Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Tak sestra mala v sobotu menšiu kolíziu, prikladám fotky. Auto je havarijne poistené v Kooperative. Ide o to, že vraj z toho môže byť totálka aj keď ja si to nemyslím. Poškodený je nárazník + komplet mriežky a lišty, spodný kryt motora, obidve plastové podkolia, predné čelo, chladič, svetlá sú ulámané z držiakov, pravá poloos je zohnutá a obidva pásy. Kapota ani blatníky nevyzerajú poškodené, motor OK, prevodovka OK, servo OK, airbag OK. Jeden mechanik povedal že to môže byť aj totálka, ale že to sa uvidí v pondelok na zdviháku, lebo auto nedostalo šupu spredu ako skôr zospodu. Ako postupuje poisťovňa? Kedy sa to ešte oplatí opravovať a kedy nie? Info o aute je v podpise - cca 140 000 km nabehané. Ako mám postupovať ja? Čo treba vybaviť? Nehoda je nahlásená posťovni, policajti privolaní boli, majú fotky aj zápis, auto je v autorizovanom Škoda servise a čaká na ohliadku.

Editováno: , autor: Lukynoo
Vloženo

Nahlasit do poistovne poistnu udalost, poslu ti niekoho kto to pofoti, posudia, financne ohodnotia ze ti daju peniaze na ruku alebo najskor urcite aby si siel do servisu s tym ze kolko vide oprava, servis ti povie cenu opravy dojdes do poistovne, ty sa dohodnu zo servisom urcite, a ty zaplatis 5 percent spoluucast, ak si mal na havarijnej poistke nejake bonusy rozluc sa s nimi :feve:

Inak to auto nevyzera vobec na totalku, naprava sa da opravit, poskodene veci vymenit, kupit novy naraznik a jazdis dalej.... keby si musel zbierat motor po ulici nepoviem nic, ale takto to nevyzera moc poskodene... da sa auto nastartovat v pohode a "odkrivat" s nim? Ci ta poloos je na tom az tak zle..?

Vloženo

No, totálka by to byť nemala, no u Kooperatívy človek nikdy nevie :blink: Je to ročník 2000, má najazdených dosť km a poškodených je dosť vecí. Takže kľudne môže byť oprava v autorizovanom servise okolo 80tisíc Sk.

Vloženo

Dneska som dohodnutý v servise na ohliadku a konečne to uvidím zospodu, na čo som najviac zvedavý. Auto vyšlo samo na odťahovku, len chladič je zlomený, ale poloos je dosť ohnutá a koleso posunuté dozadu, tak možno aj rameno. Dám vedieť ako to dopadlo.

Vloženo
No, totálka by to byť nemala, no u Kooperatívy človek nikdy nevie :blink: Je to ročník 2000, má najazdených dosť km a poškodených je dosť vecí. Takže kľudne môže byť oprava v autorizovanom servise okolo 80tisíc Sk.

totálka je to pro pojišťovnu právě i v případě, že hodnota opravy přesáhne určité procento z odhadované ceny auta (běžně okolo 70%), což může být právě problém u tohoto staršího auta s více km, než by hradily tuto opravu, tak prohlásí, že je to totálka a od odhadnuté ceny odečtou upotřebitelné zbytky, ty odečtou a zbytek vyplatí, což v tomto případě bude málo, pokud je motor a převodovka o.k.

Vloženo (editace)

A ak teda vyplatia nejakú čiastku, auto si môžem sám opraviť a jazdí sa nie? Z evidencie sa vyraďuje len keď je auto na lízing, alebo ako to je?

Lebo svojpomocná oprava by nemusela vyjsť až tak draho.

Editováno: , autor: lukaso
Vloženo
A ak teda vyplatia nejakú čiastku, auto si môžem sám opraviť a jazdí sa nie? Z evidencie sa vyraďuje len keď je auto na lízing, alebo ako to je?

Lebo svojpomocná oprava by nemusela vyjsť až tak draho.

přesně tak jak píšeš, jen ani leasingovka nevyřazuje - prostě se auto musí nějak opravit, jinak ten kdo platí leasing hodně peněz vyhodí do kanálu

Vloženo

Takže včera robila Slovexperta ohliadku pre poisťovňu v servise a zatiaľ mi poslali na mail kalkuláciu ceny nahr. dielov aj s opravou a vyšlo im necelých 72.000,- Sk . Teraz musím s tými papiermi do poisťovne, oni spravia nejakú kalkuláciu a s tou zase pôjdem do servisu, či sa do nej zmestia. Ak áno bude sa opravovať, ak nie tak neviem čo potom. Ale tuším že to bude trvať nejaký čas.

• o 1 měsíc později...
Vloženo
Tak len pre úplnosť to sem napíšem. Oprava stála 56 040,- Sk, spoluúčasť 5000,-Sk. Servis Motor Car Dunajská Lužná (bývalý Auto Jáger). Spokojnosť s opravou? Také zmiešané pocity. Nárazník je pekne nastriekaný aj dopasovaný, ale auto odovzdali ešte špinavšie ako som ho tam odovzdal, to ho mohli aspon opláchnuť vodou a nie aby na ňom boli hovná od vtákov. Predná výstuha plná hliny od nehody a vnútri, totál humus. Keď už ju mali dole, čo predpokladám to tú hlinu mohli odtiaľ vysypať. Na aute bol kryt pod motorom z dízla a oni tam dali ten malý. Že to museli, že ten veľký by im poisťovna nepreplatila, aj keď veľký bol aj v čase poisťenia a aj poškodený nehodou. Páčka na odisťovanie kapoty bola odlomená a doma ako bonus som zistil že tečie nádobka ostrekovača.

Nehoda sa stala 15.3. a auto som si vyzdvihol 23.4. Podiel na tom mala aj poisťovňa. Asi stále platí - radšej nebúrať.

to sou svine ty pojistovny, nechteji nic proplacet, hajzli jedni fuck

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...