Jump to content

Chyba dobíjení

JaroslavVondra

Recommended Posts

Mám O1 1.8 20V a baterii Varta Blue Dynamic 74Ah s inidikací stavu nabití. Když baterii dobiji nabijeckou je kontrolka na baterce zelená(což je OK), i když auto stojí 3dny tak je porad zelena. Ale po dlouhe jizde cca 100km indikace zčerná. A přitom je na baterce při běhu motoru 14,5V. Poradte prosim. Diky.

Mám O1 1.8 20V a baterii Varta Blue Dynamic 74Ah s inidikací stavu nabití. Když baterii dobiji nabijeckou je kontrolka na baterce zelená(což je OK), i když auto stojí 3dny tak je porad zelena. Ale po dlouhe jizde cca 100km indikace zčerná. A přitom je na baterce při běhu motoru 14,5V. Poradte prosim. Diky.

Cau. rok vyroby baterky??? nie je stara ta baterka.

Ta baterka je stara asi 3mesice....ale dneska jsem meril ampery na baterce pri chodu motoru i pri otackach 3000/min a bylo tam temer 0A....najednou tam skocilo 15A a pak zase 0A....domnivam se, ze je problem v regulaci - ktera je udajne rizena RJ motoru pres regulator napeti, ktery je primo v alternatoru. VAG zadnou chybu nehlasi....tak zkusim jeste odpojit na 20min baterku aby se vyresetovala RJ motoru.

Tak jsem rozebral alternátor....zjistil jsem ze jsou viditelne zaoxidované kontakty mezi regulací a diodovým můstkem...tak jsem je vycistil a namontoval altik zpatky.....zatím se zdá, že to bude chodit....po ujetí cca 15km, indikace nabítí na baterce zazelenala a pri mereni dobíjení je tam kolem 2,5A pri otackach kolem 2000/min kdyz zapnu svetla tak to klesne na cca 2A. Takze zatim se to jevi, ze tam nejaka zmena k lepsimu nastala.