skoda_felicia Vloženo 5. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2012 Motor 1.3, rv´95. Zničeho nic přestala jet. Sešlápl jsem plyn a nic. To samé při roztahování. Předem díky za rady! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 5. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2012 už jsi zkoušel na zkoušku od někoho vyměnit tu zapalovací cívku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 5. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2012 Taky by to mohl být snímač otáček CHce to diagnostiku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DaweRoss Vloženo 20. Duben 2013 Sdílet Vloženo 20. Duben 2013 Zdravím vás, potřeboval bych poradit mám Felicii 1.3 mpi 50kw r.v.98 a nejde nastartovat chytne až na po třetí jindy chytne bez problému pří jízdě se nic neděje, startér točí normálně. Díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sedan Vloženo 21. Květen 2013 Sdílet Vloženo 21. Květen 2013 ahoj chlapy, omlouvám se že vstupuji do topicu, ale nechtel jsem zakládat nové téma. Na felde 1.3i nejde nastartovat auto. Na sprej chytne, relé cvaká (šedivá 18). ale nespíná pal. čerpadlo v nádrži. když ho napojim na přímo tak točí a tlačí když odpojim hadici u vstřikovače. Můžete někdo poradit čím to může být???? Děkuji moc všem za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 21. Květen 2013 Sdílet Vloženo 21. Květen 2013 Předpokládám, že když mluvíš o relé 18, že je to relé které má spínat palivové čerpadlo. A jelikož i přes to, že relé cvaká a čerpadlo nejede (že je čerpadlo OK máš vyzkoušené), co tak zkusit vyměnit právě to relé 18 ? Ale ještě před tím se podívej na pojistky. Pojistka č. 4 (15A) je od palivového čerpadla. Pokud bude spálená a spálí se i nová tak věz, že krom čerpadla napájí i vyhřívání lambda sondy a vstřikovací jednotku u MPI (u BMM snímač teploty nasávaného vzduchu). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stenly14 Vloženo 6. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2013 (editace) Čaute.Mám feldu 1,6.Mám v nej klimu.Neštartovala mi tak mi prečistili štartér a vymenili spínaciu skrinku.Problém nastal vtom,že teraz keď zapnem klimu tak sa nič nedeje ani ventilátor sa nezapne takže klima nejde.Na spojke je úchyt na ktorom sú dva čidla do jedného ide prúd ale v druhom som nenameral.Poistky som pozeral tak boli dobré.Tak ak by tu bol niekto kto vie poradiť tak by som mu bol veľmi vďačný. Editováno: 7. Červenec 2013, autor: Malta nadbytečné (stejné) příspěvky odmazány Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 6. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2013 chlape čo stváraš?? ..3 tie isté príspevky za 3min Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 6. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2013 neviem aký úchyt a čidlá myslíš ale ak nepozpne ani vetrák ani nezvýši otáčky po zapnutí klímy tak treba zkontroovať či ide signál od spínača do RJ klímy - žltý kábel , skúsiť natvrdo na plus baterky , a potom pátrať dalej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kourikv Vloženo 18. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2013 Neví někdo, čím by to mohlo být?? Baterie je nabitá, starter vyměněný, pojistková skríňka taky a pořád to nestartuje, jen se rozvítí kontrolky a zacvakají relátka. Startér se ani nehne! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 19. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2013 Vyndej startér z motoru a zkus ho samostatně - bacha, musíš ho elektricky spojit s kostrou motoru aby se dal roztočit. Na připojení použij normální startovací kabely - všecko ostatní je moc slabý. Pokud se nevysouvá pastorek, může bejt buď zkratovaná, nebo přerušená vysouvací cívka. Elektrickej obvod baterka - hlavní vinutí startéru - kostra se uzavírá kontaktním můstkem na konci jádra = táhla pastorku. Spojit se mají až teprve když je pastorek plně vysunutej. Žárovkou vyzkoušej, jestli vůbec jde při otočení klíčkem proud do vysouvací cívky. Napiš sem, co se povedlo a co ne - pak budem řešit další. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kourikv Vloženo 19. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2013 Pastorek by měl fungovat, to jsem zkoušel než jsem tam dával startér. Tak se vysouval, ale natočil se(zřejmě slabé kabely). Ještě jsem nezkoušel, jestli jde proud ze spínací skříňky do vysouvací cívky. to zkusím ítra. Zatím díky za tipy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 19. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2013 Nj, sám vytáhnout jít může - ale jde o to, aby se vysunul po připojeení 12V na ovládací svorku a aby se tím vysunutím propojil přívod z hlavní svorky na rotor startéru. Futro startéru musíš mít ukostřený, jinak se nerozjede. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kourikv Vloženo 19. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2013 Pastorek se vysouvá, zkusil jsem ho propojit kabelem přímo na baterii a motor normálně chytl (se zapntým klíčkem). Proměřoval jsem kabel na vysouvání pastorku. Pokud byl odpojen od startéru, tak při otočení klíčkem zkoušečka ukázala 12V, ale pokud ho zapojím na startér, tak už zkoušečka(fázovka) neukáže nic? Nemůže to být v spínací skříňce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 19. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2013 Hm, měřil bych to radši voltmetrem, ale pokud tam je zvětšenej přechodovej odpor, tak to bejt může. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kourikv Vloženo 19. