Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 6 měsíců později...
  • o 11 měsíců později...
  • o 4 měsíce později...
Vloženo

no idealne info, jestli jde o stejnou, ktera se davala do FI. pokud ano, co je potreba udelat, abych to prehodil. maminka ma dvoutonovou a je ji fuk, jakou ma. tak bych to vymenil.

pokud to neni kompatibilni, co je potreba koupit a kolik to zhruba stoji.

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Ahoj, nějak to tady vyznělo do prázdna...takto oživím, měl bych dotaz, kolik stojí ten dvoutónový klakson a jeho předělání? Vím, že tady je samej machr, co se týče předělávek a dodělávek na auta, tak by mě zajímala cena a co to obnáší (a případná domluva na kšeftě...:)). Dík za info.

Vloženo

dej tam podtlakovky s kompresorem, měl sem je na všech autech, vždy je předělávám a na tu fabku nemám čas to tam dát. Je to 5trubek a jeden kompresor.Zapojíš to přes relé-ovládací zůstane ze starého klaksonu a spínací 30 co sepne kompresor vyvedeš s pojistky která je na aku.Kostru vezmeš z kostry starýho, nebo při upevnění kompresoru.

691.jpg tohle třeba stojí 390kč.

Jinak klakson kupuj jenom italský, který zapojíš na ten původní.

Vloženo

No já se taky přidám s poptávkou na nějakej popis montáže. Měl bych k dispozici dvoutónovej klakson z R nebo z FI. Dneska sem to zkoumal a do každýho šneka vedou káble. Ale nevim odkud a jak to zapojit/přepojit.

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)
dej tam podtlakovky s kompresorem, měl sem je na všech autech, vždy je předělávám a na tu fabku nemám čas to tam dát. Je to 5trubek a jeden kompresor.Zapojíš to přes relé-ovládací zůstane ze starého klaksonu a spínací 30 co sepne kompresor vyvedeš s pojistky která je na aku.Kostru vezmeš z kostry starýho, nebo při upevnění kompresoru.

tohle třeba stojí 390kč.

Jinak klakson kupuj jenom italský, který zapojíš na ten původní.

hele, jeden rýpavý dotaz, jak jinak u mě....je to homologované a tedy povolené?

Editováno: , autor: Blacky
edit: obrazek fuc :o)
  • o 4 měsíce později...
Vloženo

Tak dnes jsem to řešil ve škodovce ohledně dvouton klaksonu.Je tam potřeba držák klaksonů za cca 500kč bez dph,dále klakson -hluboký ton 6Q0951221G za 788kč bez dph,konektor s pinami a kabely za cca 200kč.Takže materiál vyjde na cca 1700kč origo.plus práce.A nebo sehnat klakson hluboký ton z např.OII starší na vrakovišti,koupit jen držák,nebo použít vše z OII,nebo F I nějaká vyšší výbava.Těžko říct,co je lepší,já koupím vše origo nový a nemusím nic upravovat,vyrábět,jen napojím kabely k 2 klaksonu a hotovo a je klid. :)

Vloženo

No já se taky přidám s poptávkou na nějakej popis montáže. Měl bych k dispozici dvoutónovej klakson z R nebo z FI. Dneska sem to zkoumal a do každýho šneka vedou káble. Ale nevim odkud a jak to zapojit/přepojit.

Jo to je jednoduchý- na tvým R vedou kabely k jednomu klaksonu.Tak to vlastně napojíš na ně-vlastně každý kabel bude mít 2 vývody.Prostě to,,rozdvojíš''Jen je tam potřeba to řádně zaizolovat,protože jinak to vyhnije,tam cáká v zimě svinstvo,a správně dimenzovat vodiče jak délkově tak průřezem,a dodržet polaritu.Jinak nic zvláštního,relé už to má instalovaný z výroby. :)

Vloženo

No, tak jak má bejt drát silnej a dlouhej, to vůbec netušim :) Radši to nechám jak to je. Nevim, jestli se mne to zdá, ale ten dvoutonovej mně přijde horší než ve FI.

Vloženo

Tak už mám namontovaný dvoutonový klakson.Použil jsem vše origo,doba montáže cca 3hod.a to jsem si se vším vyhrál a udělal to co nejprecizněji.Když by někdo měl zájem,můžu sem dát foto z montáže. :)

Vloženo

pro akrubka-já dávám na auto jen schválený věci,co mám tych pět trubek má pětihlasý ton,ale není to muzika alá slunce seno ...Na jaře začnu montovat,protože neosvětlení kolaři a mopedisti mně vadí.

Vloženo

Chtěl bych sem dát nějaké foto z montáže,ale nevím jak to udělat abych v jednom příspěvku dal třeba 6 fotek.

