Listopad 6, 200915 r Doufám, že budu nadávat o měsíc dřív... Teď mě ještě napadlo, že kolega co jezdí s OII 1,9 TDi 77kw, což je zřejmě hodně podobný motor, jezdí okolo 5 L, takže to bude určitě ok. Ještě vím, že si to nechal chipnout a spotřeba mu ještě trochu klesla. Ale s tím chipováním nevím, nevím. Možná to Cimbu ještě, ale nějakého pytlíka s noťasem určitě ne. Všeobecně to ale zvedne točivý moment a ještě ho nasměrují níže, takže to na spotřebu má nejspíš nějaký vliv. no ten chip je vic nez zajimavej mozna se k tomu priklonim po skonceni zaruky abych si trochu uzil o tech 20kw vic :-D....jen aby to nemelo negativni vlivy na zivotnost a spolehlivost....spotreba az tak nepálí....
Listopad 6, 200915 r no ten chip je vic nez zajimavej mozna se k tomu priklonim po skonceni zaruky abych si trochu uzil o tech 20kw vic :-D....jen aby to nemelo negativni vlivy na zivotnost a spolehlivost....spotreba az tak nepálí.... Prý to žádný vliv nemá, ale kolega říkal, že rozdíl je obrovský,ale nevím. Já měl nejdřív O1 81 kw, a potom 66 kw, rozdíl to byl, s tou silnější se možná jezdilo trochu lépe, hlavně při předjíždění to šlo znát, ale s tou 66 kw jsem byl naprosto spokojený, že bych byl nějaký špatný z toho, že mám slabší verzi, to ne. Tak předpokládám, že těch 74 kw, ale hlavně 240 kroutícího momentu při 1800 otáček bude tak akorát.
Listopad 6, 200915 r Prý to žádný vliv nemá, ale kolega říkal, že rozdíl je obrovský,ale nevím. Já měl nejdřív O1 81 kw, a potom 66 kw, rozdíl to byl, s tou silnější se možná jezdilo trochu lépe, hlavně při předjíždění to šlo znát, ale s tou 66 kw jsem byl naprosto spokojený, že bych byl nějaký špatný z toho, že mám slabší verzi, to ne. Tak předpokládám, že těch 74 kw, ale hlavně 240 kroutícího momentu při 1800 otáček bude tak akorát. ale primo u CIMBU to stoji bez par kc 15tis...to neni malo...
Listopad 6, 200915 r Tak Brno a PD 74kw je docela extrém no...já mám taky PD 74 kw, ale 4x4 .... když fičím přes město, tak to mám za 8 litrů .. jinak dlouhodobá dle tankování do 6,5
Listopad 6, 200915 r Mám teď najeto přes 300km, 50% město, 50% silnice mimo dálnici, spotřeba zatím u 1,6MPI 75kW 7,1l/100km, nevím, zdá se mi to přiměřrný vzhledem ke spotřebě u mé minulé fabky 1,4MPI/44kW, ale co mi nějak neleze do hlavy je doba, za kterou se auto trochu ohřeje, musím ujet alespoň 10km aby mě rozmrzlo, mrazy zatím nejsou tak veliký, -5, budou větší, měl jsem si dát vyhřívaný sedačky a nějakej plamenomet. Nevíte, je to normální?
Listopad 6, 200915 r ale primo u CIMBU to stoji bez par kc 15tis...to neni malo... u dieselpower to stoji 9500 a zvyseni je dokonce na 102kw priapdne to jde i na 111kw...zajimavy to uz je celkem extrem asi :-) diesel power 74kw PD Upraveno Listopad 6, 200915 r od rogerer
Listopad 6, 200915 r když čip na TDI PD 74kw, tak od TDI FUN. má teď akci tuším za 6500,- .... výkon změří před úpravou i po úpravě....tzn. sérioáv 74kw má třeba 80kw ani o tom nevíte .... a pak čip na míru dle aktuální kondice vozu a dle požadavku majitele
Listopad 6, 200915 r dočkej času.......edit: ted mam hubu plnou kecu a za dva mesice tu budu nadavat ja :-D haha, za dva mesice uz budu jezdit za 5 a ty za 11 kazdej si tim musime jednou projit..
