Jump to content

Stabilizator

manco

Recommended Posts

Zdravim, chystam sa na vymenu silentblokov v stabilizatore prednej napravy. O obchode mi povedali, ze je niekolko druhov (od 19-23mm) Nevie niekto, co sa davalo do Octavie 1,6 74kW (r.v. 1999)? a tiez mi chlapik povedal, ze tycky stabilizatora sa iba menia kus/kus, ze sa neda vymenit guma vo vnutri. Viete poradit? Diky,

Juro

Zdravim, chystam sa na vymenu silentblokov v stabilizatore prednej napravy. O obchode mi povedali, ze je niekolko druhov (od 19-23mm) Nevie niekto, co sa davalo do Octavie 1,6 74kW (r.v. 1999)? a tiez mi chlapik povedal, ze tycky stabilizatora sa iba menia kus/kus, ze sa neda vymenit guma vo vnutri. Viete poradit? Diky,

Juro

Zmeraj priemer tyce na stabilizatore prednej napravy a presne budes vediet ake mas silentbloky na aute.Este si pozri ci mas stary typ silentblokou-HLADKY POVRCH. alebo novy typ-S HRBOLOM.

Tycky stabilizatora- kosti sa menia KUS ZA KUS.

• 6 months later...

Jestli to někomu pomůže - na mém autu mám průměr tyče stabilizátoru 23 mm a původní díl - pouzdro stabilizační tyče je s prolisem 1J0411314G a vnitřní textilní výstelkou.

Na foru VW jsem četl, že náhrada je pod číslem 1J0411314T - vnitřní průměr 21mm a tvrdí to i servis. Ač s T nemají 23 mm a ani textilní vložku, tak je to největší průměr, který se vyrábí jako VW originál. Neoriginál sežente i ve velikosti 23 mm, ale do toho bych nešel, prý je v kvalitě těch gum rozdíl.

1J0411314T jsem namontoval a sedlo si to naprosto skvěle. Ještě před montáří jsem všechny styčné plochy namazal červenou brzdovou kapalinou. Vyzkoušel jsem místní tankodrom a jede to jako nová OII:-)

Edited by turbokar

• 3 weeks later...

zdravim dnes som si na octe vsimol taketo buchanie od napravy pri prejazde nerovnosti zvlast mi mensich rychlostiach to bucha na kazdej mensej jame v ceste (zvlastne je ze pri letnych 17kach som si to nevsimal az teraz na zimnych 15 :) ) kamos mal na octe ten isty problem vraj mu to robili stabilizatory. otazka znie je to tym stabilizatorom? alebo moze byt x inych moznosti? da sa opotrebovanost ulozenia stabilizatora skontrolovat pri zlozeni kolesa?  dost ma to buchanie pri jazde otravuje

takze pdla teba to budu tie guma na stabilizacnej tyci. no objednam sa do servisu nech mi to vymenia a nemoze to byt aj nieco ine nech tam nechodim ako na klavir. original diel skoda : 295.-sk a nahrada 95.-sk je dolezite tam dat original alebo bude postacovat aj nahrada za par korun?

ok a ako mam ten diel pytat v predajni? aky ma presny nazov? mam to teda vymenit cele ???

Chod do SKODA SERVISU oproti SLOVNAFT pumpe v NOVYCH ZAMKOCH. Tam povedz tvoj VIN kod auta a oni ti povedia presne ake mas gumicky na stabilizacnej tyci-priemer . Potrebujes 2 kusy. Ak nechces abi ti to buchotalo tak to MUSIS VYMENIT!!!! :p;) ;) :)