Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

post-18821-1237767407_thumb.jpg

takhle vypada zaobrazovani na spodnim radku pri vyberu jak rychlosti, tak i napeti.

post-18821-1237767453_thumb.jpg

Tady jsem si to vybral :)

Lze vybrat bud nic, Rychlost, napeti nebo oboje.

Da se i zvolit, ze to chci zobrazovat bez popisu.

Vloženo
takhle vypada zaobrazovani na spodnim radku pri vyberu jak rychlosti, tak i napeti.

Kamile - klobuk dole, drzim palce :palec2:

Vloženo

parada :) uz se nemuzu dockat az to odladis a vypustis :)

Vloženo

Jaký je rozdíl mezi 3-drátem a 2 drátem a CANem? Jestli čtu dobře, tak se tu píše pouze o verzi třídrát a CAN. Dneska jsem chtěl zjistit, co vlastně mám a na hodnotě 140 jsem měl "radio 0" - dvoudrát. Tady je krátký log.

Monday,23,March,2009,14:38:06

6N0 909 901 ,,Gateway K<->CAN 0001,

,Group A:,'140,,,,Group B:,'140,,,,Group C:, Not Running

,, , , , ,, , , , ,,,,,

,TIME,,,,,TIME,,,,,TIME,,,,

MARKER,STAMP,,,,,STAMP,,,,,STAMP,,,,

,0.40,dvoudrat,Radio 0, , ,0.00,dvoudrat,Radio 0, , ,,,,,

,1.20,dvoudrat,Radio 0, , ,0.80,dvoudrat,Radio 0, , ,,,,,

,2.00,dvoudrat,Radio 0, , ,1.60,dvoudrat,Radio 0, , ,,,,,

Vloženo

Kamile nechces az budes zase svoje auti rozebirat udelat par fotek jak se dostat k tem v navodu zminemym svorkovnicim a signalu zpatecky a jak to nejlip prichytit a dat to do tveho pdf navodu?

Myslim, ze montaz je celkem jednoducha a lidi si to muzou montit sami.

BTW ocisluj si v navodu stranky ;)

Vloženo (editace)

je pouze verze 3 draty (pres data, clock a enable) k maxidotu - tohle je starsi typ pripojeni radia a navigace

a verze CAN, coz jsou 2 vodice (CAN High a CAN Low) k maxidotu - novejsi typ pripojeni.

Pri montazi:

3drat verze - 10 vodicu k zapojeni

CAN verze - 7 vodicu k zapojeni

Radio 0 - znamena , ze tam bylo pripojeny radio - po CANu, spravne by tam melo byt RADIO 1, i kdyz je vypnuty.

Obrazky z montaze ? To neni spatny napad :) Diky, jakmile budu mit cas , tak to nafotim a pridam do manualu

Editováno: , autor: dolezelk
Vloženo (editace)

firmware.zip

DDot.zip

Tady je program na konfiguraci a pro upgrade D-dotu.

Nejdriv je treba aktualizovat software v D-dotu. (bohuzel prijdete o svoji konfiguraci :huh: )

1) Pripojte kabel pro VAG-COM do auta a do pocitace.

2) Pri vypnutem zapalovani drzte RES a zapnete zapalovani. RES drzte tak cca 2-3 sekundy.

3) Tim se D-dot dostane do upgrade modu.

4) Pak spustit program D-Dot.exe (potreba Net2.0)

5) Tam vybrat COM port na ktery je pripojen Vas VAG-COM kabel.

6) V menu "Update" vybrat "Upgrade D-dot"

7) Vybrat soubor (jeden je pro CAN , druhy pro 3drat)

8) pockat dokud se upgrade neprovede, stav upgrade je indikovat 'progress barem'

9) pokud bylo vse ok, tak po upgrade nabehne d-dot

Pokud ne tak vse opakovat :)

Pak jiz muzete vyuzivat moznost konfigurace D-Dotu. Pres 'Upload nebo Download configuration'

Dale se da konfigurace zalohovat do souboru a pak zase nahrat.

Pro vyuzivani je treba v D-dotu skocit do menu, vybrat ADVANCED a zvolit PCMODE.

