Publikováno Listopad 29, 200816 r Zdravím přátelé. V předních parkovačkách a osvětlení RZ používám bílé rozptylové LED diody. Asi po půl roce bezvadného provozu, nastaly s parkovačkami problémy. Nejdříve začne dioda blikat a po dvou dnech zhasne úplně. LEDku vyměním a závada se opakuje. Osvětlení RZ je O.K. Máte někdo podobnou zkušenost? Poradíte, kde je chyba.
Listopad 29, 200816 r Zkus trosku hledat, s timhle melo problem spousta lidi a resili to tu. U levnejch diod je pouze odpor a jelikoz se napeti v aute pomerne dost meni tak diody odchazej. Bud se to resi dodatecnym stabilizatorem a nebo si kup ledky od Superfatyho v bazaru je nabizi. Ty to uz maj vyreseny - nepraskaj.
Listopad 29, 200816 r Přesně jak napsal tomina, kup ledky od Superfatyho a máš na dlooooooouhou dobu vystaráno...
Listopad 29, 200816 r On je výhradní dodavatel led diod na fóru, já jsem si právě od něj taky objednal
Leden 26, 200916 r Jj byl jsem jako jeden s prvních který je měl na autě od "Superfatyho" a velká spokojenost mohu doporučit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Únor 5, 200916 r Autor Zdarec. Tak dnes jsem dokompletoval LED osvětlení od superfattyho. Svítí to super.
Únor 12, 200916 r Podle mýho je to způsobeno hlavně vysokou teplotou která tam jde od žárovek, všeobecně polovodičové součástky těžce snášejí teplo, proto na osvětlení SPZ nepraskaj
Únor 12, 200916 r Podle mýho je to způsobeno hlavně vysokou teplotou která tam jde od žárovek, všeobecně polovodičové součástky těžce snášejí teplo, proto na osvětlení SPZ nepraskaj ja dal svoji vyrobenou made in home ledku do parkovacek a ta drzi uz druhym rokem spis bych rekl, ze odpory, ktere pouzivaji cinani jsou na hrane a pri vyssim napeti nez +12V to pak dela neplechu
Únor 12, 200916 r Co vadi polovodicom v aute najviac su napatove spicky a prepatie. Obycajne LEDky vyknu odchadzat hlavne pri startovani (pokial su rozsvietene). Aby vydrzali, dava sa do zapojeni ochrana. Teplo by muselo byt naozaj extremne, to nei je az taky strasiak ako vyzera.
Únor 12, 200916 r Presne jak uz tu nekteri rekli, ty cinasmejdy nejsou staveny na spicky(a vubec na provoz) a proto po kratke dobe zacnou poblikavat a pak ADIO AMIGO ... Fattyho SMDcka jsou nejlepsi volba ...
Únor 12, 200916 r Ta ochrana se konkretne zove zenerova dioda paralelne ke zdroji akurat treba k nej doplnit este jeden odpor.
Únor 13, 200916 r Kdyby někdo chtěl, mám tu 2 LED zpátečky na prodej... Mám je taky od superfattyho, měl jsem je na autě asi 2 dny a pak jsem vrátil žárovky.... on je nabízí za 580kč, já je dám za 400kč
Únor 15, 200916 r Kdyby někdo chtěl, mám tu 2 LED zpátečky na prodej...Mám je taky od superfattyho, měl jsem je na autě asi 2 dny a pak jsem vrátil žárovky.... on je nabízí za 580kč, já je dám za 400kč preco nebol si spokojeny?
Únor 19, 200916 r Taky jsem koupil ledky do prednich parkovacek, po tydnu provozu me odesli 3 LEDky ze 6 na jedne patici.
Únor 20, 200916 r Autor Taky jsem koupil ledky do prednich parkovacek, po tydnu provozu me odesli 3 LEDky ze 6 na jedne patici. Kup od superfattyho zde na fóru, jsou to DRŽÁKY.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.