NNNTomas Vloženo 1. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2007 Chtěl bych si dodělat ASR k Fabii 1.4 55kW, r.v.03, má jen ABS. Kolik by to asi stálo, co je vše potřeba? Je součástí ASR třeba i EDS (uzávěrka) a MSR (lepčejší brzd. motorem) ? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cartmanko Vloženo 2. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2007 a to by zaujimalo aj mna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 4. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2007 jaaaj popozerať sa treba aj inde.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 4. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 4. Listopad 2007 a kde? hledal jsem ale nic konkrétního nenašel... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 5. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 5. Listopad 2007 Nikdo toto nedodělával? Zajímá mě jestli kvůli ASR je nutn měnit jednotku ABS...apod.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 6. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2007 Nikdo toto nedodělával?Zajímá mě jestli kvůli ASR je nutn měnit jednotku ABS...apod.. ŘJ hydrauliky je jiná Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 7. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 7. Listopad 2007 Myslíš jen výměnu ŘJ ABS? Nevíš cenu? Ta hydraulická "kostka" ABS se nemusí měnit? Já myslel, jestli třeba nestačí jen natahnout vypníač ASR k ŘJ a nakódovat přes VAG...ale to asi né,co? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anry Vloženo 7. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2007 to určitě ne. musíš vyměnit řj abs/asr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 7. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2007 ta řídící jednotka se musí vyměnit i s tou kostkou. Celé nové to stojí asi 50 tisíc. kolik za to chtěj na vrakárně netuším. Pak budeš muset přetahat kabeláž. jestli se musí vyměnit i něco jiného nevím. Řekl bych, ale že by neměl být až tak velký problém. Podívej se do DP jak to funguje, projeď el. schémata a mrkni do Etky a dáš to dohromady. Já takhle kompletoval klimu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 7. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 7. Listopad 2007 kašlu na to.... :-)) Kde se dá ta Etka prosím tě stáhnout? Žádnej funkční link jsem nenašel... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 7. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2007 kašlu na to.... :-))Kde se dá ta Etka prosím tě stáhnout? Žádnej funkční link jsem nenašel... tak to nevím, má ji už delší dobu 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 13. Březen 2008 Autor Sdílet Vloženo 13. Březen 2008 Dá se vyměnit jednotka ABS za ESP? Budou pasovat trubičky? Dále stačí jen natahat dráty (k vypínači,na senzor volantu+příčného zrychlení, a snímač tlaku)? Nebo je to složitější? Dělal jste to někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majk Vloženo 14. Březen 2008 Sdílet Vloženo 14. Březen 2008 Dodělání ASR není problém,stačí jen vyměnit modul ABS za ABS/ASR a natahnout dva dráty do vypínače ASR.Chtěl jsem to dělat ale prodal jsem auto tak s toho sešlo.Pokud by měl někdo zájem mám na prodej všechny věci na dodělání.ESP už je složité na dodělání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 14. Březen 2008 Autor Sdílet Vloženo 14. Březen 2008 Dodělání ASR není problém,stačí jen vyměnit modul ABS za ABS/ASR a natahnout dva dráty do vypínače ASR.Chtěl jsem to dělat ale prodal jsem auto tak s toho sešlo.Pokud by měl někdo zájem mám na prodej všechny věci na dodělání.ESP už je složité na dodělání. Díky. V čem je ESP složitější? Nevíš, jestli je potřeba měnit brzdový válec, případně trubičky? A zda nevadí zadní bubnové brzdy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 14. Březen 2008 Sdílet Vloženo 14. Březen 2008 hehe to je zajimave.. vzdy kazdej dopodrobna povi, co je potreba k dodelani ASR, ale o ESP se clovek dozvi "je to slozite" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 14. Březen 2008 Autor Sdílet Vloženo 14. Březen 2008 Na montáž ASR to vím (aspoň doufám): jednotka ABS/ASR a natáhnout dráty na palubku k vypínači. N montáž ESP to jen tuším: jednotka ABS/ASR/ESP , snímač úhlu natočení volantu, snímač podélného/příčného zrychlení pod sedačku, čidlo brzdového tlaku na brzd. válec a dráty k vypínači. - to vše? Žádné jiné drátování (třeba ke kontrolce na budíky, ŘJ motoru-asi to jde po CANu)? Je potřeba měnit brzd. válec? Nevadí, že jsou vzadu bubnové brzdy? Brzd. hadičky pasují k nové jednotce (nevím jestli nemají jiný průměr, nebo příruby)? ...na tyhle otázky nikdo neumí odpovědět... