tomina Vloženo 1. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2007 Chtel bych se zeptat kdy je lepsi vypinat xenony..jestli pred vypnutim motoru a nebo nechat vypnout xenony klickem zapalovani a teprve pak otocit vypinacem...A nebo jestli je to uplne jedno. Obcas jedu Superbem jednoho znameho a ten mi klade na srdce, abych je vypnul driv nez chcipnu motor. Zda se mi, ze je to ale uplne jedno... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crake Vloženo 1. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2007 Podle mne je to uplne jedno, tak jako tak do toho prestane vest proud a pokud neni proud tak neni svetlo, ne? Pokud se pletu, tak mne vyvedte z omylu a budu sve xenony vypinat dle doporuceni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 1. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 1. Listopad 2007 Taky si to myslim, ale nez mu reknu ze je uplne jedno kdy je vypinat, rad bych to mel potvrzeny... Jediny co me napada je, za pri vypinani motoru dojde k malemu zakolisani napeti, ale to by snad nemelo vadit a uz vubec ne u auta jako je Superb. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 2. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2007 Taky si to myslim, ale nez mu reknu ze je uplne jedno kdy je vypinat, rad bych to mel potvrzeny... Jediny co me napada je, za pri vypinani motoru dojde k malemu zakolisani napeti, ale to by snad nemelo vadit a uz vubec ne u auta jako je Superb. Po technické stránce je to úplně jedno.Kdyby měl automatické rozsvěcení světel-xenony se mu rozsvítí ihned po otočení klíčkem a vypnou při vypnutí motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quakmen Vloženo 7. Září 2008 Sdílet Vloženo 7. Září 2008 zdarec, mám automatické rozsvěcení světel (xenonů) a je jedno zda se vypnou před vypnutím motoru a nebo po, případně společně, možná pán myslel vše v ohledu na baterku, že povypíná všechny zařízení včetně světel a pak motor :-) tak jsem to pochopil já. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 7. Září 2008 Sdílet Vloženo 7. Září 2008 Vypinani bych nevidel jako problem. Spis bych se zameril na start a to predevsim v kombinaci s dennim svicenim. Kazdej model to ma ale jinak. U FI, FII a R se po otoceni klicku rozviti parkovacky a az po nastartovi potkavaci svetla (xenon). U OII ale hned po otceni klickem sviti svetla (tedy i xenon) a pak dochazi ve startovaci fazi k poklesu napeti. Zde bych videl eventualni problem. Jak je to u Supa si ale uz nepamatuju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paolo.007 Vloženo 7. Září 2008 Sdílet Vloženo 7. Září 2008 (editace) Zastávám názor, jak píše Maverick, pokud se zapnou světla a pak startuje, tak to, dle mého laického názoru dostane šlehu, která se může podepsat na životnosti. Já světla zapínám až po nastartování, vypnutí je vcelku jedno. Editováno: 7. Září 2008, autor: Paolo.007 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quakmen Vloženo 26. Září 2008 Sdílet Vloženo 26. Září 2008 Vypinani bych nevidel jako problem. Spis bych se zameril na start a to predevsim v kombinaci s dennim svicenim. Kazdej model to ma ale jinak. U FI, FII a R se po otoceni klicku rozviti parkovacky a az po nastartovi potkavaci svetla (xenon). U OII ale hned po otceni klickem sviti svetla (tedy i xenon) a pak dochazi ve startovaci fazi k poklesu napeti. Zde bych videl eventualni problem. Jak je to u Supa si ale uz nepamatuju. Já zapnu klíček a zapnou se parkovačky a po nastartování zapnou xenony :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
asua Vloženo 26. Září 2008 Sdílet Vloženo 26. Září 2008 tak by to melo byt nejlogicteji nastaveno, ze se hlavni svetla zapinaji az po nastartovani. Kdysi na OII jsem mel aktivovanou funkci coming a living home a to pri kazdem otevreni svitilo a zhasinalo, ze jsem to hned zrusil. To si myslim ze je taky velky zahul pro ty xenony. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pentadius Vloženo 26. Září 2008 Sdílet Vloženo 26. Září 2008 Nemám sice Supa, ale před startem i zhasnnutí motoru zapínám i vypínám všechny spotřebiče. Pokud někde zastvím na chvilku, raději nechám motor vrčet než znovu všechno VYP/ZAP. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 Je to úplne jedno. svetlá sú napájané cez svorku 75 ktorá sa odpája pri štarte a taktiež keď vypneš klúč napätie sa okamžite stratí takže xenon vypne a zastavenie motora na to nemá žiadny vplyv a vlastne prečo by aj malo mať? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
humvee4 Vloženo 28. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2009 (editace) Editováno: 4. Září 2012, autor: humvee4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.