Přejít na obsah

Kto by vedel vyrobit nejaky el obvod?

cartmanko

Doporučené příspěvky

Ahojte, chcel by som Vas poprosit o nasledovne:

kto by vedel vyrobit obvod ktory by mi pri zapnuti zapalovamnia alebo vypnuti alarmu zopol obvod na cca 3-5 sekund a nasledne odpojil a opacne pri vypnuti zapalovania popripade aktivacii alarmu opat splacil spinas na 3-5 sekund?

draty pospajama ale toto je pre mna alchymia. kludne aj zaplatim.

cartmanko@gmail.com

ICQ 152320951

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mohlo by to byť na spôsob ako som nakreslil na schéme,

bolo by to stále napájané, vzhladom na to že je tam použitý časovač 555 v CMOS verzii s malým odberom má zariadenie v kľudovom stave odber cca 0,5mA čo je zanedbatelná hodnota.

Časovač je ovládaný privedením kladného impulzu na jeden zo vstupov CENTR. MOT ktoré sú napojené paralelne na motor centrálu vodičových dvier. Nezapojením jednoho zo vstupov sa dá docieliť ovládanie len odomknutím alebo len zamknutím.

Relé je použité tzv. jazýčkové a jeho kontakt je možné zaťažiť max prúdom 1A

Zariadenie je chránené proti prepätiu zenerovou diodou D1 na 15V a predradným odporom R1

čas počas ktorého je zopnuté relé je nastavený kombináciou odporu R2 a kondenzátoru C3, hodnoty som zámerne neudal, lebo sa mi to už nechce teraz skúšať na kontaktnom poli :)

post-3171-1187472966_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...