motosman Vloženo 29. Duben 2015 Sdílet Vloženo 29. Duben 2015 No já nevím, ale když předčasně vypnu AC a tím jakoby vysuším výparník je na nic. Ten se vysuší úplně stejně i když vypnu motor. Námraza odteče tou trubičkou pod auto. Pokuď není ucpaná. Rozdíl vidím pouze v tom, že když vypnu klimu dřive, tak mi vlhký vzduch letí do filtru a potom do kabiny a při vypnutí motoru mi filtr tolik nenavlhne. Jen podotknu, že parkuji v teplé garáži a jedu furt AUTO 19 stupňů a nikdy problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DCSpeedy Vloženo 29. Duben 2015 Sdílet Vloženo 29. Duben 2015 Kazdy jaro davam origo s uhlim. Tenhle rok sem zkusil Filtron, coz by mel bejt VW dodavatel, ale aftermarket dil. Je to z Polska tak uvidim. Byl za polovicni cenu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DCSpeedy Vloženo 29. Duben 2015 Sdílet Vloženo 29. Duben 2015 Filtr je pred vyparnikem, takze nemuze navlhnout... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 29. Duben 2015 Sdílet Vloženo 29. Duben 2015 Já dávám na jaře Mann FP 2939 a na podzim CUK 2939. Je to sice dražší a osobně nejsem na nic háklivej ale vozím samozřejmě i rodinu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 29. Duben 2015 Sdílet Vloženo 29. Duben 2015 Filtron origo nie je , inak som tiež za uhlík a kvalitnú výmenu s dezinfekciou každoročne , a to nie som nejak háklivý na prach a peľ ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 29. Duben 2015 Sdílet Vloženo 29. Duben 2015 (editace) tak já mám Wurth koupenej, jsem zvědavej jestli se dostanu na ten výparník... Pylovej filtr, jakej mám koupit origo? Má to nějaké označení? Nějak mi uteklo co je to ten PF a CUK Editováno: 29. Duben 2015, autor: Stringo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 29. Duben 2015 Sdílet Vloženo 29. Duben 2015 1K1819653B s uhlím 1K0819644B bez uhlia 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 29. Duben 2015 Sdílet Vloženo 29. Duben 2015 DCSpeedy: filr - výparník - kabina? To bych neřekl. Filtr je při vstupu vzduchu do kabiny. Postnu pár PDF o klima. Za cca týden... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 29. Duben 2015 Sdílet Vloženo 29. Duben 2015 Klimatizace.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 29. Duben 2015 Sdílet Vloženo 29. Duben 2015 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 30. Duben 2015 Sdílet Vloženo 30. Duben 2015 (editace) Nějak mi uteklo co je to ten PF a CUK Tak jsou značeny filtry od Mann CU 2939 - papír CUK 2939 - s aktivním uhlím FP 2939 - s aktivním uhlím a polyfenolem (váže a neutralizuje alergeny), antibakteriálním účinkem a fungicidním účinkem (ničící parazitní houby a plísně) Editováno: 30. Duben 2015, autor: šulda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 30. Duben 2015 Sdílet Vloženo 30. Duben 2015 Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 30. Duben 2015 Sdílet Vloženo 30. Duben 2015 (editace) DCSpeedy: filr - výparník - kabina? To bych neřekl. Filtr je při vstupu vzduchu do kabiny. Postnu pár PDF o klima. Za cca týden... Prvni pri vstupu do kabiny je ventilator, potom filtr, nasleduje vymenit tepla, vyparnik a nakonec PTC. Podle me je to logicke. Kdyby byl filtr az za tim vsim, tak by se ti vymenik tepla velice rychle ucpal vselijakym bordelem. Editováno: 30. Duben 2015, autor: LucasCZE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 2. Květen 2015 Sdílet Vloženo 2. Květen 2015 Každé jaro aplikuji SONAX KlimaClean 150ml (za 145,-Kč mohu nechat) a mám klid a žádný zápach není... