Přejít na obsah

Parkovací asistent / senzory


petrenka

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Mám jeden problém s montáží parkovacích senzorů u VW Touran. Je to stejné jako Oct. II Gateway jednotku mám 1K0 907 530S a ŘJ pro senzory je 1Z0 919 475 platí pro to nové nebo staré zapojení (http://forum.skodahome.cz/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=135130)? Zapojil jsem to podle nového zapojení a tím, že CAN jsem připojil přímo za Gateway jednotku na konfort CAN.

Poté co, ale připojím baterku tak začne blikat nějaké relé a v interiéru bliká stropní světlo. Nevíte čím to je? Zkoušel jsem to odpojit a jakmile jedem drát CAN L nebo CAN H spojím tak to hned začne dělat. Kontrolu zapojení jsem udělal několikrát.

Dík za rady.

Editováno: , autor: soptik.cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

ahojte tu všetci. za pomoci všetkých informácií, ktoré ste tu uviedli som sa pustil do montáže predo-zadního parkovacího asistenta. mám OII 4x4 2005, autorádio STREAM.

montoval som RJ 1Z0 919 475 C a nový gateway 7N0907530. montáž prebehla bez nejakých potíží, troška som sa potrápil s oživením gateway, pretože má už 22 místné kódovanie.

Výsledok je však následujúci:

- PA sa aktivuje automaticky pri zaradení zpátečky (tak ako má), aj automatická deaktivace po zvýšení rýchlosti nad 15 km/hod funguje

- VAG po teste nenájde žiadnu chybu a všetky jednotky sú správne načítané

- bzučiak v slouzpku B vydá dlouhe pípnutí a potom prestane, keď sa blížim ku prekážke, nepípa absolutne nič

- rádio STREAM má podporovať zobrazenie, je aj tam nastavené, ale obrázek žádný (ani pri cúvaní, ani pri zapnutom predku)

takže PA pracuje podľa všetkého tak ako má, len v konečnom dôsledku asi predsa len nie.

budem rád za každou radu, kde môže byť pes zakopaný a idem znova čítať fórum

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud se ozve dlouhý tón a PDC se odstaví je tam chyba

pokud je tam chyba musí ji diagnostika napsat

Dík, nakoniec to bola úplná banalita - vypadnutý konektor na bzučiaku predných čidieľ, krútim hlavu, že kvoli tomu nefunguje celý systém.

Ešte raz díky všetkým čo tu prispievajú, väčšina sú podstatné informácie, na iných fórach je veľa takých čo píšu len blbosti a nie podstatné informácie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Chci se zeptat na takovou věcičku, diag píše skrat na kostru a píše bzučák, ale po vyzkoušní jiného typu bzučáku (fabia) stejně PA nefungoval, když zařadím zpátečku tak nic a když vyřazuji tak trochu ztichne radio a BLIKNE SYMBOL AUTÍČKA NA STREAMU. tAKŽE DOTAZ ZNÍ JE TO OPRAVDU BZUČÁK?? Ne že bych to nechtěl koupit, ale chtějí za něj skoro 400,- což se mě zdá trochu přemrštěné, abych pak nehledal krpu jinde. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Ahoj mám parkovací senzory vpředu i vzadu se zobrazováním na columbusovi.Zobrazování funguje normálně.Jen teď asi týden při zařazení zpátečky začne pípat přerušovaně tlumeně,nic nezobrazuje na columb.a bliká kontrolka s vypínačem.Když ji zmáčknu přestane.Jindy to funguje normálně.Nevít někdo co s tím je??Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj , mám na tebe jiný problém.Koupil jsem od tebe jednotku parkovacích senzorů předozadek s vypnutím zvuku na columbusu. Jednotka funguje celkem dobře , jenom při zařazení zpátečky se na zadku vozidla rovnou rozvítí v celé šiřce překážka a napis zkontroluj

dráhua nikde nic není a zmizí to až když je tam opravdu překáž ,buď vzadu nebo vpředu Jak toto odstranit? diky L.Šulc

Tento dotaz na FERDU 25

Editováno: , autor: lubomir-14
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zdravím všetkých.

Mám na Vás jednu otázku. Dostal som informáciu, že už sa kabeláž k zadným p.a. neobjednáva a že sa dáva do zväzku už od výroby /myslím tým od prístrojovky k RJ p.a /Vie my to niekto potvrdiť? Prípadne kde ju nájdem,vzadu kde by mala byť Rj nieje. Mam OII 05/2010. Ďakujem za radu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj kluci,omlouvam se jestli to tady nekde uz je napsany ale hledal jsem a nic jsem nenasel :feve: moje otazka zni:je nejaka prechodka z cidel ktere jsou na pred fc.na ty face?mam ty velke cidla a kazdou zimu bych je rozmlatil vztekem :aggressive: proste zatece voda a uz nefunguji a jelikoz jsem dal columba stejne me ceka vymena jednotky....dekuju za odpoved a kdyby se nahodou nekdo nasel v okloli Prahy do by to zvladnul udelat byl bych rad!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...