Je to zatim BETA a bylo to zatim vyzkouseno pouze s CAN verzi, ale melo by to jet i s 3dratem.

Jeste tam musim dodelat osetreni vsech uzivatelskych vstupu a vyjimky, takze pokud to zatuhne, zavrete to a spustte znovu.

Kdyztak mi dejte vedet, jak Vam to funguje.

Kamil

Update: Zda se, ze se to tady neda nahrat. Server ma asi nejakej super antivirus, ktery dodrbava archivy, takze zatim smula.....

Budu to dat nekam jinam

http://www.megaupload.com/?d=6FI76M0X

Editováno: , autor: dolezelk
Vloženo
tohle je uz legrace. programovani pod VS2005 a NET 2.0 zvladne i cvicena opice :)

tak 1-2 dny prace , vyvoj D-dotu byl horsi - cca 6 mesicu

A co by měl obsahovat update pro třídratovou verzi v nejbližší době?

Pak se chci ještě zeptat. Stává se mi u některých hodnot, třeba napětí, že se mi načte pouze při volnoběhu a pak během jízdy už ne.

Stejně tak u teploty interiéru. Ostatní jsou v pohodě. Nechá se nějak ovlivnit komunikace?

Vloženo

zaktualizuj si software pro 3drat. pak pres konfiguracni program nastavis hodnoty kwp init delay , block and interbyte. To by melo mirne prizpusobit komunikaci pres kwp1280 a zrejme vyresit tento problem, ktery se objevuje u TDi a PD motorizaci.

kwp init delay is v zakladu 198 ms, od cca 193~205 to muzes zkusit, tohle bude asi ten problem. Chtelo by to mit nejaky Tdi nebo PD na odzkouseni, coz zatim nemam

Vloženo

Zdar.Tak před chvilkou pokus update,nastavení přes notebook a dobrý.Sice update i zazálohování z D-Dotu i poslání novejch dat do D-Dotu,proběhlo vždy až na podruhý nebo potřetí.Ale šlo to.Viz fotky :palec2:

post-2967-1237985677_thumb.jpg

post-2967-1237985683_thumb.jpg

Vloženo

Moc se mi líbí tahle věcička, může tady někdo shrnout co všechno to umí s 2,5g komfortkou a 2,5g maxidotem?

Zobrazuje i to autíčko otevřených dveří, jak to tu někdo chtěl nebo jak to s tím nakonec dopadlo?

Je možno zobrazovat údaje ve spodní i horní části maxidotu na 2,5g?

Jak dlouho trvá výroba nebo dodání d-dotu?

Vloženo
zaktualizuj si software pro 3drat. pak pres konfiguracni program nastavis hodnoty kwp init delay , block and interbyte. To by melo mirne prizpusobit komunikaci pres kwp1280 a zrejme vyresit tento problem, ktery se objevuje u TDi a PD motorizaci.

kwp init delay is v zakladu 198 ms, od cca 193~205 to muzes zkusit, tohle bude asi ten problem. Chtelo by to mit nejaky Tdi nebo PD na odzkouseni, coz zatim nemam

Díky za radu, stačlio pouze updateovat a překonfigurovat hodnoty a vše chodí ok.

Konfigurace se zdařila ok, vše napoprvé.Krásná práce, děkuji a budu se těšit na další update.

Vloženo (editace)

Na zaklade vlastnych skusenosti som sa rozhodol sem napisat kratucky navod na montaz D-Dot, nakolko je mozne ze tu zavitaju ludia (ako ja ;) ) ktori nemaju tolko skusenosti s takouto montazou, alebo sa boja. Takze postup je asi nasledovny:

1. demontaz stitu pristrojov (dve krytky + dve srobky vpravo a vlavo hore) - pri vytahovani treba pritlacit na spodnu cast v strede - su tam zapadky aby sa uvolnili

2. vykrutit 2 srobky pristrojovej dosky, tiez vpravo a vlavo hore, tento raz treba hladat v rohoch.

3. vytiahnutie pristrojovej dosky - vyklopenie dopredu a na spodu je v drziakoch - osvedcilo sa mi vsunutie prsta pod pristrojovku a tlakom hore a dopredu.