Dobrý,už jsem na to přišel. :) Tak na to mrkněte,není to zas nic těžkýho,jenom je potřeba mít pájku,el.pásku kvalitní,nejlépe samosmrštovací bužírku,štípačky,kleště na izolace kabelů,různé kabely a gola sadu.A samozrejmě díly které jsem popsal v předchozích příspěvcích.

post-42334-1269115505,5121_thumb.jpg

post-42334-1269115538,6441_thumb.jpg

post-42334-1269115566,494_thumb.jpg

post-42334-1269115585,1896_thumb.jpg

post-42334-1269115612,3173_thumb.jpg

post-42334-1269115644,8446_thumb.jpg

post-42334-1269115678,2722_thumb.jpg

post-42334-1269115712,2853_thumb.jpg

post-42334-1269115751,3085_thumb.jpg

post-42334-1269115778,4004_thumb.jpg

Vloženo

No to chápu.Kdybych sám nebyl mechanik a neměl nářadí a potřebný vědomosti,tak bych taky si na to netroufnul.Měl bych stach abych tam něco neudělal špatně,nebo nepoškodil.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Nechci nikoho zahanbovat, urážet za nepodařenou práci nebo něco vychvalovat - ale známý si do své před lety milované Feli udělal následující vychytávku: do volného místa pod kapotu tlakový reproduktor, určený pro namontování na auto = odolný dešti a dalším povětrnostním vlivům, původně určený pro sirény sanitek a vozů VB; pod palubovku 50W zesilovač s měničem, aby měl opravdu těch 50W sinus a ne jen PMPO (v Poslední Moment Před Ohněm); na palubní desku si přilepil malou klávesničku, ovládající modul s digitální zvukovou pamětí - 30sekundová verze s možností dělení na části a s možností reprodukce každého segmentu samostatně.

A pak jen dva dny surfoval po netu a stahoval zvuky - nakonec vyjel na silnici a podle stisknutého knoflíku se z tlakáče ozývalo tu pořádné zabučení, tam rachot střelby samopalu, samozřejmě několik různých sirén, řev lva nebo tryskového motoru anebo taky prosté zařvání "Uhni, ty krávo nebeská!"... Jednou jsem s ním jel, dojeli jsme "sportující" hejnko cyklistů - samozřejmě rozcapení přes celou silnici a neuhnou, kamarád zmáčknul "kulomet" a pak jsme málem ch*ali smíchy, když "sportovci" skákali s koly do pankejtů... Na vesnické báby jedoucí ráno na kole bez světla do kravína dojit zase prý nejlíp fungovala ta replika s "Uhni ty..."

Vloženo

Chtěl bych sem dát nějaké foto z montáže,ale nevím jak to udělat abych v jednom příspěvku dal třeba 6 fotek.

Dobrý,už jsem na to přišel. :) Tak na to mrkněte,není to zas nic těžkýho,jenom je potřeba mít pájku,el.pásku kvalitní,nejlépe samosmrštovací bužírku,štípačky,kleště na izolace kabelů,různé kabely a gola sadu.A samozrejmě díly které jsem popsal v předchozích příspěvcích.

Takze staci jen rozvest dratky na dva klaksony? A pojistka zustava stejna nabo se musi menit? A taky predpokladam za mi staci dvoutonovka treba z Octy pokud mozno i s kusem kablu na kterem je ta svorka. Navstivim vrakac a jdu na to.

Vloženo (editace)

Za tuhle věc bych zaplatil klidně x Kč. Pokud tohle někdo umí, budu rád, když se ozve.

Bojler, podívej se sem:

http://www.stualarm.cz/produkt/lt-yh100b-reproduktor-k-vystraznemu-systemu-100w/ máš jeden reprák,

http://www.stualarm.cz/produkt/lt-yhd-reproduktor-k-vystraznemu-systemu-100w/ druhý reprák,

http://www.stualarm.cz/produkt/si-703-vystrazny-system-s-mikrofonem-100w/ tady máš celou sadu i se zesilovačem,

http://www.stualarm.cz/produkt/si-737-vystrazny-system-s-30-prednastavenymi-tony/ a tady něco méně profi.

Stačí objednat, zaplatit a (nechat) namontovat. Pokud chceš jiné zvuky, stačí ta nejlacinější mp-troska a do ní nahrané cokoliv - zapojí se do zdířky pro mikrofon, hlasitost se upraví nastavením přímo na té mp-3. Jiná věc je homologace - klasický klakson bych s tím rozhodně nenahrazoval, i když na idioty rozcapující se po silnici to je daleko účinnější než obyčejná továrně montovaná houkačka. A když se podíváš na tu cenu, doma to rozhodně laciněji neubastlíš...

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...