Přejít na obsah

Jak se starat o kozena sedadla?


Kraaaaa

Doporučené příspěvky

Já používám prostředek na ošetření kůže od Škodovky, a to cca 1x za dva měsíce. Mají ho v každém lepším showroomu a servise Škoda.

Něco mi ale říká, že bych pro ty sedačky mohl udělat i víc. Třeba ten vosk? Taky si rád nechám poradit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

NEVÍTE NÁHODOU NĚKDO JAKÝ JE NEJLEPŠÍ A NEJŠETRNĚJŠÍ POSTUP PRO VYČIŠTĚNÍ KOŽENÝCH SEDADEL A CELÉHO INTERIÉRU V OKTÁVĚ? A JAK SE POTO O NI STARAT? JAKÉ JSOU NEJLEPŠÍ PŘÍPRAVKY,JAK ČASTO PROVÁDĚT OŠETŘENÍ ATD?

http://www.porzelack.cz/product/specialni-...-prave-kuze-59/ vyzkousejte chlapi tohle !! profesionalni cistic. velmi kvalitni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Používám výhradně kosmetiku ŠKODA. Čističem interieru / pěna / obj. číslo HBA096024 vyčistím textilní část sedaček a lehce i koženou a pak po uschnutí používám Prostředek na ošetření kůže obj. číslo HBA096025. Zabraňuje jemným prasklinkám na kůži a dodá pružnost. " Ošetřuji " tak 1 x za měsíc. Kůže se hlavně nesmí promáčet, pouze navlhčovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Danrs : jsou ty pripravky i na svetlou kuzi nebo spise polokuzi? Jak se pouzivaji na textilii a na kuzi? Za jak dlouho po vycisteni se muze sedet na sedacce (nebude sedak moc vlhky a kuze mastna?). A co calouneni dveri - taky se tim pripravkem na kuzi muze natrit? Diky za nejaky presnejsi popis cisteni techto obou casti sedacky, jeste nikdy jsem se neodhodlal cistit sedacky v zadnem z mych aut. I kdyz mam auto cistoucke zvenku i zevnitr. Jak casto tuto manipulaci delat - 1x za mesic je asi moc casto - tolik casu mi uz nezbyva - nestaci tak 1x za rok? Diky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čistící pěnou můžeš čistit jak plasty, tak textilie. V případě kůže a to jak normální, tak broušené - ALCANTRA - se dá taky použít, ale opatrně, hlavně nepromáčet. Já mám OCT II RS a světlou část sedaček z broušené kůže čistím tak, že pěnu nanáším na hadr a pak opatrně na kůži. Potom vysavačem vysaju možnou vlhkost a druhý den ráno je to suché. Čím více pěny budeš dávat, tím déle to bude schnout. Ale i bez vysavače to většinou přes noc vyschne. U ošetření kůže doporučují v Návodu po nanesení vyleštit hadrem, ale já to nechávám taky přes noc a pěkně se to " vsaje ". Ale i když jsem hned po impregnaci sedl do sedačky a jezdil, tak jsem nikdy nezaznamenal znečistění kalhot, nebo trika. Plastovou část výplně dveří čistím taky pěnou - pozor při stříkání na krytky reproduktorů - odsud to nedostaneš. No a jestli máš kožené části výplně, tak potom nanést ošetření kůže. Jinak všechny plasty v interieru ošetřuji přípravkem SONAX ale matným, nemám rád, když se to leskne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Pěkně popořadě moje zkušenosti ... :)

Doporučen mi byl TURTLE WAX Čištění a ochrana kůže Platinum série. Měl by vyčistit špínu a i naimpregnovat kůži a už by se neměla dál ošetřovat. Použil jsem, co jsem potřeboval, to vyčistilo fakt dobře a bez problémů. Co jsem ale nečekal, sedačky začaly jakoby vrzat a skřípat při nasednutí nebo pohybu na nich ... To mě docela zaskočilo, protože předtím, ničím neošetřený, to nedělaly ...

Jal jsem se tedy nalézt vhodnej přípravek pouze na impregnaci s tim, že snad problém vyřeším ... Sonax mi někdo nedoporučoval, jiný odzkoušený nebyly, na netu jsem toho moc taky nezjistil, tak jsem v Halfords vybral metodou pokus/omyl první přípravek - Autoglym Leather Care Cream a zdá se, že už ani další zkoušet nebudu ... :) Po ošetření jsou sedačky zase jako předtim s tím, že jsou poddajnější a měkkčí, měl jsem asi šťastnou ruku ... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 1 rok později...

Já mám béžovou polokůži. Bylo mi doporučeno ji čistit vlhčenými ubrousky na dětskou pleť. Kámoš dělal pro Audi, VW a Škodu a říkal, že i chlapi v salonech to používají. Zkusil jsem to a nemůžu si to vynachválit. Jen si dejte bacha na ubrousky s alkoholem apod. Zkoušel jsem i čistící ubrousky přímo na kůži a setkal jsem se s tím, co píše "rorda", sedačky začaly vrzat. Koupil jsem si dětské ubrousky na extra citlivou pleť (cena kolem 60,-). Dvakrát jsem to přejel a bylo po problému. Fakt bombice.

Co se impregnace týše, tak jsem zkoušel i orogo Škoda a není to ono. Ten kámoš mi doporučil sonax. Po zkušenostech můžu říct, že sice pěkně voní, kůže je pěkně měká, ale nevydrží dlouho. P měsíci bylo potřeba udělat znovu. Doporučuji si kupit v prvním krámě s koženým oblečením impregnaci na kožené bundy apod. Nepamatuju si název, ale je to taková stříbrnozelená lahvička (sprej) a leze z to pěna. Opravdu paráda. Ten sprej stojí kolem 250,-, ale celé auto tím udělám i 8x.

Pokud víte někdo o něčem lepším tak napište, ale já nic lepšího nenašel a jak jsem psal i kluci ve značkovejch servisech to používaj takže na tom asi něco bude. :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 6 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...