Přejít na obsah

Vybitá autobaterie

cvancara

Doporučené příspěvky

Tento týden se mi stala taková nepříjemnost. Po 12 hodinach od poslední jízdy auta jsem již nenastartoval. v 8:00 ráno baterie nevykazovala žádný problém, v osm večer už utáhla jenom centrál. Světla, rádio apod. vše vypnuto. Poté jsem baterii asi 14 hodin nabíjel a druhý den bez problému nastartoval, po osmi hodinách dalšího stání šlo sice nastartovat, ale tak tak.. Po cestě domů mi při parkování přestal fungovat posilovač řízení. Po vypnutí a nahození motoru se posilovač zase chytil.

Mám 2 otázky k diskuzi:

1. Mohla baterie "umřít" takto rychle? (podotýkám, že na to měla po 6,5 letech asi nárok, nicméně je toto normální? Ráno OK, večer mrtvá?)

2. Mohla takto slabá baterie způsobit výpadek posilovače řízení?

Díky, za vaše postřehy

Doplňující informace pro navedení:

1. Alternátor bude nejspíš ok, za běhu motoru je napětí na baterii 14,5V

2. Klidový odběr je mezi 40-50mA (je to měřeno tak 2 minuty od uzamčení auta, možná by to šlo ještě dolů, ale nebyl čas to ověřit), což je nad limit (dle dílenské příručy - auto nemá žádný alarm, ani další el. prvek, který by odběr způsoboval), nicméně by to nemělo umrtvit baterii tak rychle

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...