Publikováno Únor 2, 200916 r Zdravím, dnes jsem absolvoval výměnu "napínače řetězu" v jednom nejmenovanem autorizovaném servisu v Brně, vyšlo mě to na 6000kč včetně výměny oleje atd.! Ovšem teď, když zastavím a nechám motor na volnoběh uvnitř kabiny slyším občasné cvakání chvíli z místa spolujezdce a chvíli z místa řidiče? Opravdu nevím co by to mohlo být? Nevíte někdo co by to mohlo být??
Únor 2, 200916 r Autor Nebylo by možná od věci napsat typ motoru, rok výroby... Omlouvám se-jedná se o 2.0 FSI (BLR),r.v. 09/2005
Únor 3, 200916 r 2.0 FSI ma retez? ja mel zato ze ma remen a retez ma pouze 1.2 HTP, 1.6 FSI a 1.8 TSI
Únor 3, 200916 r 2.0FSI má řemen s intervalem výměny po 180.000km.......Tak asi bylo myšleno Napínač řemenu (tzv.napínací kladka rozvoďáku)..
Únor 3, 200916 r Autor 2.0FSI má řemen s intervalem výměny po 180.000km.......Tak asi bylo myšleno Napínač řemenu (tzv.napínací kladka rozvoďáku).. ten řetěz tam je-na straně řidiče a řemen je na straně spolujezdce....
Únor 3, 200916 r Řetěz včetně napínáku je tam u olejového čerpadla a u vačkových hřídelí, předpokládám, že se hrabalo do toho druhého případu. Kolik to má nalítáno a co to mělo za problém?
Únor 12, 200916 r Ahoj kluci, chci se zeptat jestli máte také klapavý (celkem hlasitý) zvuk vašeho miláčka. Když je studený, tak si jen vrní a když se zahřeje na provoz. teplotu, tak je jak traktor. Má to najeto 140000 km a ten motor neznám, tak se ptám... Díky Thomas P.S. snažil jsem se to tu pročíst a nic moc jsem nenašel, tak mi zase hned nedávejte varování....
Únor 12, 200916 r Je to řetěz mezi vačkama (rozvoďák pohání pouze jednu vačku a na druhé straně je to spojeno řetězem). Je tam i hydraulický štelovák časování (ovládá ho ř.j. v závislosti na provoz. podmínkách motoru). Není to nic nového má to třeba OI RS. T.
Únor 12, 200916 r Tipnul bych to na hydroštely ventilů,ale fakt jen tipuju.......Podobný problém totiž měl kdysi brácha na OI 1.6 55kw....za studena si motor jen vrněl a jak se zahřál tak začal poklapávat a byl dost hlučnej..tenkrát se s tim taky natrápil....až to zavezl tehdy známýmu co jsem mu doporučil a ten bez váhání po poslechu řekl že to dělaj hydroštely ventilů....Vyměnil je a bylo po problému. Akorát to teda neni nic levnýho..kór u více ventil.motorů...Jeden ten hydroštel stojí +- 1000kč(orig.) a práce je na tom taky mraky....rozdělat rozvody,sundat vačky atd...prostě u takového 16V to vyjde podle mě na min.20.000kč a to fakt.min.spíš víc.
Únor 12, 200916 r Teď trochu mimo téma, pardon. Ale mají ty hydroštely vliv na samotnou funkci motoru, respektive co se stane když je nechám tak jak jsou, může dojít k havárii motoru?
Únor 12, 200916 r Může být zrovna problém s nastavovačem vačky,ventilem pro přestavování,něco s tlakem oleje,ucpaný kanál,atd...
Únor 13, 200916 r Teď trochu mimo téma, pardon. Ale mají ty hydroštely vliv na samotnou funkci motoru, respektive co se stane když je nechám tak jak jsou, může dojít k havárii motoru? Já si myslím, že ne. Našim klapou na Astře od doby co autorizák rozdělával motor (dva roky) a známý mechanik říkal, že to ničemu nevadí, jen ten zvukový projev.
Únor 17, 200916 r Tak jsem byl v servise a jednoznačně se schodli, na tom že je to napínák řetězu.... Nemáte kluci někdo tento motor na ETCE ? zajímalo bymě, jak to tam je udělaný a jaké je číslo toho dílu. DĚKUJI T.
Září 7, 201015 r Ahoj, mám combi 2.0 FSI rok 2005 typ motoru BLR najeto 115000km, a mám dotaz po nastartování z motoru jde takový silný chrastivý zvuk cca 2 sekundy jak diesel, potom se to stiší ale není to co bývalo před tím když jsem vůz koupil, pěkně tiché vozidlo, vyměnil jsem hydroštely a chrastí dále......díky Michal
Září 9, 201015 r Co napínák řetězu vaček. Pokud nedopíná dostatečně, tak je to jak TDI. Už se tu řešilo. T.
Září 9, 201015 r díky za odpověď hledal jsem v tomto foru a nic jsem nenašel ohledně napínaku vaček ( asi jsem špatný hledač )zítra to pořeším v servise a uvidímehlavně aby to bylo to správnéhydroštely jsem měnil zbytečně..... ale co už!
Září 14, 201014 r Tady se to řešilo: http://forum.skodahome.cz/topic/91645-divnej-zvuk-po-nastartovani/page__p__1402669__fromsearch__1#entry1402669 napiš schválně jak jsi dopadl
Říjen 27, 201014 r Tak konečně opraveno byl to napínák rozvodového řetězu ( je tam pár plastových částí a ty se nějakým způsobem opetřebovaly ) motor šlape jako dřív prostě ticho tak jak to má být!!!! Jinak pro orientaci cena materiálu (řetěz + napínak za 4400Kč) + ještě práce. Ta cena materiálu je rozdílná záleží na typu motoru......
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.