Přejít na obsah

co to bude stát?


kavi

Doporučené příspěvky

Dobrý večer,

prosím přibližnou analízu mého vozu a předběžnou částku kolik zaplatím za opravu.

Koupila jsem abych mohla jezdit s matkou na onkologii felícii kombi mpi r.v.2000 133000km s lpg za 55000kč .Už při prvních kilometrech mi vyhazoval 5stupeň a pokud jsem ho tam chtěla násilím přidržet tak to hrozně kvičelo.Hned jsem se z vozem vrátila do bazaru aby prodávající zjistil závadu,ta byla objevena hned v převodovce chybělo 2 l oleje po doplnění 5 stupeň funkční ale zase hvízdá jako vysavač ca při 100Km pokud to teda zrovna jede.Je možné, že převodovka tím, že tam chyběl olej je poničená?Prodávající mi řekl, že si to po nějakém čase sedne.

Při prudčím rozjezdu vždy něco křupne v podlaze spolujezdce ale poslední dobou se to projevuje i při normálních pomalejších rozjezdech.Zatřásla jsem na přední nápravě těmi trubkami co vedou z převodovky do kol a mají vůli ,mají jí mít?

Pod koberci ve vatě je spousta vody,kudy tam muže zatýkat?

Jak jsem se již zmínila jezdí to i na plyn ale žádný přepínač to nemá podle informací od prodávajícího se to samo přepína po nastartování na plyn ,jak poznám že to jede na na plyn a né na benzín?

Najela jsem s vozem po doktorech ca 300KM z toho asi 6x vypovědělo službu při jízdě,a samý počet nešel ráno nastartovat.Po bližším ohledání jsem narazila na prasklinu ca 4cm v karosérii pod baterkou muže to znamenet nějakou závažnou vadu?

Byli to moje poslední ůspory které jsme dali s mamkou do hromady a proto bych chtěla vědět na kolik mi příjde oprava ?

Všem moc děkuji.Nezlobte se, že článek je chaotický ale jsem na dně psychicky.

Jo a taky jsou rozedrané takové gumy co vypadaj jak harmonika v knížce jsou popsaný jako prachovky skoro všude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, nejlepší by bylo vrátit, škoda že jsi to nešla kupovat s odborníkem, jak dlouho máš to auto?

Auto mám od 17.4.09 , auto se musí opravovat tím počítám ale překvapilo mě, že budu muset hned po ujetí ca 300km odstraňovat tolik závad.Všem moc děkuji za radu pokusím se to vrátit i když mu volám tak se stále vykrucuje ,že za ty peníze co bych chtěla za zázraky.

Dále jsem zjistila ,že vůz byl asi havarován ,,tuklá vana motororu dolní úchyt převodovky jak je tam ten držák se sylenblokem je ohnutý ,nelícuje předek kapota,světlo ,blatník,blikač."To mi řekli kolem parkující, když jsem kolem toho skákala a snažím se to zprovoznit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takhle těžko říct, co s tím autem je. Hlavní problém bych viděl v převodovce. Pokud nemáš známého, který se v tom alespoň trochu vyznal, tak zajeď do nejbližšího autorizovaného servisu a nech si auto prohlédnout a sepsat závady. Zároveň si od nich nech nezávisle posoudit, zda je reálné auto vrátit. Se sepsanými závadami zajdi do bazaru a buď po nich chtěj vrácení peněz nebo zaplacení oprav. Připrav se na to, že cena za opravy v autorizovaném servisu bude závratná, v neznačkovém servisu budou ceny určitě podsttaně nižší. Auto můžeš vyreklamovat pouze na skryté vady ne na závady z běžného opotřebení.

Otázkou však je, co budeš dělat, jestli ti vrátí peníze, protože auto asi potřebuješ. Říká se, že při koupi ojetiny je nutné si nechat minimálně 20% z ceny na opravy, čím je auto starší, tím by měl být tento podíl větší. Většina aut končí v bazarech právě proto, že jejich původní majitel už nechtěl investovat do oprav.... tož to tak, to co se ti stalo, je bohužel úplně normální.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem vystříkala všechny el.konektory které jsem objevila a šli odpojit.Dnes s mamčou ráno jsem jela do nemocnice a nikde to nezdechlo tak alespoň něco kladné.

Dnes jsem jednala s prodejcem a upozornila jsem ho na závady deformovaný spodní držák převodovky ,netěstnost okna ,lícování karoserie atd.

Chtěla jsem odstoupit od smlouvy ,,vůbec se nezmínil, že auto bylo havarované a následně opravené a nikterak zdařile.

O navrácení peněz vůbec neuvažuje protože již je nemá a opraví maximálně ten spodní držák převodovky který je ohnutý do vnitř vozu .Ostatní závady jsou spůsebené stářím vozu.Dále mi navrhnul abych auto nechala v bazaru ,až se prodá tak dostanu peníze ale upozornil jako Já prodávající budu odpovídat za všechny závady protože on bude fungovat jako zprostředkovatel.O snížení ceny a odstoupení nechce vůbec slyšet.

Velmi dobrý stav bez dalších investic.Takto zněl inzerát a proto jsem na něj reagovala a myslela jsem, že nějaký čas budu jezdit a našetřím nějako korunu na opravy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nevím, co takhle zkusit zajít na STK , jestli to projde, jestli ne, potom by nemělo byt problém to vrátit ;) a hlevně se poradidit na STK s tou prasklinou, to asi bude pohnutá kastle, ne? A hlavně to nevzdávat, pořád do nich , ať ti vrátí peníze! Anebo ještě zkus OCHRANU SPOTŘEBITELŮ. A nebo ještě řekni, že to dáš do televize, musíš pořád zkoušet, dokud něco nezabere. Já Sháněl auto pro manželku minuly měsíc a za 50000 seženeš pěknou filcku, ale ne v bazaru ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Promiňte ,že jsem hned neodepsala odjela jsem s mamčou do sanatoria a včera jsme se vrátili."autobusem,,

Dopadlo to tak ,při dlouhém otravování narovnal spodní držák převodovky ,tím se zlepšilo přesné řazení a fofr klacek taky není už tak volný.Startování je už ok všechny kontakty jsem šmirglem očistila a kontaktolem vystříkala.Včéra jsem provedla výměnu oleje a ol.filtru .klín.řemen podle knižního návodu.Tak se mi zdá ,že se stišilo a je natom lépe.Vznikl však další problém s přepisem.Nemohou sehnat tu firmu které auto patřilo tak to nemohou odhlásit a já přihlásit.Už to trvá 3 týdny a pořád jen výmluvy.Tak počkám ještě 14 dní a uvidím. Jinak ještě musím zprovoznit deflock ,klíčem se dá otáčet ale nejde zamáčknout.Postříkám to nějakým uvolňovačem pak do toho třeba to povolí.Ještě bych měla dotaz ,jde použít vyjetej olej na něco?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě malý dotaz .Když jedu ca 90km/h a více ozívá se hučící výsoký pisklavý zvuk ,když vyřadím tak to hned přestane .Tak nevím jestli je to třeba spojkové ložisko nebo něco jiného?Vyčteno v příručce jak na to.Moc dík za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě malý dotaz .Když jedu ca 90km/h a více ozívá se hučící výsoký pisklavý zvuk ,když vyřadím tak to hned přestane .Tak nevím jestli je to třeba spojkové ložisko nebo něco jiného?Vyčteno v příručce jak na to.Moc dík za radu.

Spletla jsem se když dám nohu z plynu tak ten hluk přestane.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...