Jump to content

Tlacitko TAXI a tlacitko pod nim

Jan Mikeska
 Share

Recommended Posts

Myslím,že jsi koupil auto,které bylo prodáváno jako nové v akci se slevou a výbavou pro taxi,takže tlačítka tam jsou originál a tlačítko taxi je na rosvicení světla taxi,které ty tam samozdřejmě nemáš zapojené,takže tě nezajímá a tlačítko pod ním nevím.Tyto auta prodávala Škoda za zvýhodněnou cenu a jen na licenci taxi a podmínkou bylo vedení vozu v účetnictví minimálně dva roky.Tlačítko taxi je tam proto,protože výbava vozu byla uspůsobena pro potřeby taxikářů,jako je příprava na taxametr,vysílačku a střešní svítilnu.

Tak dík moc za rady , přidal jsem ještě obrázek, asi to fakt bylo připravené na taxík, ale toho chlápka znám a používal to jako normální auto. :)

Jo tak by to ještě mělo mít spínač na odkládacím plastu pro levou nohu na spuštění alarmu. A myslím, že i hasičák (přípravu s držákem) pod řidičovou sedačkou...

Mám taky toto vozidlo s úpravou TAXI. Samozřejmě, jednalo se o koncernovou úpravu, sleva byla kolem 90tis na vůz. Tehdy si škodovka myslela, že zvýší poptávku po supech. Mé vozidlo samozřejmě také nikdy jako taxi nejezdilo.

Úpravy jsou od výrobce v mém vozu následující:

1/ Tlačítko TAXI: rozsvítí "švestku" na střeše, tu samosebou nemám a tak tlačítko není zapojeno.

2/ Tlačítko rozsvicení interiéru: plně funkční, po stisku se rozsvítí všechny světla ve vozidle, slouží k inkasování vaty taxikářem po zastavení vozu, aby cestující viděli do šrajtofle :)

3/ Zásuvka 12V v kaslíku u splujezdce - plně funkční.

4/ Další anténa na střeše navíc k zapojení vysílačky, mám ji na střeše před anténou na rádio, svod je střechou za rádio v palubce.

Další úpravy byly individuální a nemám je na vozidle:

5/ Poplašné zařízení, spínaný tlačítkem v prostoru odkládací schránky pod ovládáním světel vlevo dole u řidiče, vypínání bylo v zavazadlovém prostoru vozu nahoře.

6/ Halogenová svítilna, kde byla umístěna nevím...

7/ Hasící přístroj v pouzdru pod levým sedadlem.

Pokud by snad někdo chtěl návod na tuto úpravu, mám ho k dispozici jako origo brožuru od výrobce. Je to prostě takovej super sup :)

• 8 months later...

potřeboval bych informaci, zda třeba najdu v tom konektoru, který je asi příprava na taxametr signál ze zpátečky, abych to nemusel napojovat přímo u motoru nebo kde jinde tento drát najdu. tento vůz co mám nemá asi CAN BUS na radio, mám jen ISO konektory, chtel bych si napojit couvací kameru

Edited by Luďa
necituj předchozí příspěvky

Tak to tě zklamu, tato informace v brožuře není. Ani já CanBus nemám, měl jsem problémy s napojením rádia Rhapsody, kterej to vyžaduje a do teď se mi po hodině vypíná a některé funkce nejdou, pač nemá prostě ty správné informace.

Edited by Clint