Přejít na obsah

Pegas

Uživatel
  • Počet příspěvků

    43
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Pegas

  1. Přepočet trasy při špatném odbočení? To je snad funkce navigačního software a né nějakého elektrického zapojení. Jediné co k tomu může připojit je GPS anténa. Přepočet trasy si snad dělá každá navi sama. Takže co to tady zase Cosby pouštíš za chytrosti?
  2. TIGUAN z mého pohledu je supr vozidlo. Uvnitř je prostornější než OCT II akorát kufr je menší. Jízdní vlastnosti perfektní, spotřeba do 7l. Motor TDI CR úplně jinde než TDI PD. To už nechci nikdy ani vidět. Cena je asi vyšší, ale dá se dojednat individuálně v nějakém rozmezí. Kdybych v takové výbavě kupoval Octavii 4x4 např SCOUT tak by rozhodně vyšla na stejný prachy možná víc. Kuga je FORD a tím pádem není o čem dál hovořit. Nebrat. RAV4 hodně chválí, ale interiér je děs a hrůza. Ty tlačítka, páčky .... Prej má RAVka dost dobrej podvozek, ale údajně je na tom Tiguan lépe.
  3. Když jsem si dával Xenony do OCTII bez aut. regulace sklonu blikalo na mě každé 3-tí auto. SKlopil jsem je mechanicky. Blikalo každé 5-té auto a svítilo to moc krátko před auto. Tak jsem na to zanevřel a prodal je dál. Teď mám v Tiguanu Bi-Xenony s natáčení a pčisvěcováním do zatáček ale řeknu vám to je jiné kafe. Ani jedno auto ještě nebliklo že by to oslňovalo. Je asi fakt, že orio z fabriky je někde jinde než dobastlované Xeny.
  4. Chlapi super přípravky na čištění interiérů našich vozů dělá česká firma Eurona Cerny. Jsou to koncentráty na různé materiály a čistím s tím kůži, plasty, umývám auto... Jelikož se jedná o koncentráty vyjde to cenově hodně dobře... Pokud chcete více informací tak napište na dita.eurona@seznam.cz a paní vám sdělí informace i jak si to objednat...
  5. pořád tady špekulujete jak obejít tu diagnostiku prasklé žárovky. Uvědomte si následující: pokud překlenete diodu odporem tak de-facto diagnostika nikdy nepozná že LEDka nebo žárovka je vadná a bude si "myslet" že je vše OK. Tak potom se patři vykašlat na letování odporů do parkovaček a rovnou přes kódování vypnout studenou diagnostiku parkovacích světel a je to ne? Prostě se nebudou vůbec testovat a svítit budou pořád.
  6. U DSG spojku nevymáčkneš :-) Zamkneš polohu P a auto nepopojede. Zamykatelná zpátečka je pro DSG ideální.
  7. Takže LEDky od Mr. Stockera už začínají zlobit a nefungují. Dneska ráno mi LEDka v zrcátku u řidiče začala místo svícení blikat. Bliká v intervalu cca 2x za sekundu. Takovej pomalej stroboskop. To samé začala dělat ta malá Ledka v osvětlení interiéru ve stropě. Jsou to šmejdy. Prvně je poslal bez odporů a teď začínají zlobit. Takže životnost je cca 2 měsíce. Za 3000,- super kup.
  8. Hoši hoši, někdo už pořešte ty hrůzostrašný parkovky. My všichni co víme o elektrice sotva že kope se Vám budeme klanět Ve stropě určitě ne, protože stropní svítilny nekontroluje diagnostika tzv. studenou diagnostikou. (Takhle je to uvedeno v Coding calculatoru) Jde o to, že dignostika měří na diodě úbytek napětí 0,7V ale pokud je tam originál žárovka jejíž vlákno má odpor pár ohmů tak tento odpor vlastně tu diodu překlemuje a tím pádem tam je nulový napěťový potenciál. Jakmile ale žárovka praskne a nebo se tam dá LED modul tak klema přestane fungovat a proud protéká kontrolní diodou v ŘJ cenrální el. a na diodě se objeví 0,7V a jakmile tam napětí je tak to diagnostika vyhodnotí na svorkách a,b jako prasklou žárovku neboli porucha v el. obvodu. Každá usměrňovací dioda má takovou vlastnost že pokud přes ní protéká proud má na sobě úbytek 0,7V. Pokud je žárovka a její vlákno OK tak veškerý proud teče vláknem a na diodě nenaměříte nic. Tím pádem je to pro diagnostiku jako OK. Viz schéma na obrázku... parkovačky pořešíme zrovna tak a bude!
  9. Takže jsem dal odpory 320ohmu i na ty LED moduly ve dveřích a je to OK. Diagnostika už to vidí jako OK.
  10. Jak je to se snímačem hladiny v nádržce ostřikovačů? Je tam ten snímač k každé Octě II nebo jen za příplatek? Já jsem si nakódoval pomocí VAGu hlídání hladiny v této nádržce, ale i když ji dám plnou tak mi to na displeji píše ať doplím kapalinu. Tudíž přepokládám že tam to čidlo není. Mám Eleganci DSG z roku 2005. Tak jsem to zase deaktivoval. Jak to teda je? Dá se jednoduše někam kouknout jestli tam ten snímač je nebo není?
  11. Ne pozor! Oni svítí normálně(myslím ty ve dveřích řidiče a spolujezdce) ale diagnostika si je testuje a je to pak v závadách jednotek 42(dveře řidiče) a 52(dveře spolujezdce)
  12. Chlapi ale ty LEDmoduly ve dveřích řidiče a spolujezdce vykazují pak ve VAGu závadu v elektrice. Budou se tam muset dát odpory taky. Na displeji palubky to nevypíše ani kontrolku nerozsvítí ale v diagnostice VAG to pak visí pořád.
