Leden 14, 201015 r u auta s ESP, kdyz napr. odejde snimac rotacniho zrychleni, tak prestane fungovat jen ESP a ostatni fukce co ho nepotrebuji zustanou zachovany (ABS,ASR...) ???
Leden 16, 201015 r Ahoj prosím Vás kde se dá sehnat na škodu fabii 1,4 mpi 44kw ten kabel na napojeni na pc, furt mi to hazi nějaké chybičky a nechci furt jezdit do servisu. Až dnes jsem zjistil že na autobaterii jsou taky nějaké pojistky a to jí mám cca 3 roky a bohužel už nějaký měsíc mě nejde abs bohužel jsem mimo domov ale hned zítra když dojedu rozdělávám celý kryt. A ještě mimo to mi auto škube a škube hlavně při nižších otáčkách. Prosím o jakékoliv rady jak s nákupe kabelu a jeho instalaci tak i se škubáním na email dobrovski@seznam.cz děkuju mockrát.. No já to ještě nevyřešil, ale závada se už tak dva týdny neprojevila... Většinou se mi projevila, když pršelo, nebo je velmi vlhko, třeba i rozsolená břečka. Co se týče kabelu, tak třeba na aukru stačí dát vyhleda VAG a najde to i kabely... Cena je kolem 500,-. Ještě jsem se chtěl chytrých hlav tady zeptat, proč má u octavie levé kolo dvě věci. co vypadají jako čidlo na ABS, jedno z předu a druhé zezadu. A u pravého je čidlo jen jedno - v předu?
Leden 16, 201015 r Už druhou zimu mi svítí kontrolka ABS když jezdím ve sněhu, nebo břečce, po vyschnutí nic a vše přitom funguje! Mokro v dešti tomu nevadí, asi jen nabalenej bordel. Tak kouknu na ten kablík, jestli není někde prodřenej, nic jiného to snad ani nemůže být.
Leden 16, 201015 r Ještě jsem se chtěl chytrých hlav tady zeptat, proč má u octavie levé kolo dvě věci. co vypadají jako čidlo na ABS, jedno z předu a druhé zezadu. A u pravého je čidlo jen jedno - v předu? ta druha svorkovnice na levem kole je cidlo tloustky brzdoveho oblozeni
Leden 23, 201015 r Dnes jsem vzal kousek stahovací pásky a projel štěrbinu mezi kotoučem a čidlem, tak jsem zvědavý na funkci ABS až bude mokro a začne tát... BTW: Pro jistotu mám v záloze i nové čidlo, ale nepovedlo se mi to staré výtádnout, je na to nějaký fígl? Šroub co to drží jsem povolil, ale s čidlem nepohnul...
Únor 13, 201015 r Jo jo,staré čidlo se musí vysekat ven a otvor po čidle dobře očistit,jinak ti tam nové řádně nesedne.
Únor 15, 201015 r chlapi,komu stejně jako mě svítí čidlo ABS poze ted ve sněhu a marastu a to tak,že někdy jo a někdy ne,tak to dost dobře může být pouze tím bordelem z ulice,jak se jedna dirka zanese,přestane to makat,což je ted pěkně na piču,protože kdy víc než na sněhu a ledu je potřeba ABS.
Únor 15, 201015 r přesně tak, už jsem někde nahoře o tom psal, ještě to 1-3 týdny vydržím a pak budu mít na rok zase klid ale stejně až budu přezouvat kouknu jestli nemám někde prodřený kablík !
Únor 15, 201015 r chlapi,komu stejně jako mě svítí čidlo ABS poze ted ve sněhu a marastu a to tak,že někdy jo a někdy ne,tak to dost dobře může být pouze tím bordelem z ulice,jak se jedna dirka zanese,přestane to makat,což je ted pěkně na piču,protože kdy víc než na sněhu a ledu je potřeba ABS. Mne se to taky vcera prihodilo, jezdil jsem v tom marastu a rozlo se ASR + ABS po vypnuti motoru a kratsi pauze, uz nesviti ASR ale ABS svitit neprestalo nekde jsem tu cet ze kdyz se cidlo promeri, melo by mit hodnotu cca 1,2 kohm ja jsem promeril vsechny a ukazala se mi na vsech hodnota cca 0,980 kohm Tak myslim ze cidla budou asi OK ale merak malinko jinak meri, je to asi nejaka levnejsi verzemeraku.
