, ne? Nekupoval jsem si nejlepší motor abych ho pro úspory degradoval. To jsem si mohl rovnou koupit horší=levnější motor a ušetřil bych víc než plynem za 10 let... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.