  13. Na jeden modul jsem dal 2000ohmu ale asi zbytečně páč to stačí mít jen na jednom z nich ale musí tam být 220ohmu. Já našel doma jen 380ohmu a taky to funguje. Takže závěr: na jeden z modulu stačí dát 220 až 400 ohmu a pojede to,
  14. Takže jsem to zprovoznil. Pohledal jsem nějaké odpory a do jednoho modulu jsem připájel 380ohmu a šlape to taky. myslím si že v tom druhém ani odpor nemusí být, ale dal jsem tam pro jistotu nějakej 2000ohmu. Funguje to a diagnostika nic nehlásí. Takže utíkejte do elektrosoučástek a kupte si odpory. Tím pádem by se daly pořešit i parkovačky ne?
  15. Tak ten odpor mi podle proužků vychází na 220ohmů viz: http://www.radiomaterial.com/odpory/colorcode.html Takže si ho tam můžete doletovat sami a je to.
  16. Chlapci ta černá kostička není odpor, ale gretzův můstek a je to tam proto aby jste mohli ten modul dát tak nebo tak a svítil pokaždé. Protože LEdky propouští proud pouze jedním směrem aneb mají polarizaci. kdežto žárovka ne. Je potřeba tam doletovat ten odpor.. Nevíte někdo podle proužků jakou má hodnotu?
  17. Cosby mám pocit že teď se právě používá 5W30 páč ty 0W30 to víc žralo. Protože je řidší... I Castrol uvádí pro OII TDI PD 77kW olej EDGE 5W30
  18. Přijímací technik Hejtmánek, práci provádějící mechanik nevím jméno. Chtěl jsem vyměnit motorový olej v Oct II. Dal jsem jim 5L oleje. 4l kanystřík Castrol EDGE 5W30 a 1l láhev. (náplň v motoru je 4,3l) Po odjezdu ze servisu se mi na dálnici rozsvítilo mazání. Zastavil jsem a zjistitl že mi tam nalili pouze 3L ze 4L kanystříku a ta 1L láhev nebyla ani rozšroubována. Dolil jsem olej a jel dál. Ihned jsem psal mail do Porsche Brno že budu chtít vrátit peníze za provedenou výměnu oleje. Hejtmánek-bez jakékoliv odezvy. Stavil jsem se k nim a řešil to s nějakým jiným přijímacím technikem poněvadž Hejtmánek nebyl přítomen. Ten chytrolín mi prvně tvrdil že mám asi závadu na turbu a spálilo mi to ten olej :-) Vysvětlil jsem mu že to asi nebude ten problém páč mám v kufru nedolitý olej z kanystru a nenačatou láhev oleje. Dopadl jsem jako blbec. Prej jsem měl z dálnice zavolat a že by mě odtáhli a pak to řešili jako reklamaci. Prostě mi slušně tvrdil že jsem si to vymyslel. Jsou to pěkný mrdky. 350,- za práci kterou evidentně zkurvili mi nevrátili. A to jsem si myslel jak je to zajetý servis. Leda tak prd. Hňupi první kategorie. Prosím dejte je na Black List
  19. Mě štve že se ten joustick tak odírá včetně toho stříbrného nápisu DSG. Chtěl bych to nějak vyměnit ale za 1700,- se mi to kupovat nechce. Nemáte někdi nějaký Tip jak to pořešit?
  20. Přátelé mě při přejezdu nerovností vržou plasty palubovky na straně spolujezdce, ale přišel jsem na to. Když tam strčím mezi přední sklo a palubovku tam vlastně mírně odehnu plast palubovky který je opřený o čelní sklo nebo možná už plech pod čelním sklem. Pak to přestane. Musím to vymezit nějakým měkkým klínkem z nějaké tvrdší gumy nebo tak.. Jinak občas si vrzne-spíš zarezonuje v nízkých otáčkách motoru schránka na brýle. Ale to není nic oproti OCTAVII I kterou jsem měl jako novou v roce 01. Dal jsem tehdy za ní 535000Kč a co jsem si zkusil s různejma rezonancema a lupáním tapecírungu střechy to byl děs. Servis nedokázal identifikovat co to tehdy dělalo. Pak jsem na to přišel náhodou. Tehdy rezonoval svařenec plechů v místě uchycení navíječe pásů spolujezdce. Tehdy jsem to pořešil pár ranama průbojníkem aby se plechy oddálily a vystříknutím montážní pěnou a byl pokoj. Ale u nového auta za půl mega mě to tenkrát hodně mrzelo. Těch pár mušek který si teď odstraním na Octě II je procházka růžovou zahradou.
  21. Já mám problém že mi zadní pravý vnější senzor "ukecává" a signalizuje v pravidelných intervalech přibližující překážku. Ale vypadá že to dělá jen za mokra a ještě při rozsvícených světlech. Diagnostika neukazuje žádnou chybu, ale když měřím vagscopem tak to čidlo v grafu ustřeluje směrem dolů....
  22. Pegas

    Špatné starty

    Přidřený kluzný ložiska startéru. Ten se při startování jakoby "zakousává" a tím pádem má malé otáčky. Zrepasovat startér bych radil já,
  23. Jo jede se mi s tím opravdu pěkně. Uvažuju o nějakém "rozumném" chipu od Cimbu. Láká mě ta možnost nižší spotřeby a jak se to bude chovat..
  24. Prosím o radu kde se dá za rozumný peníz koupit lampička(světýlko) do kastlíku spolujezdce pro OII? Myslím celé světýlko vč. žárovky. Jinak u OI určitě žádný spínač nebyl alespoň u Elegance 2001 poněvadž to svítilo společně se světlama.
×
×
  • Vytvořit nový...