Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Já tam měl sucho, sice nepršelo když sem to měl rozdělaný, ale snad mi tam neteče...Jak ti tam zatejká?

Editováno: , autor: olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE
Vloženo

jj povodne boli dvere spravene tak ze ten igelit bol natiahnuty aj za reprakom. takze sa vlhkost k repraku nedostala.

ja ked som vymienal podlozky ties som za reprakom spravil dieru a teras ked prsi tak je ten reprak zozadu vlhky.

skodovka neratala s objemom dverí ako ozvucnicou podla mna.

Vloženo

presne ten isty problem som mal aj ja. tak som znova zhodil mdfku a spravil som nad reprakom z igelitu taku striesku, zhruba do 3/4 repraku, aby voda stiekla po igelite za reprak. ale nemam vobec z toho dobry pocit. podla mna repraku ani ta vzdusna vlhkost co je vo dverach pri poriadnom lejaku velmi dobre nerobi.

Vloženo

Potom je jediné řešení, výšku a střední tóny do uzavřené ozvučnice a basy vyřešit někde v interiéru - pokud si ještě dobře pamatuju, tak nízké tony není schopen člověk dost dobře lokalizovat.

Ale když jsem měl rozdělané dveře u Pašíka, tak tam žádný igelit není - tedy v tom našem nebyl. Místo toho tam je plechový zakryt a odvodňovací kanálky tam musí být taky.

Vloženo (editace)

Potřebuji poradit. Odhlučnit se da cokoliv, kde je dobrý přistup a vhodný materiál. Chtěl bych dát zvukovou izolaci za motor. Už z výroby je tam nějaká izolace s hliníkovou fólií jak je to viděl na těchto dvou snímcích:

nbru4o.jpg-9fpbgo.jpg

Jde mě o to, že je tam strašně málo místa a nedám tam pořádně ani ruku natož abych tam vecpal izolaci a ještě řešil její uchycení. Měl by někdo nějakou radu jak se do toho prostoru dostat a jaký materiál použít ( Vibraflex) ? Vzhledem k tomu, že je tam již z výroby hliníková fólie bych tam dal nerad něco, co by podpálilo motorový prostor. Na druhou stranu ale chápu, že ta fólie je tam hlavně z důvodu, aby se případný požár hned nedostal do interiéru.

Chci polepit prepazku motoru smerem z motoroveho prostoru cca 4 mm bitumenem + na to 5 cm PUR penu, ale musim to vymyslet jak ji osetrit, aby nebyla vode nasakliva

Měl jsi čas to udělat ? Jak jses tam dostal ?

Editováno: , autor: borelli
Vloženo

Tiez si myslim, ze ked, tak proti hluku izolovat zvnutra kabiny. Tam je taka hruba (2cm?) penova hmota pod ktoru pohodlne zmestis dynamat extreme, alebo ine materialy s hrubkou par milimetrov.

• o 1 rok později...
Vloženo (editace)

Teď tady pronesu asi pro některé naprosto šílenou myšlenku tak mě prosím hned neodsuďte ale musím se o tom zmínit. Odhlučnovací pásy jako Vibraflex jsou relativně drahé (byť zřejmě účinné) špásy. Cena kolem 500,-Kč za 1/2 m2 je přeci jen vysoká. Už jsem slyšel spoustu zajímavých alternativ, dokonce zmínka o využití podložky pod plovoucí podlahy z OBI mluví za vše. Kamarád staví barák a zbyl mu Elastobit - SBS modifikovaný asfaltový pás o síle 4mm

a2fync.gif

Výrobce o tom píše:

• elastický i při minusových teplotách

• povrchová úprava – vrchní strana : jemný minerální posyp

• povrchová úprava – spodní strana : separační folie

Tady je technický list výrobku

Tady je strohý popis materiálu

Materiál je to docela elastický a tvárný, při tl. 4mm je to s podivem ale je evidentní, že např. práce s Vibraflex 25 s tl. 2,5 bude práce snažší. Máte někdo zkušenosti např. s Vibraflex 40 jehož tl. je také 4mm ? Jak se s tím pracuje ?

Cena za 1m2 je kolem 100,-Kč resp. měl bych to od něj zadarmo. Zbylo mu toho ještě docela dost a tak si říkám, jestli to nevyužít na odhlučnění podběhů a nebo tento materiál využít i k odhlučnění interiéru...

Zkoušel jsem tlumící schopnosti tohoto materiálu a jsou poměrně dobré, co říkáte, že by cenová revoluce v odhlučňování interiéru nebo je to naprostá šílenost ? :kol-78:

Editováno: , autor: borelli
  • o 2 týdny později...
  • o 4 roky později...
Vloženo

Ahoj chlapy, chci odhlučnit O2 combi, nevíte někdo kolik m2 zhruba padne na podlahu kufru, podběhy a pod zadní sedačky? Jen abych si udělal představu o celkové ceně a vybral podle toho materiál. Děkuji

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...