Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)
90 000km

Problém je v tom, že autobaterie se nabíjí 10 % kapacity baterie po dobu cca 14 hodin. V tvém případě je to 6200 mA. A nabíječka dává jen 1800 mA. Mělo by to jít nabít taky, ale za úměrně delší dobu.Je to spíš udržovací nabíječka přes noc v třeskutých mrazech v garáži...

Editováno: , autor: MIRAXMIRA
Vloženo

Hlavně prosimtě nepoužívej tu nabíječku jako udržovací ! 1.8A ti jí bude normálně nabíjet ,tím pádem bude i plynovat a ne udržovat. Udržovací proud je daleko nižší!!!!

Jinak to chce opravdu nabíječku s větším nabíjecím proudem. S touhle to bude trvat déle,ale stejně by se měla nabít.

V každém případě co ukáže hustoměr to platí! Ty automaty já prostě nemusím. Není nad klasickou doma dělanou nabíječku! Ale chyba může bejt i v akumulátoru. A ted mě prosím nekamenujte,ale u Banneru by mě to vůbec nepřekvapilo.

Puč si kloudnou obyčejnou nabíječku a uvidíš

Vloženo
I s voltmetrem se dá naprázdno něco naměřit, nezapomínejte, že olověný akumulátor je tvrdým (a to že velmi) zdrojem proudu. Už jen fakt, že má 12-ti voltový akumulátor po nabití méně než zhruba 12,3 V (měřeno bez zátěže), je dostatečně vypovídající.

akumulator je mäkky zdroj prudu

• o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo
1. Máš to tam pořád, nebo nandaváš jen po zaparkování? A kolik uvádějí životnost?

2. To se ten solární panel zapojuje, do zapalovače?

3. A jste si jisty ze to funguje?

................................................................................

....................

ad 1+2. Mám přichyceno trvale na cloně a je to zapojeno do kabeláže přes pojistku. Životnost - to se uvidí :-) Mám to od 06/2006.

Ostatní - viz Návod.PDF u Conradů.

ad3. Věřím, že to funguje jako každý jiný prodávaný "Dobíječ" Aku.

Měřil jsem to multimetrem při instalaci a dle intenzity osvětlení tam teklo kolem 100mA.

Chtěl bych se zeptat jaké jsou zkušenosti po 3rokách užívání toho solárního panelu teké o něčem takovém uvažuji.

Vloženo

Dneska jsem po dlouhem premysleni koupil Vartu silver dyn.74ah.Puvodni 7apul roku stara jeste v pohode ale novou vartu jsem koupil v akci za 2150kc v akci.Super cena a auto startuje lip :p

• o 2 týdny později...
Vloženo
nazdar lidi dnes mi necekane po 3 letech odesla 74 banerka a malem me jeblo tolik penez stala a ted musim novou to me utvrdilov tom ze baterka 55 z kaufcu bude stacit

tak nakonec to nebyla baterka ale 110amperova pojistka na baterce v te plastove krabce ale stejne jsem koupil novou VARTU BLOU 74/680 za 2000,- v kamenym obchode luxus cenovak

Vloženo

Tak to pročítám a musím se pochlubit.Já mám o1 66kw tdi a v ní odzačátku vartu 70A bezůdržbovou .Poslední 3 zimy jsem jí jedenkrát nabíjel starou nabíječkou toť veškerá údržba.Je jí 8,5 roku.A jezdím 17km do práce a 17 zpět.Už se ale pomalu dívám po jiné.Problém je v tom, že ty které by se mi tam hodily mají větší průměr kontaktú.Jinak když se zaměňuje údržbová za bezůdržbovou tak se musí přestavit dobíjení.

Vloženo
Tak to pročítám a musím se pochlubit.Já mám o1 66kw tdi a v ní odzačátku vartu 70A bezůdržbovou .Poslední 3 zimy jsem jí jedenkrát nabíjel starou nabíječkou toť veškerá údržba.Je jí 8,5 roku.A jezdím 17km do práce a 17 zpět.Už se ale pomalu dívám po jiné.Problém je v tom, že ty které by se mi tam hodily mají větší průměr kontaktú.Jinak když se zaměňuje údržbová za bezůdržbovou tak se musí přestavit dobíjení.

nazdar kup si tu VARTU zas jsou opravdu dobry a jestli to nemas daleko do Olomouce tak ted maji v Akume slevu a dot velkou o 1500 je to 74/680 je to ta modra ta strbena stoji o 700 vic a ma 74/720 pokdu se nepletu

Vloženo

nazdar kup si tu VARTU zas jsou opravdu dobry a jestli to nemas daleko do Olomouce tak ted maji v Akume slevu a dot velkou o 1500 je to 74/680 je to ta modra ta strbena stoji o 700 vic a ma 74/720 pokdu se nepletu

Vloženo
Dneska jsem po dlouhem premysleni koupil Vartu silver dyn.74ah.Puvodni 7apul roku stara jeste v pohode ale novou vartu jsem koupil v akci za 2150kc v akci.Super cena a auto startuje lip :p

Nazdar,chci se zeptat,jestli Ti pasovaly kontakty při výměně na tu silver dyn?

Vloženo

Nejlepší je baterie do které "vidíš", tzn. dají se vyšroubovat víčka a můžeš si změřit hustotu elektrolytu, co je platné, že baterii můžeš nabít, ale po nabíjení by jsi měl mít hustotu 1.28, ale jak to zjistit, mocktát se mi v praxi stalo, že je po nabíjení elektrolyt řídký a tím baterie nemá kapacitu, navíc u těch bezúdržbových se může stát, že ti altík přebíjí a elektrolyt se nadměrně odpařuje a pak se stane, že je tam např. jen polovina elektrolytu a co pak...už jsem to několikrát viděl, takže pokud baterku,tak např. černou Vartu, má sice vývody přelepené samolepkou, ale ta se dá odtrhnout, otevřít a dolít, pak batrka vydrží klidně 6-9 let...

Vloženo

Octavia 1.6 55kW - baterie 44 Ah ... při mrazech startuju a palubní počítač celý pohasne... co myslíte, chtělo by to silnější baterku ? Elektrické okna atd. ....

Vloženo

jo, to musím napsat bývalému majiteli :) o autí se staral parádně, ale na baterce šetřil - lépe řečeno mu toto údajně řekli ve škoda servisu autorizovaném, že 44 Ah stačí.

Vloženo

ja spise myslim, co se tyce do kvality, u nas doma pouzivame varty na vsechny ctyri auta, dokonce i na traktor a nemuzu si stezovat , sice to stoji nejaky peniz navic, ale oplati se zainvestovat , myslim, ze se to oplati hlavne v zime, taktez i dobra udrzba, kolik z vas ji nabilo na zimu? nebo spise, nez prisly ted mrazy?

Vloženo
Chtěl bych se zeptat jaké jsou zkušenosti po 3rokách užívání toho solárního panelu teké o něčem takovém uvažuji.

Ja teda nevim, ale podle me je ten solar skoro k nicemu, pokud teda nemas auto pres tyden zaparkovany a hlavne ... elektronika odpojuje zapalovac po nejaky dobe vypnuti klicku, takze bych rekl na 99,9% ze to relatko ti zadnou stavu ze solaru do baterie nepusti, leda to napojit naprimo pres vypinac a odpojovat to pri kazdy jizde pred startovanim ...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...