Únor 16, 201015 r Než proměřovat čidla mi přijde praktičtější dát test akčních členů a uvidíš, co budou ukazovat. A u lacinejch měřáků bacha na napětí baterie, je li nižší, naměříš docela rozdílné hodnoty, i když ti ještě slabou baterii nehlásí. Čím nižší napětí baterie, tím vyšší naměřené napětí Upraveno Únor 16, 201015 r od Viktor X
Únor 16, 201015 r No to bych asi taky udelal kdybych mel cim ten test provest. Rozhodne to pro me zrovna bylo rychlejsi reseni nez nekoho sehnat aby si na me hned udelal cas a sel resit muj problem.
Únor 17, 201015 r Tak jsem dnes vytahl auto na projizdku a kontrolka ABS po par metrech zhasla a uz se nerozla. ABS a ASR jsem otestoval na snehu a vse funguje jak ma. Tak nevim v cem byl problem.
Únor 18, 201015 r No to bych asi taky udelal kdybych mel cim ten test provest. Rozhodne to pro me zrovna bylo rychlejsi reseni nez nekoho sehnat aby si na me hned udelal cas a sel resit muj problem. Možná přišel čas zamyslet se, zdy by nebylo dobré těch 500,- za kabel utratit, když nemáš nikoho po ruce. Pokud se chce někdo vrtat v ABS, a pojistky má v pořádku, měl by asi nejdřív udělat diagnostiku. Nemluvě o tom, že bez funkčního ABS klidně můžeš nějaký den jezdit, pokud tomu přizpůsobíš styl jízdy Upraveno Únor 18, 201015 r od Viktor X
Únor 18, 201015 r Nepotrebuju se nad tim zamyslet, uz davno mam v planu kabel zakoupit ale nejak jsem se k tomu nedostal abych zjistil ktery je ten lepsi. Pokazde kdyz na to nekde nahodou narazim tak se prodejci predhaneji kdo ma ten spravnej a ten lepsi co neni cina a podobne. Tak mi dej dobrej typ a ja si ho klidne koupim. 500,-kc me vazne nezrujnuje, tomu ver. A ze s tim jezdit mohu, to vim taky moc dobre, neni to me prvni auto, me spis ta kontrolka vadila ze sviti. Nemam rad kdyz neni neco v poradku. Upraveno Únor 18, 201015 r od bruno128
Únor 18, 201015 r To je jednoduché - USB kabel s FTDI čipem, s modrejma snad nebyly nejlepší zkušenosti, ale stejně je to všechno čína, a správný prodejce je ten, který ti ho předvede na tvém autě , a když to nejde, zaručí ti vrácení peněz; tu správnou dobu, kdy se tu nabízely, jsi prošvihnul, tak teď si vyber http://aukro.cz/search.php?string=diag*&am...;personal_rec=0 Upraveno Únor 18, 201015 r od Viktor X
Únor 23, 201015 r Tak u mne byla na VAG nactena zavada zadni cidlo ABS prava strana. Asi opravdu nejaky bordel cidlo zanesl, jelikoz behem dalsiho jezdeni je vse OK.
Březen 30, 201015 r Dnes mi v servisu měnili čidlo ABS levé přední a prý to staré mělo uštíplé kus konektoru a bylo to uvnitř zelené od soli a vody, takže se zkuste podívat i na tohle. Škoda, že to zjistím až za rok jestli ta výměna pomohla...
Březen 31, 201015 r Ano, ale kontrolka se mi rozsvecuje a ABS prestava pracovat jen kdyz je brecka, jinak funguje porad...
Srpen 3, 201015 r Ahoj Tomasi nejčastějším problémem bývá přechodový odpor v boxu na akumulátoru. Zkus vytáhnout pojistky podle obrázku jestli nejsou zaoxidované. Pokud to ne tak potom VAG a tam nejčastější příčina čidlo u někrerého kola děkuji stačí vičistit pojistky a vše funkční :-)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.