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majk Vloženo 14. Březen 2008 Sdílet Vloženo 14. Březen 2008 (editace) Na montáž ASR to vím (aspoň doufám): jednotka ABS/ASR a natáhnout dráty na palubku k vypínači.N montáž ESP to jen tuším: jednotka ABS/ASR/ESP , snímač úhlu natočení volantu, snímač podélného/příčného zrychlení pod sedačku, čidlo brzdového tlaku na brzd. válec a dráty k vypínači. - to vše? Žádné jiné drátování (třeba ke kontrolce na budíky, ŘJ motoru-asi to jde po CANu)? Je potřeba měnit brzd. válec? Nevadí, že jsou vzadu bubnové brzdy? Brzd. hadičky pasují k nové jednotce (nevím jestli nemají jiný průměr, nebo příruby)? ...na tyhle otázky nikdo neumí odpovědět... Myslím že je to jak píšeš,ty věci by měli stačit.Navíc bys musel vyměnit i brzdové trubičky,mají větší průměr. Editováno: 14. Březen 2008, autor: Majk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 15. Březen 2008 Sdílet Vloženo 15. Březen 2008 (editace) akorat teda takova spise administrativni vec.. pokud zasahujes do brzd, coz vymena brzdovych trubicek za jiny rozmer je, je nutne si tuto "upravu" nechat schvalit.. pokud bys mel dopravni nehodu a zjistili, ze mas takovouto neschvalenou upravu, mel bys problemy.. osobne bych asi takoveto upravy delal az po zaruce a tehdy, pokud bych vedel, ze auto budu mit jeste delsi dobu.. pak bych ovsem rovnou vyhodil i zadni bubnove brzdy.. kdyz uz, tak uz ) Editováno: 15. Březen 2008, autor: mytrix Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 16. Březen 2008 Autor Sdílet Vloženo 16. Březen 2008 Podle Boleslavi se to dodělat dá, ale nedoporučují to - z důvodu bezpečnosti, je to prý zásah do "podvozkové části"... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anry Vloženo 17. Březen 2008 Sdílet Vloženo 17. Březen 2008 Na montáž ASR to vím (aspoň doufám): jednotka ABS/ASR a natáhnout dráty na palubku k vypínači.N montáž ESP to jen tuším: jednotka ABS/ASR/ESP , snímač úhlu natočení volantu, snímač podélného/příčného zrychlení pod sedačku, čidlo brzdového tlaku na brzd. válec a dráty k vypínači. - to vše? Žádné jiné drátování (třeba ke kontrolce na budíky, ŘJ motoru-asi to jde po CANu)? Je potřeba měnit brzd. válec? Nevadí, že jsou vzadu bubnové brzdy? Brzd. hadičky pasují k nové jednotce (nevím jestli nemají jiný průměr, nebo příruby)? ...na tyhle otázky nikdo neumí odpovědět... co bych neuměl odpovědět, umím. 1, čidlo tlaku má fabka už na hydraulické části ABS- ESP- 2,komunikace jde po canu, 3,brz válec se nemění 4, nevadí že jsou vzadu bubny, ale já bych je tam n echtěl 5, hadičky pasují ještě otazky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 17. Březen 2008 Autor Sdílet Vloženo 17. Březen 2008 ne ) a díky Nebo jo,...je jedno jakou verzi ŘJ ABS/ESP seženu? Jde mi o číslo dílu, nějak se to během let měnilo, tak aby to bylo kompatibilní... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anry Vloženo 17. Březen 2008 Sdílet Vloženo 17. Březen 2008 osobně bych sehnal takovou která se dělala když bylo tvoje auto ve výrobě. ty novější už mají systém 8.0, starší 5,7. Ale osobně si myslím že je to jedno, fungovat to bude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 17. Březen 2008 Sdílet Vloženo 17. Březen 2008 konecne nekdo, kdo vi o cem mluvi.. a ne jen tlacha o tom, jak je to slozite.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 17. Březen 2008 Autor Sdílet Vloženo 17. Březen 2008 Díky, anry. Přesně tak. Nevím co je na tom oproti ASR, tak složité? Asi ty čtyři dráty navíc + dvě čidla... Dyť je celé auto jak stavebnice - stačí zjistit co, kde a jak...a "nacvakat" to tam. Jen nevím jestli má ESP na 1,4 vůbec význam... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 17. Březen 2008 Sdílet Vloženo 17. Březen 2008 (editace) ma na vsechny motorizace.. klidne i 1.2 dokonce ma byt v budoucnu ESP u novych aut povine jde jen o to, za kolik se ti podari sehnat ten nejdrazsi dil.. ridici jednotku.. podle skodovky je to cca 18k bez dane, neofiko by se mela dat sehnat za vyrazne slusnejsi cenu Editováno: 17. Březen 2008, autor: mytrix Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.