Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Sviti mi ASR a ABS, nicmene ne porad. Servo, palubka, atd. je ok.

Po delsim stani (po probehnuti selftestu ABSka) kontrolky zhasnou a vsechno funguje ok.

Ovsem do chvile, nez vypnu motor a znova nastartuju v kratsim intervalu, napr. u benzinky, nebo pred nakupakem. Kontrolky ASR ABS nezhasnou, selftest po rozjezdu neprobehne, ABSko nefunguje. A to trva zase do delsiho odstupu mezi nastartovanimi, nez se ABSko znovu "osaha", a kontrolky zase zhasnou...

A tak porad dokola.

Dodavam, ze kontakty na baterce jsou ok a "svazek" je "rozmotanej", suchej a vypada zachovale. Uz jsem o nem precet vsechno co tu je ;o)

Zarazi me, ze kdyz ten selftest vzdycky probehne, tak kontrolky zhasnou... Prece kdyby bylo v pytli cidlo, nebo nejakej kabel prodrenej, tak to nepujde bud vubec, nebo jednou jo a 3 krat ne, proste se to bude nejak menit.

A ne ze pokazdy kdyz probehne selftest, je to ok... do dalsiho vypnuti/nastartovani s kratsi prestavkou.... (zhruba do 2-3 hodin)

Kdyby vas nekoho neco napadlo, kde hledat chybu, bylo by to super.

Nechce se mi do servisu, dat jim sanci vymenit mi pul auta s nejasnym vysledkem, takze diky za jakejkoliv typ.

Editováno: , autor: mirdus0001
  • o 3 týdny později...
Vloženo (editace)

...tak nevim, jestli to byla takova zepeklitost, ci jsem to spatne vysvetlil, nebo jste me jako novacka vyignorovali ;o)

Mezitim jsem byl na nacteni chyb VAGem u znameho. Bylo tam toho hafo: rizeni, motor, ABS/ASR.... tak to smaznul at prijedu druhy den.

Druhy den se kupodivu ukazalo, ze je to v elekrice a ABS ;)

Dostali jsme kontakt na jednoho sikovneho autoelektrikare a ten za 400,- zavadu odstranil.

Nasleduje prepis z protokolu o oprave, cili finalni reseni.

NALEZENA 1 chyba:

00301 - zpetna pumpa ABS (V39)

35-00 - -

Slovni popis zavady znel: prerusene vedeni mezi ABS pumpou a ridici jednotkou.

Diky vsem za precteni, snad se bude info nekomu hodit.

Ja doufam, ze budu mit zase chvili od zavad klid :)

Editováno: , autor: mirdus0001
Vloženo
Dostali jsme kontakt na jednoho sikovneho autoelektrikare...

Jeee, kdyby tak byl z Brna.. Nebo z Vysociny! :)

Ja mam ten stejny problem. Po chvili jizdy mi se mi rozsviti kontrolka ASR a nezhasne do vypnuti motoru. Diagnostika hlasi "Nahodna chyba". Potreboval bych taky nejaky typ.. :((

Vloženo

ajax: pokud je to náhodná chyba, možná by stačilo pouze smáznout pamět závad ;) občas to svítí dokud závadu neodstraníš a ona není ptže je tam "stále" (zalogovaná v jednotce..) ač tomu nemusí už nic být.

Vloženo

dadacek: To jsme samozrejme zkouseli. Po par kilometrech jizdy to tam bylo zase. Ten clovek, co se mi na to dival tvrdil, ze musim prijit na to kdy to dela. Ja jsem zatim zjistil, ze to dela nahodne.. :(

Vloženo

Kabliky... zajimava myslenka.. Je pravda, ze ted mi neslo servo ve dverich na central a nakonec to bylo v kabelu mezi dvermi a palubkou.. Takze to je docela mozne.. A nejaky typ, kde by to mohlo byt, nebo to muze byt kdekoliv?

Vloženo

Tak to už ti neporadím, poněvadž reálně do elektriky moc nevidím, leda v DP hledal odkud kam to jde a projít celý ten svazek..

Napsal jsem to proto, že vím, že prvně za vším hledej kablík, pak až nefunkční díl ;)

Vloženo
NALEZENA 1 chyba:

00301 - zpetna pumpa ABS (V39)

35-00 - -

Slovni popis zavady znel: prerusene vedeni mezi ABS pumpou a ridici jednotkou.

Diky vsem za precteni, snad se bude info nekomu hodit.

Ja doufam, ze budu mit zase chvili od zavad klid :)

A vona to byla pojistka na baterijovým krytu. Stují 52, 90 kč bez DPH.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...