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 2. Květen 2015 Sdílet Vloženo 2. Květen 2015 hele to je to co jsem používat ale jak bylo řečeno, tak výparník kde je nejvíce humusu tohle asi nevydenzifikuje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 2. Květen 2015 Sdílet Vloženo 2. Květen 2015 Proč by to nevydezinfikovalo výparník? Po vystříkání ze spreje se to vypaří do vzduchu a na studeném výparníku to zkondenzuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 2. Květen 2015 Sdílet Vloženo 2. Květen 2015 Tyhle spreje nemusím akorát to zasmradí celý auto Se radši ohnu a naperu to přímo na výparník odkud se to roznese i do výdechů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 3. Květen 2015 Sdílet Vloženo 3. Květen 2015 Prvni pri vstupu do kabiny je ventilator, potom filtr, nasleduje vymenit tepla, vyparnik a nakonec PTC. Podle me je to logicke. Kdyby byl filtr az za tim vsim, tak by se ti vymenik tepla velice rychle ucpal vselijakym bordelem. Prvni je filtr, pak vyparnik a az za nim vymenik topeni. Kdyby to bylo jak pises, tak nemusime vyparnik dezinfikovat, skoro vsechnu havěť by usmazilo horko z topeni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 3. Květen 2015 Sdílet Vloženo 3. Květen 2015 Nemůže být výparník a topení paralelně (vedle sebe). Klapka by přepínala kudy má proudit vzduch. Vede mně k tomu to, že když vypnu klimu a zapnu topení, začne to topit skoro okamžitě. Kdyby bylo topení a výparník za sebou, tak by se vzduch napřed ochladil ve výparníku a pak ohřál v topení, takže by přepnutí muselo trvat déle. Obrázek by nebyl? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 3. Květen 2015 Sdílet Vloženo 3. Květen 2015 Nevím proč by to nevyčistilo vnitřek. Už tam v návodu je uvedeno : přepnout na cirkulaci uvnitř vozu = tak to jde jak přes výparník tak i přes výměník : Detailní popis Sonax Čistič klimatizace KlimaClean - 150 ml 323100 Klimatizační zařízení je ideální úrodná půda pro bakterie a plísně. Vznikají v něm páchnoucí plísně, které vyvolávají alergické reakce. SONAX Čistič klimatizace dezinfikuje snadno a rychle větrací systémy a odpařovací zařízení. Osvobozuje od nepříjemných zápachuNávod k použití: ve vyhřátém vozem - např. zaparkovaném na slunci - posuňte a sklopte dopředu přední sedadla zavřete okna cirkulaci vzduchu nastavte na vnitřní okruh nastartujte a zapněte klimatizaci na nejnižší možnou teplotu otevřete všechny průduchy ventilace vzduchu - na sklo, do prostoru i k nohám položte na podlahu mezi sedačkami, nasměrujte uzávěr spreje do vozu + stlačte uzávěr do dolní polohy zavřete všechny dveře vozu v uzavřeném voze s běžícím motorem nechte unikat obsah spreje do cirkulujícího vzduchu po dobu min 15 min po 15 minutách otevřete dveře, vypněte motor i klimatizaci a nechte důkladně vyvětrat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Květen 2015 Sdílet Vloženo 3. Květen 2015 Nemůže být výparník a topení paralelně (vedle sebe). Klapka by přepínala kudy má proudit vzduch. Vede mně k tomu to, že když vypnu klimu a zapnu topení, začne to topit skoro okamžitě. Kdyby bylo topení a výparník za sebou, tak by se vzduch napřed ochladil ve výparníku a pak ohřál v topení, takže by přepnutí muselo trvat déle. Obrázek by nebyl? Schéma Climatronicu OI (novější se mi nepodařilo najít): Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 3. Květen 2015 Sdílet Vloženo 3. Květen 2015 Prvni je filtr, pak vyparnik a az za nim vymenik topeni. Kdyby to bylo jak pises, tak nemusime vyparnik dezinfikovat, skoro vsechnu havěť by usmazilo horko z topeni. Mas pravdu, prehlidl jsem se. Prvni vyparnik, potom topeni, nakonec PTC. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hanesek Vloženo 3. Květen 2015 Sdílet Vloženo 3. Květen 2015 (editace) Já jsem ten sonax použil a nepomohlo to , jen to udělalo flek na stropě . Tak jsem zkusil pěnu a pomohlo , ale jen na rok . Letos zas . Dvakrát jsem použil klimu a nic . Po třetí po vypnutí klimy a vysoušení závan smradu . Editováno: 3. Květen 2015, autor: hanesek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 3. Květen 2015 Sdílet Vloženo 3. Květen 2015 Pawouk: Dobře Ty. ;-) Taky z toho vyplývá, že topením nevysušíme výparník. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 3. Květen 2015 Sdílet Vloženo 3. Květen 2015 (editace) Ten sprej do auta určitě taky čistí, však je to to tam jak v plynový komoře hanesek>> Tak to dělej častěji, ta pěna mi vyjde vždy na 2x Editováno: 3. Květen 2015, autor: šulda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.