Přejít na obsah

repro do octy


Doporučené příspěvky

  • o 1 rok později...

Do octavie to das aj dopredu aj dozadu, ale musel by si vyrabat redukciu z dreva...ale dopredu je skoda davat koaxial..a tie repro zas niesu ziadne terno..komponenty su vzdy lepsia volba. (Stredobas a vysky zvlast) aka to je dobra cena ak mkzem vediet, na nete su za 900czk nove...za tu cenu kupis lepsie...vykon pisu 120W max ale to je nezmyselny a pre teba nepotrebny udaj, dolezity je 40W RMS co je trvale zatazenie...pre info autoradia co pisu 4x50W to je max vykon, realny RMS je cca 4x20W priblizne pri lepsich znackach.

Odoslané z MediaPad T1 8.0 Pro pomocou Tapatalku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Použij je dozadu...pozor ale na konzoli s výškovým reproduktorem aby netlačil do plastu.Pro tyto reproduktory je potřeba použít redukci...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/52-1-ISO-redukce/184-2-pro-reproduktory-13cm/5/1020-redukce-pro-13cm-repro

pro připojení reproduktoru je vhodná kabelová redukce...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/52-1-ISO-redukce/186-2-kabelove-redukce/5/1327-konektor-repro-Skoda-Octavia

 

Přední reproduktory určitě 165mm a ne žádný bastl pomocí dřevěné redukce na 13cm...vzhledem k velikosti membrány by se zvuk radikálně zhoršil.U O I je to už tak tragické a ne to ještě zhoršit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

nazdárek chlapi jen takovej dotaz sháněl jsem informace o výkonu originálních reproduktorů ve voze Škoda Octavia I combi r.v. 2006, jsou tam 2 x reproduktory v předních dveřích + 2x výškový u zrdcátek a 2x reproduktory v kufru + 2x výškový u otevírání zadních dveří, mohl by mi někdo říci jak jsou na tom jednotlivě? vím, že nejsou nic moc, ale stejně by mě to zajímalo, díky

Editováno: , autor: mkoblic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravim a poprosim o radu.

Mam octavii 1 combi, radio mam https://www.mall.cz/autoradia/pioneer-deh-5000ub

Ve vytlumenách dveřích na mdf podlozkach mam https://www.cnet.com/products/pioneer-ts-g1655-speaker/ zapojene na radiu

vzadu v kufru https://auto-subwoofery.heureka.cz/blaupunkt-gtb-8200-a/recenze/#section

a jako zadni mam https://www.ahifi.cz/reproduktory-crunch-dsx462.html

jako vysky jsem dal https://www.ahifi.cz/vyskove-reproduktory-sinus-live-neo-13s.html

 

zaprve: zvuk se mi porad nejak nepozdava. Zda se mi to zahuhlane, a nevyrazne. At si hraju s nastavenim radia jak chci. Nejlepsi je to asi s LOUDNESS aspon na low (da to tomu stavu, ale cim vic loudness tim vic pak neprijemnejch drncicich hnusnejch basu a zaroven se vytrati detaily), pokud dam prirozene nastaveni tak je zvuk unyly a nijaky.

Kde muze byt chyba? 

 

 

zadruhe: rekl sjem si ze vymenim ty pioneery, otazka je zda si prilepsim (koupil sjem je asi pred rokem pouzite za . Ted za jake - logika voli za http://www.hifi24.cz/sinus-live-sl-165w-2 jelikoz jsou to ty same v setu s vyskami, ale prodejce mi rekl ze spise basujou (coz mi nevadi) a ze stredy nemaji nic moc (coz mi vadi, proto to chci i vymenit), ze je lepsi voba http://www.hifi24.cz/hertz-ev1655, ktere ale zase moc nebasujou.

 

Takze ktere a ma to cenu, polepsim si?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, fancarhifi napsal:

Jdi do nastavení rádia-audio, jestli je nastavena nějaká předvolba nastavení EQ.Mělo by tam být "Custom" v tomto případě je možné nastavovat basy a výšky, ne všechny modely to ale tak mají.Pak bych řešil reproduktory, ale zcela jiné než jsou v odkazech.

je, bohuzel pouze ujetou formou, natrikrat. Nejdriv vybrat vrchol krivky (zvlast pro LOW, MED a HII frekvvence) (,80Hz, 100Hz,200Hz atp), pak ja strme bude rivka rust (1Wide, 1Narrow, 2Wide, 2Naroow) a pak jak moc ji hodlam zvysist (-3 az +3, oten L M H). At s tim delam co delam tak porad je to jak z beden od PC. A jake repro bys volil ty? Nejlepe abych zachoval ty vyskace, mam je ani ne tyden)

Editováno: , autor: devilpsx3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nastav pro frekvenci 80Hz +3dB a pak by tam měla být frekvence 16kHz (HI) a na tu taky +3dB

Pokud nechceš měnit výšky tak by stačily vyměnit středobasy, ale nějaké kvalitní vyjdou na dobrý kompa.... použil bych eXcursion,  MTX a nebo Focal-Auditor. Dobrý jsou i DLS. 

Ale spíš musíš dobře nastavit rádio a pak pořešit reproduktory... na nich samozřejmě taky záleží. 

U některých rádií to nastavení trvá hodně dlouho..... taková alpina CDA-117ri mi taky hnula žlučí :angry: rádio za skoro 9k a ne a ne hrát jak by mělo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobre, zitra zkusim nastavit. Predpokladam ze LOUDNESS vypnout. S koupi jen stredobasu jsem pocital (v odkazech byly jen stredobasy, bez vysek). Nejake prime tipy (modely) by byly? Koukal jsem a cenove rozpeti je velke a nevyznam se v nich. A nevadi ze budou pouze na radio (ja to radio dobre? Bylo jiz v aute)? Abych nedal treba o litr vic nez ty co jem poslal a nepoznal rozdil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Loudess může být nastavené,  ale pro začátek by mohlo být v pozici Low. Neni to sice nejnovější model,  ale pokud ti bude vyhovovat výbavou a zvukem tak není důvod ho menit. Určitě to půjde nastavit jen to chce trpělivost. Pak bych laboroval nad reproduktory. 

Editováno: , autor: fancarhifi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...