Přejít na obsah

LPG do Feldy...... áno alebo nie?


rondob

Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...
Návratnost cca 20tis.km,tak si musíš spočítat sám jestli se ti to vyplatí.Já montoval lpg do svojí 1.3mpi 1998 před dvěma lety,při najetých 150tis.km...do teď jsem najel na lpg 60tis.km a motor běží pořád stejně. :palec2:

Nevím kde jsi byl na té návratnosti 20 tis km. Já jezdil s feldou za 6 litrů benzínu. Poté za 8 l. LPG. Takže na benzín 1.8 Kč/1 km. S lpg 1.2 kč/1km plus atratování na benzín a doba než se přeplo na LPG = 1.35 Kč/1 km. Takže úspora cca. 0,45 Kč/1km. Pořiovací cena kolem 18000 Kč. Takže návratnost je kolem 40000 Km. Plus častěji se musí měnit zapalovací svíčky, jsou dražší emise a měli by se dělat povinné každoroční kontroly. Takže pokud ělověk chcě dodělávat LPG a nenajezdí potom s autem aspoň 50000 Km tak to podle mě nemá smysl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja LPG uz pouzivam asi tak 4 roky a mozem spokojne povedat ze ak je montovane v autorizovanom servise a nie u niekoho na dvore tak s tym nieje ani najmensi problem a je to aj dobre istene nakolko som to overil na vlastnej koži pri poriadnej čelnej zražke. Moj osobny pocit s toho je ze kazde jedno auto ktore kupim bude prerobene na LPG pokjal teda to bude benzin jedinyzadrhel je ozaj v sviečkach treba častejsie ich menit ateda aj kazdoročna kontrola LPG tesnosti a ako tu pisete ze ci to neposkodi motor nie pokjal budete vcas menit olej priklad ak je Olej Shel gtx3 na 15 000 km vymente ho po 10 000 a bedete to mat bez problem ODPORUČAM to pokjal kupite auto a najazdite cez 20000 km aby sa vam ta imvesticia vratila teda na Felde myslim nakolko na Octaviu či Fabiu je to drachšie .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...