Přejít na obsah

Homokineticky klb vnutorny 1,8 20V turbo


1phantom

Doporučené příspěvky

Ahoj.

Prosim moze mi niekto pomoct s vecou:

Dnes som vytiahol poloos Prava Strana na octavke, vnutorny klb ma velku volu, s coho usudzujem ze pre to mi trasie ked dam auto do vykonu. vymenil som capi , loziska, silentbloky.

Teraz by som chcel vymenit ten homokineticky klb, len je problem ze kazdy mi to chce predat cele aj s poloosou. Ako by nebol na predaj samostatne ako vonkajsi.

Pomoze mi niekto s radou ci sa da samostatne vymenit a ak ano kde sa da kupit. pripadne kolko stoji, lebo cien som sa napocuval v rozmezi 20€ az 400€

Dakujem velmi pekne za kazdu radu, pomoc.

PS: z 1,9 TDi mi klb nepasuje, na mojej je šestdierovy a obvod nie je okruhli ale cipovity (6 hviezdica)

Editováno: , autor: 1phantom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes som po oprave.

Lavu stranu som vybral, vložil celu poloos aj s klbami co som kupil.

Vymontovanu poloos som dal do zveraka, odstranil tu plechovu krytku na vnutornom homokinetickom klbe.

Vystirkal sprejom aby to bolo ciste. Na konci poloosi je tisichran, na nom je nastrceny klb s 3 hriadelkami na ktorych su ložiska. Po odstraneni segerky ide ten klb vytiahnut. Nastalo poriadne ocistenie.

Demontoval som pravu stranu na octavke (cela poloos aj s klbami) taktiež som dal dolu ten plech na konci vnutorneho klbu. (je 3mi zahybmi upevneny), Prava strana je totozna s lavou stranou, identicky kld, len poloos je dlhsia a hrubsia.

Zobral som subleru a zacal merat priemer tych hriadelok na ktorych su tie try loziska. Prava strana bola velmi opotrebovana, avsak nie loziska ale tie hriadelky na ktorych su nasunute loziska. Boli elipsovyto opotrebovane, co vlaste sposobovalo volu v klbe a predpokladam ze aj to trasenie pri zabere v jazde, preto že som dal na pravu stranu ten rozobraty lavy a k nemu loziska ktore som skusal co najtesnejsie. vymenil som aj puzdro s manzetou, natlacil vazelinou, ked uz bola vo zveraku tak som natlacil aj do vonkajsieho klbu co to dalo vazeliny. (nebolo tam skoro nic)

Celkový vysledok?

AUTO NETRASIE, ROZJAZD A ZABER KU KOLESAM OD PREVODOVKY JE CITELNE PRESNEJSI A CELKOVO AUTO STICHLO. Cele ma to vyslo 50€ lava strana z buraneho Golfa (pasuje na Octavku) 10€ vazelina, 10€ poistne matky na poloos 20€ benzin co som minul ked som cestoval pre poloos :-) 8€ za cigarety a mineralku, 0€ dielna (kamarat bol toho srdca a nechal ma trapit sa na jeho jame dva dni :D )

Dufam ze sa niekomu moj poznatok zide.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...