Přejít na obsah

Dolělání ASR

NNNTomas

Doporučené příspěvky

ta řídící jednotka se musí vyměnit i s tou kostkou. Celé nové to stojí asi 50 tisíc. kolik za to chtěj na vrakárně netuším. Pak budeš muset přetahat kabeláž. jestli se musí vyměnit i něco jiného nevím. Řekl bych, ale že by neměl být až tak velký problém.

Podívej se do DP jak to funguje, projeď el. schémata a mrkni do Etky a dáš to dohromady. Já takhle kompletoval klimu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 4 měsíce později...

Dodělání ASR není problém,stačí jen vyměnit modul ABS za ABS/ASR a natahnout dva dráty do vypínače ASR.Chtěl jsem to dělat ale prodal jsem auto tak s toho sešlo.Pokud by měl někdo zájem mám na prodej všechny věci na dodělání.ESP už je složité na dodělání.

Odkaz ke komentáři

Dodělání ASR není problém,stačí jen vyměnit modul ABS za ABS/ASR a natahnout dva dráty do vypínače ASR.Chtěl jsem to dělat ale prodal jsem auto tak s toho sešlo.Pokud by měl někdo zájem mám na prodej všechny věci na dodělání.ESP už je složité na dodělání.

Díky.

V čem je ESP složitější? Nevíš, jestli je potřeba měnit brzdový válec, případně trubičky? A zda nevadí zadní bubnové brzdy?

Odkaz ke komentáři

Na montáž ASR to vím (aspoň doufám): jednotka ABS/ASR a natáhnout dráty na palubku k vypínači.

N montáž ESP to jen tuším: jednotka ABS/ASR/ESP , snímač úhlu natočení volantu, snímač podélného/příčného zrychlení pod sedačku, čidlo brzdového tlaku na brzd. válec a dráty k vypínači.

- to vše? Žádné jiné drátování (třeba ke kontrolce na budíky, ŘJ motoru-asi to jde po CANu)? Je potřeba měnit brzd. válec? Nevadí, že jsou vzadu bubnové brzdy? Brzd. hadičky pasují k nové jednotce (nevím jestli nemají jiný průměr, nebo příruby)?

...na tyhle otázky nikdo neumí odpovědět...

Odkaz ke komentáři

Na montáž ASR to vím (aspoň doufám): jednotka ABS/ASR a natáhnout dráty na palubku k vypínači.

N montáž ESP to jen tuším: jednotka ABS/ASR/ESP , snímač úhlu natočení volantu, snímač podélného/příčného zrychlení pod sedačku, čidlo brzdového tlaku na brzd. válec a dráty k vypínači.

- to vše? Žádné jiné drátování (třeba ke kontrolce na budíky, ŘJ motoru-asi to jde po CANu)? Je potřeba měnit brzd. válec? Nevadí, že jsou vzadu bubnové brzdy? Brzd. hadičky pasují k nové jednotce (nevím jestli nemají jiný průměr, nebo příruby)?

Myslím že je to jak píšeš,ty věci by měli stačit.Navíc bys musel vyměnit i brzdové trubičky,mají větší průměr.

Editováno: , autor: Majk
Odkaz ke komentáři

akorat teda takova spise administrativni vec..

pokud zasahujes do brzd, coz vymena brzdovych trubicek za jiny rozmer je, je nutne si tuto "upravu" nechat schvalit.. pokud bys mel dopravni nehodu a zjistili, ze mas takovouto neschvalenou upravu, mel bys problemy..

osobne bych asi takoveto upravy delal az po zaruce a tehdy, pokud bych vedel, ze auto budu mit jeste delsi dobu.. pak bych ovsem rovnou vyhodil i zadni bubnove brzdy.. kdyz uz, tak uz :))

Editováno: , autor: mytrix
Odkaz ke komentáři

co bych neuměl odpovědět, umím.

1, čidlo tlaku má fabka už na hydraulické části ABS- ESP-

2,komunikace jde po canu,

3,brz válec se nemění

4, nevadí že jsou vzadu bubny, ale já bych je tam n echtěl

5, hadičky pasují

ještě otazky?

Odkaz ke komentáři

ma na vsechny motorizace.. klidne i 1.2 ;) dokonce ma byt v budoucnu ESP u novych aut povine

jde jen o to, za kolik se ti podari sehnat ten nejdrazsi dil.. ridici jednotku.. podle skodovky je to cca 18k bez dane, neofiko by se mela dat sehnat za vyrazne slusnejsi cenu

Editováno: , autor: mytrix
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...