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2013 Nebo může být někde třeba porušený drát?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 19. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2013 Kdyby byl přerušenej přívod, nenaměříš na konci toho ovládacího drátu nic ani v odpojeným stavu. Daleko spíš je tam někde v cestě proudu zvýšenej odpor, třeba v tý spínačce od vyhřátejch kontaktů. Vyndej startér, napoj jeho kostru na motor startovacím kabelem a zkus jen vysunout pastorek otočením klíčku ve spínačce - silnej kabel od baterky ke startéru nech odpojenej. Když se pastorek vysune, je cívka OK. Pak připoj ten silnej kábl od baterky ke startéru - "náhradní" kostřicí kabel nech zapojenej. Otočení klíčkem musí vyvolat vysunutí pastorku a na konci vysunutí i roztočení startéru. Když něco z popsanýho nenastane, je tam chyba. Kde, to se dá určit měřením. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kourikv Vloženo 22. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2013 Tak to byla spínací škříňka:-)), vyměnil jsem ten spodní díl, co je tam na 2 červíky a už to maká jak má! Díky za rady!! Když jsem jí rozebral, tak jeden kontakt byl celkem opálenej a podle mě tam chyběla jedna malá pružinka. Byly tam tři, ale dírky 4 a pak tam byly 3 větší pružinky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobkuuu Vloženo 23. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2013 ahojte píšete to o poistkách, to sú tie motorové veľké pri motore či tie v malích poistkách tie 25A? tiežmi cvakne len pastorok a netočí štartér =( vďaka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 23. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2013 Jestli cvakne v startéru, tj., pastorek má snahu zasunout, tak hledej chybu v něm samotném. Žádná jiná pojistka startér nejistí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 24. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2013 Buď je mezizávitovej zkrat v cívce = oprava vyměnit cívku (přemotávat se nevyplatí, nová stojí míň), nebo je omačkanej spojovací měděnej můstek vevnitř startéru, kterej po zatáhnutí jádra cívky = vysunutí pastorku propojuje elektrickej obvod z baterie do vlastního rotoru startéru. Pokud startér "zabere" při otočeným klíčku po lehkým poklepání na tělo startéru třeba malým kladívkem nebo větším klíčem (nejlíp se to dělá ve dvou - jeden za volantem drží klíč v poloze START a druhej poklepe pod otevřenou kapotou na startér), je to na 99,99% vadnou cívkou. Ve zbytku případů je to ten můstek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobkuuu Vloženo 28. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2013 (editace) takže to necvaká v štartéri ani nevysúva pastorok, lebo sa pokazil alarm nedávno a ten to blokuje lebo šťavy od spínačky mi ide, ale k relátku medzi poistkami už nedôjde =( musím odpijiť nejako komplet celý alarm =( Editováno: 28. Prosinec 2013, autor: bobkuuu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
macmanCZ Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 Zdravím vespolek, kamarád mne požádal, jestli mu pomůžu s Feldou jednobodem z roku 96. Měl to půjčený jeho známý, auto za jízdy zdechlo a je odstavený cca 50km od jeho bydliště. Symptomy jsou následující: Auto nelze startérem nastartovat - točí, ale neškytne.. Auto lze roztáhnout, ale je třeba ho tahat klidně 200m a do vyššších otáček (nestačí jen hrcnout) a pak chytne.. Pokud motor běží, jde krásně do otáček a akcelerace zcela normální.. Klesnou-li otáčky pod cca 2000 (není otáčkoměr) tak auto zhasne a nejde nastartovat.. Svíčky měly skoro milimetrovej nános béžovýho svinstva - opticky něco jako vodní kámen (samozřejmě blbost) Palec v rozdělovači opálenej. Zapalovací cívka jiskřila u kabelu k rozdělovači, ale po vyčištění od bordelu jiskřit přestala... Feldu potřebuje dostat co nejdříve domů (než to udělá někdo za něj) a táhnout jí na laně 50km se mi nechce. Vzhledem k tomu, že je uvízá v Praze, není moc reálný v provozu moc nezastavovat a držet otáčky.. Otázka co tomu může být... prosím o radu.. mám nějaké teorie, ale nechci je hned psát, abych nikoho neovlivnil - takže shvílně jestli bude nápad sejný.. Průšvih je, že když na to nepřijdu a na místě to nezprovozním, bude to zbytečná cesta 100km... Díky macman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
macmanCZ Vloženo 22. leden 2014 Sdílet Vloženo 22. leden 2014 Takže vyřešeno.. byla to dle předpokladů zapalovací cívka.. Jelikož jsem ale neměl jinou na odzkoušení, našel jsem starou hliníkovou cívku ze 120ky a nabastlil jsem jí tam... Může se to někomu nouzově hodit, tu jsem našel schéma: http://www.poradte.cz/picture/2012/802829.jpg macman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 25. leden 2014 Sdílet Vloženo 25. leden 2014 Tak to bylo skoro jasný, že to bude zapaltrafo - nejspíš proražená izolace na výstupu, protože při vyšších točkách = vyšší frekvenci jisker se nestačí z trafa vystupující náboj odvést svodem a na svíčky se sem-tam přeci jen něco dostane a přeskočí, zatímco v nízkejch a už vůbec ve startovacích (200RPM a pod) si to ani neškrtne... A tu cívku ze šáde co nejdřív vyhoď a nahraď správným zapaltrafem, stejně by to na ni moc dobře nejezdilo - v tý plochý krabičce s 3-pinovým konektorem je polovodičovej spínač, pro kterej je potřeba jiná impedance primárního vinutí cívky a celkově jiný provedení vinutí i jádra, aby se stačilo správně energií nasytit magnetický pole v čase mezi jednotlivýma jiskrama... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.