Honza 29 Vloženo 22. leden 2010 Sdílet Vloženo 22. leden 2010 No jistě!Taky jsem to tak udělal že jsem si vyměnil olej sám 7500km na novým autě.Pěkně se to tam všechno propláchlo a je klid. Ale bohužel z vlastní zkušenosti musím říct,že někteří mechanici to odrbávají-např.jsem viděl na vlastní oči borca,jak asi půlku olej.náplně vypustil,pak to zavřel a dolil. Naštěstí je takových vemen menšina.Nejlepší je to nechat pěkně vykapat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 23. leden 2010 Sdílet Vloženo 23. leden 2010 Já to řeším u OI 1,8 T od první garančky vždycky sám a nemám jediný problém s olejem. Nyní mám Sorento a tam je 8,5 l oleje. Takže jsem ho poprvé vyměnil sám při 7,5 tkm a potom servis v 15 na gerančce. Pro diesel je nejlepší měnit olej radši dřív. Zato mám stále olej velice čistý, ale to bude taky tím že ho je tam tolik a není tak namáhaný jako v malých motorech. U dieselu ovšem není čistota oleje nějaká výhoda. Kvalita oleje se posuzuje nejen podle jeho mazacích schopností, ale i podle schopnosti rozpouštět nečistoty ze spalování. Samozřejmě pokud je motor nový, nějakých x kilometrů je olej ještě relativně čistý, ale časem zčerná po každý výměně, a to velmi rychle, už po pár km. Ale je fakt, že na 4 válce a 2200 ccm je 8,5 litru oleje nezvykle hodně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.