Urbo Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 Ahoj, praskla mi kost, která je vidět na obrázku. U škodovky stojí asi 400,-- jenže za práci si u nás řikaj 700,-- na hodinu, což už se mi jim platit nechce, zvlášť po tom, co jsem mi posledně profíci vyměnili uplně něco jinýho, než jsem chtěl. K věci. zajímalo by mě, jestli se to dá vyměnit tak, že prostě odšroubuju, vyhodim, našroubuju novou a jedu. Jestli se třeba při výměně nemusí měnit i ty silent bloky, na kterejch to drží. Musim pak jet s autem na geometrii, když je ta kost totožná? Nejsem zrovna automechanik, ale zdá se mi, že vyměnit tohle by neměl bejt problém. Dík za radu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudetak Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 Měnil jsem gumové části kosti (originál ve škodě nic nestojí) včetně silentbloků stabilizátoru, není v tom problém, šikovné je rameno lehce přizvednout druhým heverem. Nebojsa a skoč na to Geo jsem dělal protože jsem vyměňoval zároveň i čepy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reddy Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 to zvládneš v poho, za půl hodiny nemáš co dělat, a to hodně zvolna ještě s cigárkem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urbo Posted November 14, 2007 Author Share Posted November 14, 2007 Okej. Dík kluci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
traveller Posted February 11, 2008 Share Posted February 11, 2008 Měnil jsem gumové části kosti (originál ve škodě nic nestojí) včetně silentbloků stabilizátoru, není v tom problém, šikovné je rameno lehce přizvednout druhým heverem. Nebojsa a skoč na to Geo jsem dělal protože jsem vyměňoval zároveň i čepy. Dají se ty gumové části sehnat i jinde? Přes víkend jsem zjistil, že už jsou dost volné, ale jinak vše vypadá OK... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urbo Posted February 11, 2008 Author Share Posted February 11, 2008 To nevim, já když to kupoval, tak ty silentbloky už byly natlačený přímo v tý kosti od výrobce. Jestli teda myslíme to samý. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Octavinek Posted February 12, 2008 Share Posted February 12, 2008 (edited) Dají se ty gumové části sehnat i jinde? Přes víkend jsem zjistil, že už jsou dost volné, ale jinak vše vypadá OK... Zdarec! nevím odkud jsi, ale tady .... http://www.autodilykrc.cz/eshop/skoda/octa...=stabiliz%E1tor Edited February 12, 2008 by Octavinek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
traveller Posted February 12, 2008 Share Posted February 12, 2008 Zdarec!nevím odkud jsi, ale tady .... http://www.autodilykrc.cz/eshop/skoda/octa...=stabiliz%E1tor Tohle je blok na stabilizátor - to není problém. Mně šlo o ty v "kosti"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaJe Posted February 12, 2008 Share Posted February 12, 2008 V těch kostích se dají taky samostatně vyměnit, dělal jsem to a kupoval jsem je tady: http://skoda-dily.cz/index.php?action=sear...ery=1J0+411+327 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
traveller Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Super, díky za info Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bawor Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Super, díky za info Mam komplet kosti nové 150kč/kus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
traveller Posted February 14, 2008 Share Posted February 14, 2008 Mam komplet kosti nové 150kč/kus OK, dík za info. Zatím jsem koupil jen ty gumové vložky. Jak budu potřebovat kosti, ozvu se. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
traveller Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 V těch kostích se dají taky samostatně vyměnit, dělal jsem to a kupoval jsem je tady: http://skoda-dily.cz/index.php?action=sear...ery=1J0+411+327 Můžeš mi prosím stručně popsat, jak jsi ty díly měnil? Resp. jak jsi tam dostal ty nové? Pokud se dívám, tak ty gumové části mají okraje, které jsou poměrně pevné a jsou vyšší, než je průměr díry v kosti. Jen mě zajímá, jak jsi dostal větší průměr gumy do menší díry... Díky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaJe Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Šli tam v pohodě nalisovat. Jen to chce namazat, aby to nešlo na suchu a byli tam hned. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
traveller Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 (edited) A to tam šlo i přes ten vyvýšený okraj, jo? nebo to byl jen váleček bez okraje? Viz obrázek - vím, že to není na 100% stejné, ale ty moje gumové kousky mají stejné hrany/okraje jako ty na obrázku a tak mám obavu, že to tam neprotlačím. Edited February 20, 2008 by traveller Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaJe Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Ten zvýšenej okraj mám taky. Ale je docela dobře měkej a tak se podá. Já mám tuhle kost, 23 mm: A ty gumy myslím, že jsou tyhle, asi: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
traveller Posted February 21, 2008 Share Posted February 21, 2008 OK dík. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
traveller Posted February 27, 2008 Share Posted February 27, 2008 Ještě jednou díky, šlo to úplně skvěle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaJe Posted February 27, 2008 Share Posted February 27, 2008 Taky mě to překvapilo jak to šlo lehce. Myslím, že lepší než kupovat celou kost, když je ten plast dobrej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deko Posted April 3, 2009 Share Posted April 3, 2009 Trosku ozivim tema. Poridil jsem si ty pouzderka, ale jak jsem to sundal, tak obe dve jsou stim kovem. Mam 1,8 110, model 03. Vcem muze byt problem. Lisilo se to nejak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaJe Posted April 4, 2009 Share Posted April 4, 2009 Jestli tím kovem myslíš tu trubičku ve vnitř, tak tu vyndej a dej do té nové gumy. Snad jsem pochopil na co se ptáš. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts