LPG do Feldy...... áno alebo nie? - Motor 1.3 - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

LPG do Feldy...... áno alebo nie?

rondob

Doporučené příspěvky

• o 2 měsíce později...
  hony napsal:
Návratnost cca 20tis.km,tak si musíš spočítat sám jestli se ti to vyplatí.Já montoval lpg do svojí 1.3mpi 1998 před dvěma lety,při najetých 150tis.km...do teď jsem najel na lpg 60tis.km a motor běží pořád stejně. :palec2:

Nevím kde jsi byl na té návratnosti 20 tis km. Já jezdil s feldou za 6 litrů benzínu. Poté za 8 l. LPG. Takže na benzín 1.8 Kč/1 km. S lpg 1.2 kč/1km plus atratování na benzín a doba než se přeplo na LPG = 1.35 Kč/1 km. Takže úspora cca. 0,45 Kč/1km. Pořiovací cena kolem 18000 Kč. Takže návratnost je kolem 40000 Km. Plus častěji se musí měnit zapalovací svíčky, jsou dražší emise a měli by se dělat povinné každoroční kontroly. Takže pokud ělověk chcě dodělávat LPG a nenajezdí potom s autem aspoň 50000 Km tak to podle mě nemá smysl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja LPG uz pouzivam asi tak 4 roky a mozem spokojne povedat ze ak je montovane v autorizovanom servise a nie u niekoho na dvore tak s tym nieje ani najmensi problem a je to aj dobre istene nakolko som to overil na vlastnej koži pri poriadnej čelnej zražke. Moj osobny pocit s toho je ze kazde jedno auto ktore kupim bude prerobene na LPG pokjal teda to bude benzin jedinyzadrhel je ozaj v sviečkach treba častejsie ich menit ateda aj kazdoročna kontrola LPG tesnosti a ako tu pisete ze ci to neposkodi motor nie pokjal budete vcas menit olej priklad ak je Olej Shel gtx3 na 15 000 km vymente ho po 10 000 a bedete to mat bez problem ODPORUČAM to pokjal kupite auto a najazdite cez 20000 km aby sa vam ta imvesticia vratila teda na Felde myslim nakolko na Octaviu či Fabiu je to drachšie .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...