Jessy Vloženo 22. Červen 2007 Sdílet Vloženo 22. Červen 2007 (editace) Zdar, nema nekdo skus. s vyradenim EGR ventilu ? Sluzi na prisavanie vyfuk . plynov spat do spalovania, a tym vraj znizenie emisi . Na 2. strane to strasne zasiera sanie, turbo , atd ... Tak som to skusil - upchal sem tu tenku hadicku, cez ktoru sa podtlakom EGR otvara . Bolo to tam fakt pekne zasrane karbonom , olejom ... Zjistil som ale, ze na boku EGR je este najaka skrtiaca klapka, ktora zaviera privod vzduchu ... Tak teraz neviem , ci to nebude robit nejake problemy - EGR uz totiz neotvara, ale skrtiaca klapka moze zavret privod vzduchu, tak to mozno bude dusit ... Tak som to bol vyskusat - zda se mi, ze v nizkych otackach je to trosicku lenivejsie ... ale mozno je to len subj. pocit... Asi by to chtelo odpojit i ovladanie tej klapky, aby to malo stale dostatek vzduchu ... Nevie niekto poradit? Dik Tu je vyfotena ta klapka na boku EGR a tiahlo ktore ju otvara (tiez je ovladane podtlakom') Editováno: 22. Červen 2007, autor: Jessy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JimTDI Vloženo 23. Červen 2007 Sdílet Vloženo 23. Červen 2007 předpokládám, že máš TDI motor... EGR je skutečně kvůli emisím, jinak význam nemá a spíš je lepší ho vyřadit, než čistit sání každou chvíli jinak ta klapka není škrticí(tu mají jen benziny), ta je na chcípání motoru, aby se ti tak nezatřásl.. oboje věci v autě nemám a zdá se mi to tak lepší.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jessy Vloženo 23. Červen 2007 Autor Sdílet Vloženo 23. Červen 2007 předpokládám, že máš TDI motor...EGR je skutečně kvůli emisím, jinak význam nemá a spíš je lepší ho vyřadit, než čistit sání každou chvíli jinak ta klapka není škrticí(tu mají jen benziny), ta je na chcípání motoru, aby se ti tak nezatřásl.. oboje věci v autě nemám a zdá se mi to tak lepší.... Dik za Info ... Takze ta klapka by snad problemy robit nemala, ked sa zaviera len pri vypinani mot . Inak je mi jasne ze to nie je skrtiaca v zmysle ako u benzinaku... Skusim s tym najazdit par km, mozno to bol fakt len pocit (ze to bolo trosku lenivejsie) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdipower Vloženo 23. Červen 2007 Sdílet Vloženo 23. Červen 2007 jj, taky to mám venku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.