Wittmann Vloženo 3. Březen 2017 Sdílet Vloženo 3. Březen 2017 no to není tak jisté, jestli to ví. Přímo v tomto vlákně je spousta případů, kdy servis vyměnil čerpadlo úplně zbytečně. A to doporučení na přestavbu celého řízení je možná dobrým varovným signálem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 3. Březen 2017 Sdílet Vloženo 3. Březen 2017 Ono to cele servo je začarovany kruh. Kolkokrat stačilo otvoriť dať na par hodin do truby vysušiť a ešte hodne to vydržalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 3. Březen 2017 Sdílet Vloženo 3. Březen 2017 no právě, ono je na takovém přiblblém místě, že mu ta voda nedělá úplně dobře Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nicol123 Vloženo 3. Březen 2017 Sdílet Vloženo 3. Březen 2017 Zatím vám moc děkuji v pondělí mi jiný mechanik zjistí jestli tam mám to koyo nebo trw a reknu mu at se podívá i na ty drátky než začnu vůbec něco dělat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 4. Březen 2017 Sdílet Vloženo 4. Březen 2017 No ten bude nadšený,když mu žena řekne nech se podívá i (na ty drátky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nicol123 Vloženo 4. Březen 2017 Sdílet Vloženo 4. Březen 2017 Proč ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 4. Březen 2017 Sdílet Vloženo 4. Březen 2017 Nebude sa mu pačiť že žena mu dava inštrukcia ako nato. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nicol123 Vloženo 4. Březen 2017 Sdílet Vloženo 4. Březen 2017 No tak to bude mít,ale smolíčka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vosa88 Vloženo 5. Březen 2017 Sdílet Vloženo 5. Březen 2017 Zdravim, měl bych prosbu o radu. Už asi týden jezdím bez serva. Když se mi to stalo poprvé servo nešlo cca 10 min, podruhé šlo až druhý den a potřetí to bylo teď naposled stím, že jeden den asi hodinu fungovalo. Dnes jsem byl u mechanika, napíchl to a vypsalo to chybu ŘJ řízení. Prošli sme svazek, ten je v pohodě, hladina oleje v servu taky. Zajímalo by mě zda to může být čidlo natočení volantu nebo jestli je servo K.O.?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 5. Březen 2017 Sdílet Vloženo 5. Březen 2017 Ak by to bolo čidlo tak by vyhodilo hlašku že čidlo. Ale chybu maš RJ riadenia. To bude na vymenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 5. Březen 2017 Sdílet Vloženo 5. Březen 2017 a jakou přesně to vypsalo chybu? v ostatních jednotkách žádné chyby nebyly? chyba čidla zpravidla nezpůsobuje ztuhnutí řízení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 5. Březen 2017 Sdílet Vloženo 5. Březen 2017 Jak to že netuhne? čo to pišeš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 5. Březen 2017 Sdílet Vloženo 5. Březen 2017 Já nevím , já tomu nerozumím, ale podle projevu o kterých se zde píše bych poctivě zkontroloval: (jak mechanik kontroloval svazek?) takže změřit dle dokumentace datové vedení, rozebrat a zkontrolovat napájecí silové vedení včetně plechové pojistky a konektorů. Vyměnit se to dá vždycky. Jestli není servo napájeno, tak nebude ani komunikovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 5. Březen 2017 Sdílet Vloženo 5. Březen 2017 před 3 hodinami, hubo44 napsal: Jak to že netuhne? čo to pišeš. myslím to tak, že i když čidlo úplně vyhodíš, tak servo stále posiluje, jen v jistých okamžicích nezvyšuje účinek. Tuhé řízení se dostavuje až po zastavení čerpadla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 5. Březen 2017 Sdílet Vloženo 5. Březen 2017 (editace) Teraz je to spravne! Tam vyššie tu odpoved si len tak odflaknul. Editováno: 6. Březen 2017, autor: hubo44 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vosa88 Vloženo 6. Březen 2017 Sdílet Vloženo 6. Březen 2017 Tak tu chybu to vypsalo : 01309 elektrohydraulická zařízení, řídící jednotka, žádná komunikace, trvale. Jinak jak sem psal, tak kabely jsou zkontrolovaný a v pořádku. Z vašich odpovědí jsem usoudil, že servo je K.O. a je nutná výměna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 6. Březen 2017 Sdílet Vloženo 6. Březen 2017 pokud jsou dráty a svorkovnice na servu opravu OK - tak to bude tím čerpadlem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 6. Březen 2017 Sdílet Vloženo 6. Březen 2017 Ak sa dobre pamatam tak v strednom konektore je dierka k elektronike čerpadla nikdy som nepochopil načo je tam. Myslim že u TRW to bolo ale opravte ma ked sa mylim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 6. Březen 2017 Sdílet Vloženo 6. Březen 2017 Já nevím,mě se to nezdá. Nechal bych znovu třeba někde jinde ověřit dva kabely CAN a jsou tam dvě napájení +12V, +samozřejmně kostra. Navíc snímač natočení má taky napájení od serva. To, že to chvíli šlo, chvíli ne, mne připadá na možnost problém napájení. Přeci jen to není zas tak levná záležitost jej hned měnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vosa88 Vloženo 6. Březen 2017 Sdílet Vloženo 6. Březen 2017 Ty kabely CAN a i napájení jsme přeměřovali několikrát. Já se právě nechci hrnout do výměny, protože to že to chvíli šlo a už to zase nejde mi příde divný. Doufal jsem že tu někdo bude mít podobnou zkušenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 6. Březen 2017 Sdílet Vloženo 6. Březen 2017 (editace) No tak jestli jste to vše poctivě ověřili, změřili pod zátěží, a klešťákem a jste si jisti tak ti asi opravdu nezbyde nic jiného než ho vyměnit. Ještě bych ho zkusil kuchnout jestli tam něco nebude viditelného na elektronice. http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=64043 Editováno: 6. Březen 2017, autor: Alma Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 6. Březen 2017 Sdílet Vloženo 6. Březen 2017 no záleží, jak to šlo/nešlo. Respektive, jestli to umíralo během jízdy, nebo se to nerozjelo hned po nastartování. Konkrétně v TRW odcházejí výkonové tranzistory, které mají na starosti pole, které roztáčí rotor. Pokud jeden znich zdechne, tak se motor z určitých poloh nedokáže roztočit (hned po startu to nefachá). Na svém servu jsem se to pokušel opravit, bohužel jsem nechtěl čekat až z Číny dojdou stejné tranzistory, takže jsem tam dal nějakou - ne dobře zvolenou náhradu - chvíli to fungovalo, pak to zdechlo úplně. To kuchnutí je v rámci "poznání" určitě dobrý nápad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vosa88 Vloženo 6. Březen 2017 Sdílet Vloženo 6. Březen 2017 (editace) Přišel jsem ráno k autu nastartoval a jel, servo šlapalo normálně. Ujel jsem cca 30 km, pak to dvě hodiny stálo a potom když sem jel zpět tak cca po kilometru se vyplo a od tý doby nic. Servo mám Koyo. Editováno: 6. Březen 2017, autor: vosa88 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 6. Březen 2017 Sdílet Vloženo 6. Březen 2017 Ja ked som menil tie silove tranzistory tak som ich vybral zo stareho total buraneho čerpadla. Skoro vždy sa podarilo ale ked bol načaty plošak tak toho som sa už ani nechytal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 6. Březen 2017 Sdílet Vloženo 6. Březen 2017 V nabídce GME je neměli, tak jsme si nechal poradit alternativu. Dají se ale za pár dolarů objednat z ciziny. Parametrama jsou to prý zastaralý šunty.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.