17ti palcová (litá) kola - Stránka 22 - Podvozek - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

17ti palcová (litá) kola

sathack

Doporučené příspěvky

Ano,psal jsem to dvakrát,je lepší mít všechno OK,jenom konstatuji,že pokud se ráfků týká ten strašák přerostl v hysterii.Dokonce jsem v nějaké diskuzi četl,že nezapsané ráfky z Tebe dělají viníka i v případě,že jsi nehodu nezpůsobil.Nezlob se na mně,ale takovou kravinu může zplodit jenom chorý člověk.

Nezapsané homologované ráfky,jsou dle mně menší problém,než např.navlíknuté nehomologované potahy. :-)To by pojištovna podle hysterické teorie neplnění taká nemusela plnit.Jaký je v tom rozdíl?

Daleko větší problém,než nezapsané ráfky je technický stav podvozku a brzd jako takového a jsou lidi ,kteří to neřeší a vůbec si nepřipustí,že špatný stav je daleko větší problém a větší pravděpodobnost způsobení nehody,než nezapsané ráfky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No zkusím si zavolat na úřad a do Škodovky a nechat si je zapsat... Za zkoušku člověk nikdy nic nedá...Buď a nebo... Jinak, ty disky by byli Originalná díl Škoda Auto objednány z e-shopu... Tak že ty určitě budou homologovány... Né nějaké Činy bo tak... :kol-27:

Editováno: , autor: krtecek35
Odkaz ke komentáři

Ve Škodě Ti to nepovolí,máš OII,Teron je na OIII. Nejsi první,kdo zkouší zapsat origo kola.To je ten nejhorší případ,Škoda Ti to nepovolí a nikdo jiný to povolit nemůže.Na OÚ po Tobě budou chtít určitě nějaký doklad,na základě kterého by změnu v TP provedli.Přál bych Ti,aby se Ti to povedlo,ale dobře to nevidím.

Homologované jsou,ale na OIII,ne na OII.

I když jsou to ráfky Škoda,nejenom že na ně nemáš papír,ale navíc je to ten případ o kterém jsem psal a nejsou ani povolené.Teoreticky jsi na tom hůř  :-(  než kdyby jsi koupil ráfek jakéhokoliv výrobce i bez typového list,ale s protokolem z TUV,kde bude  OII uvedena a tím bude pro OII ráfek schválen.  :-(

Když by vešel v platnost ten scénář s neplněním,nemáš se vůbec jak bránit.

Editováno: , autor: mikl
Odkaz ke komentáři

já jsem proto to mít v pořádku, jak disky, tak kvalitní pneu. Náš stát to právně vyžaduje, tak buď značkové aftermarket s TUV a zapsat, nebo origo na daný model.

Taky jsem se setkal s tim, že jsem zaslech v pneuservisech kecy různých majitelů, že za kolo nedaj víc jak 1.000,- a za gumu víc jak 1.500,-  Ale to už je extrém - takovým bych to auto radší sebral a řek jim, ať jezdí MHD. Vždyť je to nejdůležitější část auta sakra :kol-44:

PS: ještě pro ty, co jezdí nebo bydlí v cizině - je to tak lepší, jiný kraj, jiný mrav, postupy pojišťoven, pouštět se v cizím jazyce do nějaké právní diskuze, jestli má ET 49 nebo 54 vliv na to, že na mokrý vozovce nedobrzdil, nemusí být úplně sranda :kol-33:

Editováno: , autor: Kazimir80
Odkaz ke komentáři

no ale ne všude zas...

EDIT: takže tato věc není harmonizována ani na úrovni EU,a není na ni nárok. Věci podléhají konkrétní odpovědné autoritě daného státu či oblasti.

Konkrétně se jedná o national approvals according to local road traffic licensing regulations and standards. Pokud není stanoveno jinak, jakékoliv úpravy a montáže se podle směrnice Directive 2007/46/EC odkazují na dokumentaci výrobce a harmonizační zkoušky. Typicky tedy VTP nebo CoC.

tož tak

Editováno: , autor: Kazimir80
Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 5 týdny později...
  V 3. 3. 2015 na 10:27, k.o.c.i. napsal:

Ahoj, potřebuji radu. Budu prodávat 7x17" letnáky z LaK. A místo nich chci koupit 8x17" OZ energy, ted ale váham zda ET 35 nebo ET 48? Bude tam s tim nějaký problém, když dam ET 35?

Půjde to na OII FL, 2.0TDI..

No neviem ci to ET35 nebude vpredu uz trcat von

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...