Přejít na obsah

zadní pružiny

setr

Doporučené příspěvky

• o 1 rok později...
  • o 4 roky později...

Zdravím, mám O1 combi 66kw rv 2001.

Zjistil jsem že mi prdla pružina úplně dole v místě kde je uchycená do takového kolečka které je z jedné strany gumové (sorry nevim jak se to jmenuje). Nevim, jestli tohle kolečko je součástí nový pružiny nebo ne. Teď to vypadá tak, že pružina je na místě a dole je zapřená o tu konstrukci, to pogumovaný kolo v tom lítá volně nahoru a dolu (nejde mi vyndat. Zvládne se to udělat doma nebo to musí do servisu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se pamatuju, tak u předokolky je gumové lůžko je nahoře v karoserii a v nápravnici je jen tenký osazený hliníkový kroužek. Já oboje měnil u pantáty na dvoře, dokonce jen s jedním heverem. Pokud máš možnost sehnat dva havery "panenky" nebo výsuvné stojánky a jsi manuálně zručný mechanilk-samouk, jde to dobře i v polních podmínkách. Demontuješ kola, tlumiče ze spodního uložení a náprava ti hupsne dolů, možná je jí ale bude potřeba trochu pomoct. Na pružinu není, na rozdíl od předních tlumičových vzpěr, potřeba stahovák. Nasadíš pružinu a nové díly zpět. Pozor na polohu dolního začátku závitu pružiny, musí směřovat dovnitř k ose auta! Horní konec závitů pružiny musí zase dokonale sednout do toho pryžového lůžka, podepřeš nápravu v místě pod pružinou tak, aby si mohl přidělat tlumič novými šrouby s maticemi. Šroub neutahovat hned. Namontovat kola, auto pomalu spustit, kontrolovat polohu pružiny. Zatížit kufr 100kg. Až teď pod tímto zatížením utáhnout šrouby dolního uložení tlumiče.

Zkus hledat ještě třeba na webu skodaoctavia , tam se myslím výměna pružin, silentbloku nebo celé nápravy taky řešila.     

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...