Únor 9, 200916 r Mrknete na tohle, objevilo se to na DP foru, pry nove silentbloky primo by Skoda .. Cislo dilu nevim, zitra snad dotycny dopise - http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?...60&start=30
Únor 13, 200916 r jeste by me zajimalo, jestli to tam fakt pasuje, nemate nekdo na aute ty silentbloky ze supa?
Únor 15, 200916 r Tak aj ja mam výmenu za plné za sebou. Auto je stabilnejšie v zákrutách a na nerovnostiach ale aj trošku hlučnejšie v kabíne.
Únor 15, 200916 r Já měnil poprvé silentbloky ve 120tis. a mám najeto zatím 167tis. a jsou v pohodě. Dával jsem opět origo škodovácké a spokojenost. Kolega měnil na haťapce při 60tis.
Únor 16, 200916 r Mám 1,4 MPI 50 Kw naj 99 tis. dnes som objednal silentbloky z cupry vraj za 2 dní budem mať. Na druhý týždeň idem vymeniť potom podelím sa s vami s vlastnými skusenostami. Vyťahovák a sťahovák už som dal spravit kamošoví na sustruhu snad takto práca bude lahšia. A cena za kus 15 € origo Seat servis.
Únor 16, 200916 r Pánové....ohledně silentbloku to asi nejvíce "vře" zde... Měnil z vás už někdo silentbloky na zadní nápravě ? Asi se do toho vrhnu. Našel jsem jen téma kde to cosby dělal na Boře. Myslím ale ,že na 99,9% to bude na Fabii to samé. Stejná torzní náprava.
Únor 16, 200916 r Láďo, už sme to tu řešili s najmisem a JaKr nám poradil právě cosbyho téma, mělo by to býd hodně podobné
Únor 17, 200916 r Ahoj, může mi někdo prosím poradit, kde si mohu objednat ony zmíněné silentbloky z CUPRY? Děkuji!
Únor 19, 200916 r dobrý dotaz zda ano dají se dát nějaké lepší Pánové....ohledně silentbloku to asi nejvíce "vře" zde...Měnil z vás už někdo silentbloky na zadní nápravě ? Asi se do toho vrhnu. Našel jsem jen téma kde to cosby dělal na Boře. Myslím ale ,že na 99,9% to bude na Fabii to samé. Stejná torzní náprava.
Únor 19, 200916 r Dají se dát lepší...ale když jsem zjistil cenu..komplet silentbloky dělá firma Powerflex ale například jeden zadní stojí 1230
Únor 19, 200916 r v seatu, kde jinde, když je to z Cupry. Někde tu máš orig čísla. Seat byl jasný, číslo dílu jsem měl taky, ale mnou oslovení prodejci autodílů se nechytali...Teď už je to OK, pošle mi je jeden kolega tady z fóra
Únor 20, 200916 r když ja jsem byl v seatu ve frýdku tak pani na mě taky koukala co že to chci - nakonec to teda našla, ale........
Únor 27, 200916 r Počítal sem s výměnou silentbloků na mé ibize, ale na odkazy z cupry jsem narazil až potom co jsem si objednal komplet na přední nápravu od Powerflexu. Nakonec jsem k těm novým silentblokům, po přečtení příspěvků na zdejším fóru, pořídil ještě nový přední stabilizátor z cupry (průměr 20mm na místo 18mm) a na přední nápravě jsem se ještě rozhodl otestovat změnu sbíhavosti z origo +1.5° na -1° (teď tam je nastavená rozbíhavost). Výsledek je naprosto skvělý, v zatáčkách je auto daleko jistější a navíc byla potlačená nedotáčivost (teď se auto do zatáček úplně vrhá). Náklady rozumné (cca. 7kkč), výsledek skvělý (aspoň pro mě). Jen pro toho kdo by měl v plánu objednávat ten komplet od powerflexu, tak doporučuju místo zadního silentbloku na přední nápravě koupit ten plný z cupry. Nedodávají totiž celý silentblok pouze jakýsi adaptér, který se zastrčí do toho originálního děleného. Teď jsou na řadě tlumiče od KW se snížením 30mm .
Březen 2, 200916 r na zadní nápravě je stejný silentbloku jako na předku ? přesněji 1 a 4 z nákresu http://speedpro.cz/download/powerflex/skod...ex_speedpro.pdf Upraveno Březen 2, 200916 r od Majký
Březen 5, 200916 r tak kuci jen pro zajimavost akce : http://www.cc-autodily.cz/luzko-ulozeni-guma-kov-1_1.html jsou skladem
Březen 5, 200916 r Dají se dát lepší...ale když jsem zjistil cenu..komplet silentbloky dělá firma Powerflex ale například jeden zadní stojí 1230 Ak zhanas silenbloky na zadok tak daj s fabie RS,ta ma tuhe s vymedzenim do stran ako ma ibiza cupra . (teda pocitam ze nemas RS,ale 16v s naraznikom RS) A ja mam este zlepsovak,k tym silenblokom dost pomozu rozpery napravnice.Predna aj zadna.Auto ma stabilnejsi predok ,lepsie zabaca a je menej nedotacave. Upraveno Březen 5, 200916 r od 1soda
Březen 5, 200916 r Pokud to myslíš s potlačením nedotáčivosti vážně, tak zkus na přední nápravě nastavit rozbíhavost. Je to pak sice trochu řidičsky náročnější, ale funguje to. A když budeš chtít, tak na brzdách je to krásně přetáčivý .
Březen 6, 200916 r Pokud to myslíš s potlačením nedotáčivosti vážně, tak zkus na přední nápravě nastavit rozbíhavost. Je to pak sice trochu řidičsky náročnější, ale funguje to. A když budeš chtít, tak na brzdách je to krásně přetáčivý . ,ano ano,poznam ...mal som ibizu cupru tdi a ta bola dost ostra na volant pri rozbiehavosti,ale ja sa rad drzim original parametrov a mam rad svoje predne pneumatiky .A je rozdiel mat stabilnejsie auto na nerovnostiach a vyjazdenych kolajoch,ako ho mat este nestabilnejsie zlou geometriou Upraveno Březen 6, 200916 r od 1soda
Březen 7, 200916 r v seatu, kde jinde, když je to z Cupry. Někde tu máš orig čísla. Dnes som menil kupované v Seat cuprácke cena bola 13 €. Niekto tu hladal číslo tovaru : 6LL 407 183 a takto to vyzará po nalisivaní.
Březen 7, 200916 r ,ano ano,poznam ...mal som ibizu cupru tdi a ta bola dost ostra na volant pri rozbiehavosti,ale ja sa rad drzim original parametrov a mam rad svoje predne pneumatiky .A je rozdiel mat stabilnejsie auto na nerovnostiach a vyjazdenych kolajoch,ako ho mat este nestabilnejsie zlou geometriou Proč by se měli víc opotřebovávat gumy, když původně tam bylo +1.5° a teď tam je -1°. Budou se víc sjíždět na místo na vnějšku na vnitřní straně, ale síla by měla být stejná. Nebo tam funguje ještě nějaký jiný mechanismus o kterým nevím?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.