4. rozpojenie modrej a zelenej svorkovnice (su tam take ruzove zaklopky, ktore treba"odhacknut" a ich preklopenim sa konektor sam vysunie)

5. najlepsie je D-DOT naletovat priamo na piny svorkovnice z kabelaze - konektor sa rozoberie tak, ze odhacknete ruzove zaklopky a po stiahnuti ruzovej casti na konci vytiahnete kryt konektoru smerom dozadu. Nasledne sa da pomocou pinzety alebo niecoho s hrotom vyhacknut a vytiahnut potrebny pin zo svorkovnice.

6. naletovanie kablov z D-DOT na pin, jeho zatlacenie naspat a poskladanie konektoru.

7. detto aj s druhou svorkovnicou

8. zamontovanie vsetkeho naspat, pripojenie samotneho D-DOT k u konektrou D-DOT a aktivovanie zapalovania (na zaciatku sa predpoklada, ze si kvoli zjednoduchseniu montaze odpojite samotny D-DOT od svorkovnice)

9. Kto ma origos parkovaci asistent este musi napojit signal zo spiatocky - su dva postupy.

a.) oddelame torpedo steracu, pak horni prochodku to motoroveho prostoru a jdeme po dratu ze spinace zpatecky az pod volant, kde se o napichne. (rada od Kamila)

b.) ja som natiahol kabel od spiatockoveho svetla dopredu - islo to rychlo a jednoducho - kabel som skryl pod listy len tak, ze som ho tam jednoducho zasunul srobovakom

Nakoniec par obrazkov

post-8838-1238319351_thumb.jpgpost-8838-1238319357_thumb.jpg

post-8838-1238319751_thumb.jpgpost-8838-1238319367_thumb.jpg

PS: Touto cestou chcem podakovat Kamilovy za ochotu a pomoc pri zapojovani tohto jeho super "zlepsovaku". Este raz diky.

Editováno: , autor: KingTom
Vloženo

tak mě napadá, jestli by se na D-DOT nedala dát přímo svorkovnice, aby se při instalaci jen zacvakly, něco jako rozdvojka nebo T-čko, vím, že i takto není montáž složitá, ale mnoha méně zručným by to vyhovovala víc. Byť i za cenu zvýšení ceny.

Vloženo
Už tu ta otázka padla ale odpověď jsem nenašel. Jak je to s multifunkčním volantem? Mám takový tušení, že nebude chodit.

Čau.

Tak můžu směle říst že MULTI volant CHODÍ bez problému.Fotky mám,ale ne v záběru s wolantem.D-Dot mám asi 14 dní a v pohodě :palec2:

Vloženo
tak mě napadá, jestli by se na D-DOT nedala dát přímo svorkovnice, aby se při instalaci jen zacvakly, něco jako rozdvojka nebo T-čko, vím, že i takto není montáž složitá, ale mnoha méně zručným by to vyhovovala víc. Byť i za cenu zvýšení ceny.

Byly by potreba 2x2 svorkovnice, ta cast , ktera je prodava na kabel stoji nekolik stovek jedna + piny. ten protikus, ktery je v budicich, to netusim kde sehnat.

Kdybyste mel nekdo zdroj, kde se to da koupit na slusnou cenu, tak sem s nim :)

Vloženo

pochlubte se, kdo si co nechava v d-dotu zobrazovat .. necham se rad inspirovat :)) .. stale mam nejake pozice volne :D .. mohli bychom pak udelat nejakej list oblibenejch polozek

Vloženo (editace)

Tak jo klidně začnu,neb by se inspirace fakt hodila.Můžete dopsat typ motoru a palivo,pro upřesnění ;) Motor TDI typ ASV

post-2967-1238387860_thumb.jpg

post-2967-1238387877_thumb.jpg

Editováno: , autor: Diesel
Vloženo

Kamile,

chci se jen zeptat. Po upgradu D-dotu mi zmizel pozdrav.Následně pak nejde zadat ani přes menu D-dotu. Nechá se někde v konfiguračním softu nastavit i pozdrav?

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...