Listopad 6, 200915 r u dieselpower to stoji 9500 a zvyseni je dokonce na 102kw priapdne to jde i na 111kw...zajimavy to uz je celkem extrem asi :-) diesel power 74kw PD Zdravím,ohledně toho chipu,podle čeho vybírat firmu,abych poznal,že je to kvalitně udělané? Stejně všichni používají notebok - si myslím. Měl sem už chipnutý auto tourana a to od http://www.diesel-technik.cz/,taky kluk s notasem a cena 10 000 kč,ted jsem objevil podobnou firmu http://www.powertec.cz/parametry_vykonu.ph...'Chiptuning Škoda Octavia 1.9 PD 74kW' a tam je cena 5800 s DPH a to cimbu za 15 tis. se mi zdá dost drahý a třeba to dělají uplně stejně jako tyto firmy-tak podle čeho to risknout-stránky maj všichni dobrý,záruka a pod... poradte. http://www.powertec.cz/parametry_vykonu.ph...'Chiptuning Škoda Octavia 1.9 PD 74kW' http://www.diesel-technik.cz/ P.S.to nedělám žádnou reklamu,potřebuju poradit,protože každej vám bude tvrdit,že to dělaj nejlíp a tak podobně. čekatel na octavia tour,sedan 1,9 TDI ČERNÁ METALÍZA sportpaket ,ale mohu ještě změnit barvu / do týdne/ dodání leden.
Listopad 6, 200915 r haha, za dva mesice uz budu jezdit za 5 a ty za 11 kazdej si tim musime jednou projit.. s mym stestim budu jezdit za 15...zalezi v jakym budou rozpolozeni zamestnanci mezi,případně před svatky vánočními kdy mam termin Upraveno Listopad 6, 200915 r od rogerer
Listopad 6, 200915 r Tak dnes volali ze salonu, že octavku dovezli na dvůr. Ještě zacálovat a příští týden pro ni vyrážím....
Listopad 6, 200915 r Tak dnes volali ze salonu, že octavku dovezli na dvůr. Ještě zacálovat a příští týden pro ni vyrážím.... závist největší....
Listopad 6, 200915 r .....tady je chip ještě levnější a je to pro mě nejblíže, takže za dva roky asi ano http://www.autochip.eu/cz/vykonove-tabulky/skoda/
Listopad 6, 200915 r Tak dnes volali ze salonu, že octavku dovezli na dvůr. Ještě zacálovat a příští týden pro ni vyrážím.... Jestli se napletu, tak jsi objednával 2.9. a termín výroby 45KT, já objednával 4.9. a termín výroby 50KT, vypadá to, že to TDi má vliv na termín dodání, sakra písek, taky bych si našel čas příští týden...
Listopad 6, 200915 r Jestli se napletu, tak jsi objednával 2.9. a termín výroby 45KT, já objednával 4.9. a termín výroby 50KT, vypadá to, že to TDi má vliv na termín dodání, sakra písek, taky bych si našel čas příští týden... Jojo, termín objednání sedí. Soused objednával TDI 3.9. a termín výroby má 52KT , tak fakt nevím.....
Listopad 6, 200915 r Jojo, termín objednání sedí.Soused objednával TDI 3.9. a termín výroby má 52KT , tak fakt nevím..... Zajímavé, mě v salonu řekli, že poslední dva týdny (52-53KT) v roce mají nějakou výluku, či co, takže nevyrábějí. Jsem optimista, příští týden mi určutě zavolají, že auto bude dříve Upraveno Listopad 6, 200915 r od izi
Listopad 6, 200915 r Zajímavé, mě v salonu řekli, že poslední dva týdny (52-53KT) v roce mají nějakou výluku, či co, takže nevyrábějí. Jsem optimista, příští mi určutě zavolají, že auto bude dříve Tak este ja - 25.9. - nejdrive 49kt a ted 52kt ale tipuju az leden aspon bude o rok mladsi :-)
Listopad 6, 200915 r Tak este ja - 25.9. - nejdrive 49kt a ted 52kt ale tipuju az leden aspon bude o rok mladsi :-) No to snade!!!!
