Přejít na obsah

Jakou LCD TV nebo Plasma TV?


Martinoslav

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Mněl bych dotaz na vás kdo již máte nějakou televizi Full HD z jakého zdroje přijímáte signál.Jestli ze stelitu.pozemní digitální nebo analogu.

Chci si koupit Samsunga Full HD a satelit pro příjem české satelitní televize.Ale ty levnější satelity neumí přenášet vysoké rozlišení(vím že moc stanic s vysokym rozlišením není ale do budoucna kdo ví...) a nebo jestli má vůbec cenu pořídit dražší satelit který umí Full HD.

Je to velky rozdíl v obraze ?

Díky za názory

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Full HD a pozemni digital..

Obraz je hezky, oproti HD READY vsak zda se byti jakoby lehce rozmazany, co se tyce kontur. Obliceje vypadaji jakoby meli masky. TV vsak zdarne prepocitava a asi to neni p;del :D

A pokud FULL HD, tak 100Hz. Mozna klidne i 200Hz ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když přepnu plazmu na 50Hz, tak je vidět jednoznačně blikání obrazu, v monitorech se doporučuje taky rozlišení s nejvyššími možnými Hz, takže dnes jednoznačně minimum 100Hz televizi. A satelit s HD dnes už ano, zatím jsou pro český trh tři televize (Nova HD, Eurosport HD a Brava HD) plus najdeš něco i v FTA programech. A věř že HD je hodně znát. Ten satelitní komplet moc nedoporučuji, podívej se po přístrojích Dreamsky nebo ještě líp Vantage, dále minimálně aby to mělo USB a lepší je možnost HDD. Jinak v ceně kolem 2500,- je dobrý i Showbox S300 platinum (USB, možnost připojení HDD, aktualizace fw přes USB, bohužel není HD) ten mám, parabola s LNB cca 1000,- karta Skylink 2000,- jednorázově a pak bezplatně základ nebo za 222,- rozšířená nabídka více na SKYLINK no a já mám ještě motor 1500,- a koukám zdarma na komplet nabídku DIGI TV (včetně HBO..., ale tohle jednou skončí, takže nedoporučuji jako hlavní zdroj příjmu)

Editováno: , autor: murder
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tu televizi, dnes už záleží hodně na vlastním pocitu, vybíráš rozumnou značku a někomu se může líbit takový obraz a někomu zas makový. Pokud bys chtěl kvalitu tak Pioneer, ale tu jen tak někdo nezaplatí.

A u satelitů, když se ti bude něco líbit tak prohledej net (fóra) ne všechno má dobrou podporu a plno v základu "hloupých" mašinek se toho může neskutečně moc naučit, jiným FW. Takže u satelitu dobrá podpora = větší spokojenost. Já jsem se to naučil dodatečně, nejdřív jsem koupil satelit a pak naštěstí našel skvělou podporu a zjistil jsem, že mám dost chytrou mašinku za málo peněz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U televize netrávím moc času.Tak že neplánuji žádnou velkou investici :) Spíš chci 16:9 protože na té co mám (4:3)je ten obraz už malý.

A jak jsem už psal nic moc o tom nevím tak scháním rozumy.

Chtěl jsem vědět jestli ten HD satelit bude tak velky rozdíl v kvalitě obrazu oproti tomu normálnímu.

A taky tím chci řešit blížíci se pozemní digitalizaci :)

Zatím kouknu na ty přístroje co píšeš a něco pročtu.Spíš si ale dám poradit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám plazmu Panasonic 42´

Na ne-HD stanicích to moc nepoznáš, tam se obraz dopočítává, ale to co vysílá v HD to je neskutečnej rozdíl, letos by mělo rozjet HD vysílání i ČT, pak je v cz verzi ještě Filmbox HD a další budou růst jako houby po dešti. Je to o prioritách jestli teď levně a za rok "vyhodit" nebo rovnou dráž a v HD. Zatím jsou oficiálně na satelitu pro CZ trh opravdu jen tři tv v HD. Rozdíl v kvalitě, ale je určitě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
prosím kdo tomu rozumíte,poraďte

tuto panasonic

nebo

tuto sony

nebo případně jinou,ale do max 12k

díky :worthy

http://www.datart.cz/katalog/LCD-Televize-...g-LE32A457.html Parametry to ma vsechno vicemene stejny, ale obraz proti Panasonicu rozhodne lepsi (zajdi se nekam mrknout) a design z tohodle tisicileti, i kdyz to neni jako vyssi rady. Sony budiz, ale Viery bohuzel (designove) vypadaji, jak kdyz jsou odlity z bakelitu, co se driv delaly kliky ;)lol Ale i obrazove se mi Panasonic zda momentalne prekonanej, a to jak Samsungem, tak LG, tak i novyma Philipsama

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si dneska konecne privez domu novyho Šamšunga :) Nakonec kompromis mezi mym a pritulky pozadavkem, ani 82cm, ani 106cm, ale 94cm :) Koruna leti dolu a ceny se uz i pres slevy zacinaji zvedat nad uroven pred Vanocema, pokud nejde o vylozene zastaraly typy. Zitra budeme vybalovat a zahajime promitani asi Gladiatorem nebo Ratatouille :) Jsou to ovsem muka, mit to vedle v presini v bedne, ale slibil jsem prituli, ze ji rozbalime spolu, a dnes nemuze dorazit, tak az zitra :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo, ale psal i "pripadne jinou" :) Ja vybiral tak, ze jsem si neco nacet, pak obehal snad 10 kramu, nechal si i neco nastavit, i kdyz se obcas kroutej a tvrdi, ze nemuzou, ale nakonec vzdycky aspon CT24 pustit z digitalu dokazali :) Podobny postup bych urcite doporucil, kazdymu urcite vyhovuje neco jinyho.

Ted jsem koukal, behem dneska sly TV na netu i o 500 nahoru, i v nizsich hladinach. Kamenny kramy nevim, ja sel najisto, ale asi budou taky reagovat rychle :( Stejne jako ted pumpari

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasny, taky sem se vyptaval na zkusenosti :) Zatim to vypada, ze koruna zacina blbnout, takze ceny pujdou nahoru. Ted jsem koukal i na HW a vsechno docela leti nahoru.

Jinak Philips jsem pri zapoceti vybirani puvodne chtel, nektery modely jsou perfektni, nektery des bes. Chtel jsem 7403, ktera ukazuje naramne, ale je cenove vejs, nez jsem chtel. http://lcd-televize.elektromedia.cz/philips-32pfl7403d/ Ale obraz luxusni. Nizsi modely ale maji obraz znacne neostrej. Tu, cos posilal neznam, nazivo jsem ji asi ani nevidel, ale je to cenove nejaky podezrely, jinde stoji klido 13000-15000 :) Ma peknej design...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

njn,kdyby byly 4 druhy na výběr,tak je to jednoduchý,ale takhle?! :wallbash:

abych nedopadl jak ten stařeček co měnil až vyměnil. :disgust:

-_- a díky :specool:

nejvíc se mě líbí asi ten samsung jaks poslal,uvidím až vlezu do nějakýho kšeftu

Editováno: , autor: bobanek66
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...