Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Potreboval bych poradit. Mam problem s unikem chladici kapaliny. Kdyz jezdim kolem 160 nebo do 160 km/h tak to trva dlouho treba 1500 km nez se mne v aute rozsviti kontrolka jdu se podivat a nadobka prazdna. Vicko se zda v poradku. Kdyz jsem ale zkousel jet po dalnici kolem 180 - 190 km/h tak se mne to ozvalo jeste ten den.po asi 100 km. bylo to na dalnici pak jsem dorazil dom nechal auto stat a dosel k nemu po asi 3 hodinach nastartoval a uz se to rozsvitilo. Kdyz jsem to mel vservise ( ve dvou ) tak to zkouseli natlakovat a nic. Dokonce zkouseli i trochu pretlak ale nikde nic neutika. Jinak mam octavii 2001. 1.9 TDI 81KWh. Dekuji moc za kazdou radu.

je jasne,ze ti utika voda v chladici,ale kdyz ti to tlakovali........muj nazor je,ze spatne,nekde to utika,cim vetsi tlak v chl.systemu,tak vetsi unik,ted zalezi kde,ta lepsi varianta je,ze ti prosakuje chladic,vodni pumpa nebo nejaky spoj,ale to by jsi nasel,ta horsi.....HLAVA

Taky bych to tak viděl.Motor si to zkrátka nasaje.Proto asi nic nezjistili když to jen natlakovali.

• 1 rok později...

Zdravim

Mam problem zo stracanim vody skoda octavia 1,9TDI , 2002. Voda zmizne a neviem kde. Vodne cerpadlo tak vyzera , ze netecie. Mal tu niekto takyto problem?

čau zkus se podívat po jízdě jestli nemáš mokro v pravém blatniku(ze spodu v podběhu] jak se ti vytlačí voda z expanzní nádoby já měl ten samý problém a bylo to těsnění pod hlavou a tu jsem se dočetl že to 1.9TDI po 150000km dělají ;)

Upraveno od olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE

Cau , tesnenie to asi neni , lebo voda nevrie , iba zasvieti kontrolka ze chyba voda.

A co vyfuk aky dym ti odtial ide?

Ved prave to , ze nedymi vobec...

Upraveno od olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku

Měl bys věřit co píše octavia TDI-81kw.

Další příznaky:

- tvrdé hadice

- tmavší nádobka

- po otevření nádobky velký únik tlaku

- zápach z nádobky po spalinách

- po nastartování pokles hladiny v nádobce

- pokud se jezdí na krátké trasy, tak vcelku v pohodě, ale stačí delší trasa pod zátěží a voda je pryč

- horší topení

atp.

• 7 měsíců později...

zdravim

mam O1 r.v. 2001 1.9 TDI 81 Kw a stále mi uniká voda přepadem z expanzní nádobky na vodu. Všechny hadice jsou ok Nádobku i s víčkem sem vyměnil ale voda se pořád strácí přepadem.

Prasknute tesnenie pod hlavou alebo prasknuta hlava. ;)

já to řešil v loni špatné těsnění pod hlavou :palec2: být tebou udělat co nejdřív :feve:

já to řešil v loni špatné těsnění pod hlavou :palec2: být tebou udělat co nejdřív :feve:

a na kolik tě to tak vyšlo? :-)

a na kolik tě to tak vyšlo? :-)

no záleží odkud vezmeš náhradní díly,origo škoda bylo dráhé všechno,zvolil jsem victor reinz,těsnění i šrouby hlavy a vše vyšlo na polovinu :kuk: výměnu mě dělal kámoš co dělá ve škoda servis,nevím kdo to bude dělat tobě ale do škodováckého servisu bych to nedával protože ti dají jen své díly které stojí ranec :wacko:

no záleží odkud vezmeš náhradní díly,origo škoda bylo dráhé všechno,zvolil jsem victor reinz,těsnění i šrouby hlavy a vše vyšlo na polovinu :kuk: výměnu mě dělal kámoš co dělá ve škoda servis,nevím kdo to bude dělat tobě ale do škodováckého servisu bych to nedával protože ti dají jen své díly které stojí ranec :wacko:

jj,

a prosimtě mam O1 r.v. 2001, 1.9TDI, 81 Kw, motor ASV ale nevim kolik tam je dir v tom těsnění? co sem koukal tak dělaj 1 , 2 a 3 dírové provedení

jj,

a prosimtě mam O1 r.v. 2001, 1.9TDI, 81 Kw, motor ASV ale nevim kolik tam je dir v tom těsnění? co sem koukal tak dělaj 1 , 2 a 3 dírové provedení

těžko říct kolik tam máš děr,ani u mě nevím kolik :feve:

těžko říct kolik tam máš děr,ani u mě nevím kolik :feve:

tak já se na to vrhnu a pak dam vědět jak to dopadlo. Dík

tak já se na to vrhnu a pak dam vědět jak to dopadlo. Dík

jasné tak dej vědět :palec2:

• 4 týdny později...
jasné tak dej vědět :palec2:

tak to bylo těsnění pod hlavou. Těd je už vše ok.

Ahoj,

Začala se mi ztrácet voda, jednou jsem dolil od rozsvícení kontorlky po maximum. Teď po cca 2000km se to rozsvítilo znovu a dolil jsem zase po maximum cca 1litr. Než jsem to dolil, tak byla chladící kapalina taková naoranžovělá, dolil jsem půl litru růžové kapaliny a půl litru destilky, teď mám v nádržce to co je na fotkách.

Otázkou je, kam se voda ztrácí. Nikde jsem kolem chladiče nenašel ten vyschlý bordel z kapaliny, ani na hadicích. Okolo rozvodů taky nic. Na olejovém víčku není emulze. Po zátěži motoru hadice kapaliny netlakují.

Napadá vás něco?

motor 1.9 TDI AGR

díky moc

foto:

4260493~100_3775.jpg 4260492~100_3777.jpg

Upraveno od snb-rider

Ahoj, je možné, že se voda stačí odpařovat, například pokud pučí chladič... Další možnost by bylo těsnění pod hlavou válců, nebo samotná hlava válců - v tom případě by byl únik vody přímo do válce a ne do oleje.

teď jsem odebral vzorek kapaliny a nechám jí na topení odpařit, jestli je v ní nějaká nečistota. ve skleničce je ale čistá (oranžová).

Ještě jsem zapoměl napsat, že mi známý mechanik říkal, že pokud by to bylo těsněním a šlo to do válců. Jde mi ráno z výfuku bílý kouř, ale to mi nejde.

Ono litr na 2000km není tolik na to, aby šla pára z výfuku.....

jestli to byly 2tis. km si nejsem jistý, ale víc než 1300km to určitě bylo..

Ale i tak, kdyby to byl litr na 100km, tak bys to poznal... Takhle nevim nevim.... :)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.