Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdar vsichni,

v soucasne dobe uvazuju o vymene oktavky za neco vetsiho. V idealnim pripade nejakou rozumnou dodavku.

Potreboval bych v tom vozit 4 lidi ( vyjimecne 5 ), pak 4 jizdni kola ( nejlepe bez rozkladani ) a hromadu bagaze. Taky by nebylo od veci kdyby v tom mohli 2 lidi obcas prespat.

Co jsem tak prochazel modely tak by mi se mi celkem libilo :

Mercedes VITO

Renault Traffic / Opel Vivaro - dlouhy verze

VW Transporter / VW Caravelle - dlouhy verze

Z hlediska vybavy minimalne ABS,klima,Airbag a neskodilo by nezavisly topeni. Cenovej rozpocet tak cca 400000 s DPH ( kdyby to bylo moc hezky tak i o neco vic ).

Mate pls nekdo zkusenosti s provozem tehle krabic, pripadne nejaky tipy, zkusenosti, postrehy ...

Dikec,

P.

Vloženo

Osobně nemám zkušennosti z žádným uvedeným, ale v příbuzenstvu a mezi kamarády jsou:

Opel - má ho kamarád na rozvoz zboží a stále na to nadává, předtím měl VW Tr. a až dokončí leasing, tak se k němu zase vrátí.

Vito - kamarádka ho má jako rodinné auto a maximální spokojenost, jezdí hodně na kolech, takž ekola se vlezou

VW - známý s ním rozváží zboží a také si nestěžuje, má v tom 1,9TDI a chválí si spotřebu

kamarád ho má jako rodinné - Caravelle a spokojenost

Hodně štěstí při výběru ;)

Vloženo

Jednoznačně VW Transporter, volil bych Multivana, ten se dělá už i v dlouhé verzi, ale myslím, že krátká nová T5 je dobrá volba, rozhodně ale obsah 2,5, osobní spokojenost s dlouhou T4 - super auto,

rozhodně bych volil kompletně uvnitř čalouněnou, některé verze (combi speciál) jsou obloženy jen papundeklem a tyhle auta je nutno kvůli hluku dočalounit nebo dodělat plato za sedadla, což je na foto vidět. Těch úprav se dá dodělat hodně, třeba takto:

Vloženo
Jednoznačně VW Transporter, volil bych Multivana, ten se dělá už i v dlouhé verzi, ale myslím, že krátká nová T5 je dobrá volba, rozhodně ale obsah 2,5, osobní spokojenost s dlouhou T4 - super auto,

rozhodně bych volil kompletně uvnitř čalouněnou, některé verze (combi speciál) jsou obloženy jen papundeklem a tyhle auta je nutno kvůli hluku dočalounit nebo dodělat plato za sedadla, což je na foto vidět. Těch úprav se dá dodělat hodně, třeba takto:

Moooooc hezky, zatim mi to taky vychazi na Transportera ( v idealni pripade 4x4 ;-) ), ale co jsem tak prochazel inzeraty tak jsem az tak na nic extra narazil. Koukal jsem v Brne v bazarech a videl jsem 2 z roku 1999 a 2000 a oba mely korozi kolem celniho skla coz me odradilo. Jeste teda mam predstavu ze bych ty kola nejak vozil huvnitr. Videl jsem borce s Vitem co tam dal 6 lidi a 6 kol ( u tech sundaval predni kolo a vesel je tam napric - mel tam na to konstrukci ).

P.

Vloženo

Osobni skušenosti:

Traficem [sluzebni] (nevim ale jakej motor) - skvěle jizdni vlastnosti, špatné co se týče uspořadaní místa pro cestujici, často v servise z motorem, hlučný

Vitto [kamos jako soukrome] (rok tak 2003) - Skvělej interier - uspořadaní míst, dobre jizdni vlastnosti ale co vím tak furt nějaký problemy z napravama a hlavně brzdama

V praci taky mame Citrona Jumpera a to je strašne - furt v servise - dokonce po par kilometrech jsme nafasovali nové (nějaka vyrobní vada v uložení motoru)

Tolik asi mohu říct o dodavkach.

Vloženo

nemuzu jinak nez souhlasit :palec2: Transporter proste THE BESt

Vloženo

Vito-každý na to nadává,problémy s řazením,korozí

VW-asi nejlepší volba

Vivaro.Traffic-problémy s motory,ložisky kol,uložení(podle slov kamaráda)

Toyota Hi-Ace(mám já)motor bez turba 2,4 D-max rychlost 140,je to klasická plechovka-mám 6 místnou,co se týče spolehlivostí tak naprosto bezkonkurenční-prakticky nic nedělám,nezná problémy ani při -30%,docela nahovno v zimě zadní náhon.jak jsem psal,plechovka,takže jezdíš li po lehku,tak j to znát,ale jak naložíš,ztichne a jede tichounce.

Vloženo
Vito-každý na to nadává,problémy s řazením,korozí

VW-asi nejlepší volba

Vivaro.Traffic-problémy s motory,ložisky kol,uložení(podle slov kamaráda)

Toyota Hi-Ace(mám já)motor bez turba 2,4 D-max rychlost 140,je to klasická plechovka-mám 6 místnou,co se týče spolehlivostí tak naprosto bezkonkurenční-prakticky nic nedělám,nezná problémy ani při -30%,docela nahovno v zimě zadní náhon.jak jsem psal,plechovka,takže jezdíš li po lehku,tak j to znát,ale jak naložíš,ztichne a jede tichounce.

Dejme tomu ,ze mas vic oken...taky by se nemuselo za nic stydet:)

post-4984-1191867185_thumb.jpg

Vloženo

Moooooc hezky, zatim mi to taky vychazi na Transportera ( v idealni pripade 4x4 ;-) ), ale co jsem tak prochazel inzeraty tak jsem az tak na nic extra narazil. Koukal jsem v Brne v bazarech a videl jsem 2 z roku 1999 a 2000 a oba mely korozi kolem celniho skla coz me odradilo. Jeste teda mam predstavu ze bych ty kola nejak vozil huvnitr. Videl jsem borce s Vitem co tam dal 6 lidi a 6 kol ( u tech sundaval predni kolo a vesel je tam napric - mel tam na to konstrukci ).

P.

po zkušenostech kam všude T4 vyjela, bych 4x4 oželel

Vloženo

Asi bych volil Transportera. V praci je mame a jsou to drzky. Jezdi to vetsinou nalozene a kazdy s tim jezdi jako "chrochro", ale drzi. Na T. Hi-Ace jsem taky slysel chvalu.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...