Přejít na obsah

Drnčení v palubní desce při zátahu motoru při 3000 otáčkách 1.9 TDI PD


Paina

Doporučené příspěvky

Neví někdo, co by mohlo být zdrojem drnční, které se projevilo po přechodu na letní gumy 16". Projevuje se při zátahu motoru, nejlépe pozorovatelné při jízdě do kopce. Vždy se objeví těsně před 3000 a zmizí kosek za 3000 otáček. Zvuk se ozývá někde vepředu pod palubkou asi u prostřed. Buď je to pod výfukovou mřížkou nebo někde kousek od ní. Mam O2 combi 1.9TDI MR2008 (od října). Setkal se už někdo s touto konkretní závadou?

Diky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar mám O2 combi 2,0 TDI mám úplně stejný problém jenom stím rozdílem ,že se drnčení ozývá mezi 1800-2000 otáček.

V servisu mě řekli ,že je to asi nějaký uvolněný plech pod palubkou.Auto mám ještě rok v záruce ,tak až bude trochu času tak jim ho tam zavezu at to opraví.

Editováno: , autor: vorlajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak tento pazvuk jsem řešil taky a dělá to středový výdech ventilace . Dříve to dělalo mezi 3-3,5 tis.ot. a nyní po výměně celeho toho středoveho vydechu :) asi při 2 tisících. Jinak přišle jsem na to dost kuriozně . Vezl jsem známeho a on je šéf dopravy v jedné větší firmě a když to slyšel řekl kur.. co ti to tu drnčí a praštil do toho kastlíku a já stihl jen vykulit oči , ale přestalo to :D . Teď jsem ho měnil , sice z jiného důvodu a dělá to také a ještě víc ,tak to asi nebude problém jen pár kousků . Tentokrát , ale stačí jen lehce zatlačit v místě pod spínačem všech čtyř blinkrů. Jen co budu mít chvilku čas, mrknu na to co tam může drnčet .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm.. no ja mam podobny problem. U mna je to pri vacsom turovani - asi tak 3500 otacok. Na chvilu zadrnci -tak sekundu- a potom stichne.Ak sa mi to podarilo dobre vystopovat, ide to niekde spod volantu. Robi to od prveho dna co som ju doviezol novu z predajne.. Ked som to bol pred rokmi reklamovat, kukali na mna ako na sibnuteho. Tomu sa hovori servis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dost špatně se pozná odkud to přesně jde . Původně jsem měl pocit , že to jde z motorového prostoru . Jinak k servisum Škoda, dobrý se hledájí špatně a jijich oblíbená věta když už si neví rady je " poslouchali jsme jiné auto a děla to taky " . Kdybych to neměl v záruce , tak je ani neotravuju .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...