Alma Vloženo 6. Březen 2017 Sdílet Vloženo 6. Březen 2017 Ohledně těch tranzistorů, předpokládám ale, že servo "žilo" , tedy že se hlásilo na diagnostice. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 6. Březen 2017 Sdílet Vloženo 6. Březen 2017 Rok jsem s tím jezdil, že to chvíli šlo a chvíli nešlo - co to přesně psalo v tomto stadiu už bohužel nevím - mám ale pocit, že když to zrovna šlo, tak to bylo úplně bez závad, včetně sporadických. Pak servo vypálilo pojistku na akumulátoru a to se s jednotkou už spojit nedalo, ostatní jednotky hlásily servo bez komunikace + klasické problikávání kontrolek (zarušená komunikace přes CAN). Tipuju, že většina těch serv se dá za pár desetikorun opravit, ale nikde jsem nenašel dlouhodobější zkušenosti. Mně to po pár hodinách zdechlo, ale neměl jsme správné součástky a dost možná, už byla načatá i další elektronika, když to před tím vypálilo hlavní pojistku. Kdysi se to řešilo na nějakém ruském foru a také si nevybavuji, že by tam někdo popsal zkušenost po roce provozu. Takže bude fajn, pokud se to někdo pokusí zprovoznit a napíše, jak dopadl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vosa88 Vloženo 6. Březen 2017 Sdílet Vloženo 6. Březen 2017 před 2 hodinami, Wittmann napsal: Rok jsem s tím jezdil, že to chvíli šlo a chvíli nešlo - co to přesně psalo v tomto stadiu už bohužel nevím - mám ale pocit, že když to zrovna šlo, tak to bylo úplně bez závad, včetně sporadických. Pak servo vypálilo pojistku na akumulátoru a to se s jednotkou už spojit nedalo, ostatní jednotky hlásily servo bez komunikace + klasické problikávání kontrolek (zarušená komunikace přes CAN). Tipuju, že většina těch serv se dá za pár desetikorun opravit, ale nikde jsem nenašel dlouhodobější zkušenosti. Mně to po pár hodinách zdechlo, ale neměl jsme správné součástky a dost možná, už byla načatá i další elektronika, když to před tím vypálilo hlavní pojistku. Kdysi se to řešilo na nějakém ruském foru a také si nevybavuji, že by tam někdo popsal zkušenost po roce provozu. Takže bude fajn, pokud se to někdo pokusí zprovoznit a napíše, jak dopadl. takže nakonec jsi měnil servo ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 6. Březen 2017 Sdílet Vloženo 6. Březen 2017 jo. Ale myslím, že kdybych tu udělal hned ve stádiu funguje/nefunguje, tak bych to pokořil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nicol123 Vloženo 8. Březen 2017 Sdílet Vloženo 8. Březen 2017 Čau,tak v pondělí jsem byla v servisu,aby mi zkontroloval ty drátky a byly ok ani za to nic nechtěl.Sehnal mi čerpadlo a dnes ho vyměnil takže už to funguje . Mějte se. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 8. Březen 2017 Sdílet Vloženo 8. Březen 2017 No tak to dobře dopadlo. Kolik to stálo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nicol123 Vloženo 8. Březen 2017 Sdílet Vloženo 8. Březen 2017 4800,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 8. Březen 2017 Sdílet Vloženo 8. Březen 2017 jestli to je sakumprdum, tak to není zas tak hrozné . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nicol123 Vloženo 8. Březen 2017 Sdílet Vloženo 8. Březen 2017 Jo, je to v poho) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 8. Březen 2017 Sdílet Vloženo 8. Březen 2017 ta cena je taková "hraniční" - dal ti repasované nebo z vrakoviště? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nicol123 Vloženo 8. Březen 2017 Sdílet Vloženo 8. Březen 2017 z vrakoviště a bylo to i z prací a měněním oleje... Co jsem hledala na netu tak jsem nacházela tak cca kolem 5 tisíc nakonec tam mám koyo a to je dražší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vosa88 Vloženo 16. Březen 2017 Sdílet Vloženo 16. Březen 2017 Problém vyřešen, jak už sem tu psal, tak svazek byl ok. Objednal jsem repasovaný servo, vyměnil a už to funguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavol105 Vloženo 8. Duben 2017 Sdílet Vloženo 8. Duben 2017 Zdravím po rovnej ceste mi zničoho nič vyplo servo + rozsvietila sa kontrolka ... Predtym nebol so sertvom ziany problem odstavil som auto vypol a zapol motor a už bolo vsetko ok + presiel som nejakych 50 km a nic.. Cim by to mohlo byt ? mal by som sa pripravit na vymenu serva/snimaca ? kedze doteraz som nič nespozoroval najazdene 153000 km a ide o riadenie TRW vdaka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 8. Duben 2017 Sdílet Vloženo 8. Duben 2017 pokud řízení ztuhlo, tak snímačem nebylo. chyba je buď v servu nebo instalaci. Nejlepší by bylo uděla výpis z diagnostiky, chyby by měla být uložená. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavol105 Vloženo 8. Duben 2017 Sdílet Vloženo 8. Duben 2017 na druhy tyzden skocim na diagnostiku moze to byt pocasim dost prsalo ci sa tam nedostala voda .. rozmyslam ze predtym som isiel aj po nerovnej vyfrezovanej ceste a dost auto hadzalo ale cestou spat nič.