Konny Vloženo 22. leden 2009 Sdílet Vloženo 22. leden 2009 (editace) Zdravím, mám na vás několik otázek ohledně alu kol. Na www.pneumatiky.cz jsem psal dotaz a dostal jsem odpověď: DOTAZ: Dobrý den, jsem vlastníkem vozu Škoda Octavia r.v. 1998 a chci si pořídit alu kola Dezent F ve velikosti 15 palců. V nabídce máte tyto alu kola s dvojí cenou a to za 1991 Kč a 2104 Kč. Můžete mi sdělit jaký je kromě ceny mezi nimi rozdíl? Dále mě zajímá jestli tyto alu kola obsahují i upevňovací šrouby? A jako třetí otázku bych měl jestli bezpečnostní šrouby McGard (za 945 Kč) budou pasovat na tyto alu kola a zmíněný vůz Octavia. ODPOVĚĎ: Dobrý den, Rozdíl je v tom že jedny jsou přesně vrtaná kola a druhá nepřesně vrtaná. Přesně vrtaná bývají obvykle levnější, protože se k nim nedodává příslušenství jako šrouby a centrální středící kroužky. Pasují na ně originál šrouby z vozu. K nepřesně vrtaným se toto příslušenství dodává, aby bylo možné je upevnit. Když si zákazník objedná zabezpečovací systém, vybíráme ho my dle typu vozu a podle toho k jakým alu kolům je chce. Chci se vás teda zeptat jaké jsou lepší ty přesně vrtaná kola nebo nepřesně vrtaná? Dále bych se chtěl zeptat, jestli jsou dobré ty bezpečnostní šrouby McGard? http://www.pneumatiky.cz/zabezpecovaci-sys...-sada-4-ks.html Díky za odpovědi EDIT: tak jsem pořádně prošel ty stránky, kde mají ty kola a zjistil jsem co znamená ten název PŘESNĚ VRTANÁ KOLA... Týká se to šroubů (a asi i středového otvoru), tzn. že kola jsou přesně vrtaná pro VW Group (VW koncern) a dají se použít originální šrouby, tj. s kulovou dosedací plochou šroubu. Předem se omlouvám, že jsem zde v podstatě založil zbytečné téma, ale snad se to bude někomu někdy hodit... Editováno: 23. leden 2009, autor: Konny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luke.bean Vloženo 22. leden 2009 Sdílet Vloženo 22. leden 2009 Sakra ak to jsem ještě neslyšel.. doufám že někdo přijde s přesnou odpovědí :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 23. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 23. leden 2009 Přidány nové informace... PS: máte někdo zkušenosti s těmi bezpečnostními šrouby McGard? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 23. leden 2009 Sdílet Vloženo 23. leden 2009 Přesně vrtaná kola jsou dělaná pro jednu konkrétní značku vozu.Jedny (Dezent E)jsem kdysi měl a i v typovém listu bylo uvedeno,že se jedná o přesně vrtaná kola.Středová díra byla přesně koncernová t.j. 57,1.U takových kol se nepoužívají vymezovací kroužky a díry na šrouby mají sedlo podle šroubů nebo matky konkrétní značky auta.I já jsem měl na těch Dezentech sedla pro šrouby s kulovou hlavou.Běžně aftermarketový výrobci používají šrouby s kuželovými hlavami.A s větší středovou dírou.V příslušenství je potom sada šroubů a vymezovací podložky. Pokud se tedy dodává na trh kolo přesně vrtané pro daný typ vozidla,je vhodnější ho koupit,jednak je to levnější,nemusí se vymezit díra a stačí jedna sada šroubů uff. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 23. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 23. leden 2009 Díky, přesně tohle jsem potřeboval slyšet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.