Přejít na obsah

Silentbloky přední nápravy, vůle nápravy


TiGeRZ

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

mozno otazka mimo toto tema ale chcel by som vediet ako casto je odporucane menit silentbloky alebo co suvisi s geometriou riadenia. na F I myslim ze by uz bolo na case cosi vymenit tak len premyslam co vsetko menit? ak clovek chce na leto obut nove pneu najlepsie asi na novu geometriu nie? pripadne najprv skontrolovat ci su tesnenia a capy atd atd v poriadku ??? Kde by mi urobili taku kontrolu geometrie resp by mi povedali co vsetko by bolo treba vymenit okrem origo servisu skoda (BA, TN, MA) ... da sa ta vymena zvladnut aj nejako DIY po domacky ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

preventivně nic neměň - nový díl stejně nezaručuje prodloužení životnost. Silentbloky se mění až se utrhnou (resp. natrhnou). A moje praxe s geometrií je taková, že během cca 10 let jsem na svojí vlastní Fabii geometrii nedělal ani jednou a to jsem měl dvakrát vymontovanou celou přední nápravu. Nerovnoměrné sjíždění pneumatik jsem přitom nikdy nespozoroval. Tuto praxi však v žádném případě nelze doporučit :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taktéž jsem měnil silentbloky přední nápravy+ dvakrát čepy ramene a nedělal jsem geometrii, žádné sjíždění, pouze když jsem měnil čepy řízení, tak za originál a to jsem si zapůjčil domácky vyroběný forichtung na geošku a přeměřil jsem geošku a nemusel jsem dolazovat. Na STK jsem tektéž prošel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím pánové (a dámy),mám dotaz ohledně vrzání nápravy,vrže mi to při pomalé jízdě spíše vlevo,včera jsem měnil kosti a uložení stabíku a vrzání stále pokračuje,zadní uložení ramen je měněné cca 2 roky za ty zesílené a na pohled jsou v pořádku. Myslím si že by mi to mohlo dělat uložení ramene v předu,tyto gumy http://www.skoda-dily.cz/eshop/6q0407182-silentblok-luzko-ramene-predni.html  je to možné? Jinak už fakt nevím. Když stojím na místě a houpu autem,tak to taky vrže,ale nejde pořádně určit místo. Jak je těžká výměna těch předních lůžek?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spodní čepy byly měněný minulé léto za originály,ale to s tím olejem skusím,je možné že by mohly být suchý.Je fakt že to občas malinko vrzne i když točím volantem.

 

edit: Tak jsem se byl dneska podívat na ten čep a asi bingo,díky standavfr. Krycí guma na kloubu totálně roztrhaná,takže kloub zralý na výměnu,netušil jsem že vydrží tak krátce a tak mě ani nenapadlo se na něj koukat. Provizorně jsem to prostříkl bílou vazelínou ať to nevrže a obědnám nový klouby. Nemáte nějaký tip který by vydržel déle než ty "origo" co jsem tam dával? Kupoval jsem je na skoda-díly.cz

Editováno: , autor: Albín
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...