Daworis Vloženo 25. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2007 Ahojte , Dlouho jsem procital forum a nic jsem nenasel pokud to tady nekde je omlouvam se. Po nastartovani studeneho motoru (jedna se o Fabii 1.9 TDi 74kW) se z motoroveho prostoru oziva cvakavy zvuk cca 5 - 10 sekund potom to prestane.Drive jsem to nepozoroval. Zda se ze se to stava kdyz je trosicku chladneji 15 stupnu a nize. Pokud nekdo vite prosim poradte co by to mohlo byt. Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 25. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2007 Viděl bych to na hydroštely. Něco jsme o tom kecali na fóru Oktavie: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...p;hl=hydroštely Možná ti to trochu pomůže. Jinak hodně v tomhle udělá olej, rozdíl mezi syntetikou a polosyntetikou je opravdu u studeného motoru hodně znát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daworis Vloženo 26. Červenec 2007 Autor Sdílet Vloženo 26. Červenec 2007 KaJe napsal: Viděl bych to na hydroštely. Něco jsme o tom kecali na fóru Oktavie: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...p;hl=hydroštely Možná ti to trochu pomůže. Jinak hodně v tomhle udělá olej, rozdíl mezi syntetikou a polosyntetikou je opravdu u studeného motoru hodně znát. Diky moc. Zaclo to delat po vymene oleje. Co se v takovem pripade doporucuje ? Kupoval jsem ojete vozidlo a nevim co tam bylo predtim. Mam si ten olej hnedka nechat vymenit ? V prispevky oktavia pisou ze to nemusi resit pokud to je kratsi dobu, ale nemuze se casem neco stat ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 26. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2007 (editace) Při koupi ojetého vozidla se přece náplně a (většinou i rozvody) dělají automaticky. Nebo ty přesně víš, co bylo na tom autě děláno ? A kdybys prodával auto, dával bys tam nový olej, novou brzdovku, novou chladicí kapalinu ... Když to vezmu, tak nový olej cca 1000,-, chladicí kapalina 600,- , brzdovka 400,- ... ceny střílím, ale +/- sedí... Ty dva tisíce tě tolik vytrhnou ? Kór, když sis koupil TDI ?? P.S.: ještě je dobré vyměnit filtry ... Editováno: 26. Červenec 2007, autor: marvin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daworis Vloženo 27. Červenec 2007 Autor Sdílet Vloženo 27. Červenec 2007 marvin napsal: Při koupi ojetého vozidla se přece náplně a (většinou i rozvody) dělají automaticky.Nebo ty přesně víš, co bylo na tom autě děláno ? A kdybys prodával auto, dával bys tam nový olej, novou brzdovku, novou chladicí kapalinu ... Když to vezmu, tak nový olej cca 1000,-, chladicí kapalina 600,- , brzdovka 400,- ... ceny střílím, ale +/- sedí... Ty dva tisíce tě tolik vytrhnou ? Kór, když sis koupil TDI ?? P.S.: ještě je dobré vyměnit filtry ... Sakra tak ja nevim uz asi zacinam blaznit .... mozna jsem to jenom napsal nesrozumitelne. Automaticky se nedelaji musis byt objednany v nejakem servise coz u me trvalo tyden ( bohuzel si to nedokazi vymenit sam proto se tady ptam ) a do te doby jsem musel jezdit do prace.Tak jsem se tady chtel jenom zeptat at s tim zbytecne nikde nezenu a ve Skodovce ze me vytriskali majlant.Tot vse.Jinak diky za radu samozrejme ze jsem to nechaval menit dokonce jsem se placl pres kapsu a nechal si vymenit i rozvody vcetne vodni pumpy. Ale jak rikam zacalo to delat po vymene oleje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 27. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2007 ano, může to dělat olej. Ale nechápu proč, třeba 10W40 normálně by měla stačit... oproti 5W40 teď v létě by to zase tak velký rozdíl by být neměl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daworis Vloženo 3. Srpen 2007 Autor Sdílet Vloženo 3. Srpen 2007 Dneska jsem byl v servisu a rikali mi ze mi tam dal prvni servis spatny olej. A to 10W40 podle normy VW 505.00 coz by mel byt pro SDi motory. A mel tam byt 5W40 505.01 ktery je pro TDi. Takhle jsem to alespon pochopil. Rikali ze mam jeste chvili s tim jezdit potom mi to procisti a vymeni za spravny olej.Tak uvidim a doufam ze se nejak motor nepotento. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 4. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2007 marvin napsal: ano, může to dělat olej.Ale nechápu proč, třeba 10W40 normálně by měla stačit... oproti 5W40 teď v létě by to zase tak velký rozdíl by být neměl 10w40 do TDi PD dát nemůžeš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radano Vloženo 2. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2007 ahoj chlapy . tak já mám doma měněný hydroštely a cvaká mi to taky,ale byly měněný jen z mého vrtochu. Měnil jsem je sám. Jo a olej my dávaly v servise, kvůli serv. knížce. A daly my olej, nebo spíš vodu 0W-40. Fabia 1.9 "Social Diesel" SDI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mira xj Vloženo 3. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2007 Mám 1.9 TDI PD a taky mě to po nastartování cca 10s cvaká je to normální. Neřeš to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pegas Vloženo 3. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2007 mira xj napsal: Mám 1.9 TDI PD a taky mě to po nastartování cca 10s cvaká je to normální. Neřeš to. No jistě mě to dělá OCT I TDI už jako nový. Je to tím že olej máš stečený dole ve vaně a po nastartování není olej všude a než ho tam čerpadlo natlačí tak to zacvaká a jak tam vlítne olej tak to stichne. Normální jev. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sweden Vloženo 6. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2007 Pegas napsal: No jistě mě to dělá OCT I TDI už jako nový. Je to tím že olej máš stečený dole ve vaně a po nastartování není olej všude a než ho tam čerpadlo natlačí tak to zacvaká a jak tam vlítne olej tak to stichne. Normální jev. Tak to je,ale nemělo by být.Je to paradox že to dělaj i nové auta.Při delším stání bych to vcelku bral,ale při pravidelném ježdění by se to stávat nemělo.Může to být i špatně zvoleným olejem,ale stejně to nevidím jako nic závažného Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 6. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2007 Sweden napsal: Tak to je,ale nemělo by být.Je to paradox že to dělaj i nové auta.Při delším stání bych to vcelku bral,ale při pravidelném ježdění by se to stávat nemělo.Může to být i špatně zvoleným olejem,ale stejně to nevidím jako nic závažného Cvakání hydroštělů (pokud to jde opravdu od nich) je NAPROSTO NORMÁLNÍ JEV a nikdo ho neodstraní, cvakání musí ale do cca minutky přestat - zálaží na oleji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plasan Vloženo 28. Únor 2012 Sdílet Vloženo 28. Únor 2012 Čau kluci,mám ten samy problém. Vlastním fabii 1.9 tdi 96 kw. Cvakani poslední dobou přibývá. V zavislosti na otáčkách Cvakani zrychluje. Přestane jen tehdy,jedu-li delší štreku (přes 100 km). Je to jen občas,ale jak říkám,přibývá těchto případů. kamarád mi poradil,že naftu kterou tankuji (agip) je sucha a abych natankoval vervu u benziny,což pomohlo asi na 500 km. Poradite prosím co by to mohlo být? Díky;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.