Listopad 6, 200915 r meade: nevim co pořád řešíš s nějakejma cenama pro dělníky Škody a atraktivitou. a už vůbec nevim, proč bychom se měli hádat - já sem řek jenom to, že Tour a FII/R má z velké části odlišné zákazníky.já moc nerozumím tomu, proč je zejména u majitelů FI z prvních let výroby takový odpor k FII. zvlášť, když se vytahujou detaily nemontované do FII, přičemž je nemělo 90% u nás proadných FI. trochu mně přijde, jako by čekali, že VW bude cpat nejnovější věci do Škody navěky a neuvědomili si, že Fabia je komapktní (!!) auto a musí být pod Polem. každopádně podle vývoje trhu v tom žilo dost lidí a možná si za to může i Škoda vydáváním Fabie za rodinné auto. já su rád, že Fabia neroste, očividně ale hodně lidí čekalo něco víc. moje zkušenosti se všema čtyřma Škodama jsou poměrně bohatý a třeba sem si až na pár detailů nevšiml, že by mě nějak obtěžovaly úspory u FII. a ty detaily bohužel plynou z poměrně abnormálně vybavené první Fabie, co máme. vadí mně třeba absence kontroly funkce světel, čidla hladiny ostř. kapaliny jenom s ostřikovačema světel apod. Doma máme Fabiu Combi I Elegance a FII/R považujou všichni členové rodiny za pokrok. a dost pozitivních hlasů jsem slyšel i od lidí, kteří v práci přesedlali z FIC Ambiente na FIIC Sport. na druhou stranu, Fabia už není masové auto a musela se vydat nějakým směrem. ten nevoní každýmu. rozhodně nechcu vyvolat vášně, já si myslim, že Škoda vykryla velkou díru a sám vidíš, že každý má pojem bohatá výbava a "povedenější" trochu jinde. Asi si mi nerozuměl ohledně FII, to co předvádí, není použíté u žádného auta v koncernu.. A to jsou právě ty detaily, kvůli kterým mi tohle do baráku nesmí, mě nevadí FII jako taková, ale vadí mi ty paskvili, co na ní jsou z nepochopitelných důvodů. Tady ani nejde o nějaký odpor kvůli tomu, že někdo má FI ani o výbavu, ono stačí mít třeba starou oktávku, nebo cokoliv jinýho zahraničního, přesedneš do FII a ty detaily tě začnou štvát.. ale víc to tu nechci řešit, já osobně FII nechci, a jestli někdo má FII nebo R a vyhovuje mu, tak proč ne, každého to je věc. ohledně ceny Tour vs FII, tady není o čem dál diskutovat, psal jsem, že Tour v akci je prostě atraktivnější než nějaká FII, tak to prostě je.
Listopad 6, 200915 r ohledně ceny Tour vs FII, tady není o čem dál diskutovat, psal jsem, že Tour v akci je prostě atraktivnější než nějaká FII, tak to prostě je. Souhlas...
Listopad 7, 200915 r psal jsem, že Tour v akci je prostě atraktivnější než nějaká FII, tak to prostě je. Raději bez komentáře. Jsou lidé, kteří nemají potřebu dělat ze subkompaktu hlavní auto v rodině...
Listopad 7, 200915 r Včera jsme psali email, jestli už není něco nového ohledně datumu výroby a odpověď je taková, že auta objednaná do konce září budou vyrobena ještě letos a my jsme objednávali 19.10, takže to vidím tak někdy na přelom leden/únor
Listopad 7, 200915 r Včera jsme psali email, jestli už není něco nového ohledně datumu výroby a odpověď je taková, že auta objednaná do konce září budou vyrobena ještě letos a my jsme objednávali 19.10, takže to vidím tak někdy na přelom leden/únor na jendu stranu je mi to líto na druhou stranu si mě potěšil :-)
Listopad 7, 200915 r To je překvapujicí spotřeba u tý 1.9 TDI 74KW, nemám právě s tímto motorem zkušenosti, ale myslel jsem si že to prostě musí být "supr" motor na spotřebu. Dle výrobce když udává spotřebu mimo město 4.3l, tak kam to teda teče..? i kdyby to jezdilo za 5 litrů mimo město, tak nic neřeknu, ale takhle když to papá přes 6 litrů, celkem překvapujicí. jasný že máte "syrový" nezajetý motory, ale stejně... už vůbec je "šokujicí" ta spotřeba ve měste u TDi 74KW Dnes je to přesně měsíc co jsem dostal Tourku, mám najeto 6400 km a spotřeba dlouhodobá 6,3l/100km a nechce jít dolů !!!
Listopad 7, 200915 r já mám najeto cca 1000 km a průměrná spotřeba 1,9 TDI je 5,6l Jezdil jsem mimo dálnice všude i v Brně
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.