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 8. Duben 2017 Sdílet Vloženo 8. Duben 2017 no určitě to touto epizodou neskončilo, dříve či později se to ozve znovu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavol105 Vloženo 9. Duben 2017 Sdílet Vloženo 9. Duben 2017 Kazdopadne uvidim este mam otazocku mozem vymenit akykolvek typ servocerpadla trw? Bezohladu na cislo a koncove pismeno? . Pripadne pouzit stary aj novy typ cital som zevraj su 2 typy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavol105 Vloženo 15. Duben 2017 Sdílet Vloženo 15. Duben 2017 Tak bol som na vagu a vypisalo mi tieto chyby čo by to mohlo byť? Address 44: Steering Assist Labels: 6Q0-423-156.lbl Part No: 6Q0 423 156 H Component: LenkhilfeTRW V200 Coding: 00110 Shop #: WSC 00000 2 Faults Found: 00566 - Steering Assistance Operation 27-10 - Implausible Signal - Intermittent 01288 - Terminal 30; Steering Assist 07-10 - Signal too Low - Intermittent Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 15. Duben 2017 Sdílet Vloženo 15. Duben 2017 nešlo tam napětí - chyba v dobíjení nebo v drátech k servu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaro71 Vloženo 22. Duben 2017 Sdílet Vloženo 22. Duben 2017 Zdravim. Mam otazku. Je mozne dlhodobo jazdit s odpojenym servom (uplne odstavenie)? Je na to nejaky navod? Tazsie tocenie volantom mi nevadi, ale neposkodi to nejako auto? Dakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza K. Vloženo 6. Červen 2017 Sdílet Vloženo 6. Červen 2017 (editace) Téma jsem pročetl, byly tu i podobné problémy, ale definitivní řešení jsem tu neobjevil - a servo se mi měnit nechce Můj problém: Občas se mi teď v létě začlo stávat, že po nastartování mi nenaběhne servo a rozsvítí se kontrolka. Po chcípnutí a znovunastartování motoru se většinou chytí. Servo nikdy nepřestalo jet během provozu, vždy jen bezprostředně po nastartování, vždy pouze u teplého motoru. Navíc mám takový pocit, že se to stává vždycky jen když jede při startu navíc nějaký spotřebič s vělkým odběrem (ventilátor, ventilátor chladiče kvůli puštěné klimatizaci, potkávací světla). Diagnostika vždycky napíše ty dvě ty samé chyby - "řídící jednotka servořízení - bez komunikace" a "napětí akumulátoru vozidla - signál příliš nízký". Otázka zní, zda je možné, aby za to mohla stará, např. zasulfátovaná autobaterie, netuším jak je stará, auto jsem s ní už koupil a nepodařilo se mi zjistit datum výroby. Baterka dává při vypnutém motoru zhruba 12,4 V. Kabelový svazek je řekl bych v pořádku, vyvěšený, v dobrém stavu. Pojistka na baterce je v pořádku. Mám pocit, že jde "nenaběhnutí" serva eliminovat tím, že nastartuju ihned po otočení klíčkem (takže např. dřív než se stihne rozjet ten ventilátor chladiče apod.). pozn.: Další pozorování - navíc se to stává jen v horku, typicky po krátkém chcípnutí (např. na benzínce nebo u supermarketu) při následném startování servo nenaběhne. Může se špatná baterie více projevovat pokud je jí "horko"? Editováno: 13. Červen 2017, autor: Honza K. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p4vel Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 Zdravím, měl bych dotaz na "nouzový režim serva". Před 14ti dny mi asi dvakrát vynechalo servo, předevčírem už vypnulo úplně. Pojistka č.7 OK, pojistka na baterce taktéž OK, olej mezi ryskami. Chtěl jsem to vyzkoušet přes nouzový režim (po odpojeném čidle úhlu otáčení volantu), ale servo se ani nerozběhlo. Do hlavního napájecího konektoru serva jde z baterie nějakých 13V i při vypnutém autě (klíčku ze spínačky). Takže aby jelo v nouzovém režimu jen při nastartovaném autě, musí ho spínat ještě nějaký jiný signál z toho pravého konektoru (tam co jsou ty oranžové kabely+žluto-černý)??? Na co se zaměřit a lze v amatérských podmínkách otestovat funkčnost samotného serva??? (Fabia Kombi 1.2HTP, rok 2006) Děkuji za případné rady... p4vel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 jeden drát je napájení řídící jednotky, ty dva tenčí jsou dvoulinka CAN - datový okruh, přes který ŘJ serva komunikuje se zbytkem auta. Výpis závad máš? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p4vel Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 (editace) Zatím ne, na diagnostiku se teprve chystám.... Ten napájecí drát v tom konektoru je +12V nebo zem??? p4vel Editováno: 28. Červen 2017, autor: Malta necituj předchozí příspěvek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 28. Červen 2017 Sdílet Vloženo 28. Červen 2017 +12V, v diagnostice se to zobrazuje jako "svorka 15" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.