m_tsch Vloženo 13. Květen 2007 Sdílet Vloženo 13. Květen 2007 ahoj, mám dotaz. Jeli jsme v půjčené fábii, pršelo, na silnici byla vrstva vody. Krátkodobě se rosvítila kontrolka ASR a mě by zajímalo, jestli signalizovala sepnutí ASR, nebo jeho poruchu. Auto bylo půjčené a já manuál k němu nečetl. Jde mi hlavně o to, jestli mám majiteli hlásit nějakou poruchu. díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anry Vloženo 13. Květen 2007 Sdílet Vloženo 13. Květen 2007 řekl bych žes měl sjeté pneu, chytls aquaplaining, prohrábly ti kola a elektronika ti omezila prokluz a dala ti o tom vědět bliknutím kontrolky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m_tsch Vloženo 13. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 13. Květen 2007 takže sepnutí ASR? ..... no lepší jak porucha Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anry Vloženo 13. Květen 2007 Sdílet Vloženo 13. Květen 2007 no pokud ti to jen zablikalo tak jen seplo asr, pokud to pořád svíti tak porucha abs, nebo zaplé tlačítko asr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m_tsch Vloženo 13. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 13. Květen 2007 OK, díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MELLO Vloženo 13. Květen 2007 Sdílet Vloženo 13. Květen 2007 Stává se mi to běžně na dálnici, když je prudký déšť a najedu do hlubší vody, ona totiž ta kontrolka nesignalizuje jenom ASR - prohrábnutí kol, ale i s tím spjaté MSR - omezování výkonu motoru, které reaguje např. když na sněhu podřadíš a mohlo by dojít k zablokování kol, tak elektronika sníží přenos na kola. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 14. Květen 2007 Sdílet Vloženo 14. Květen 2007 ...MSR - omezování výkonu motoru, které reaguje např. když na sněhu podřadíš a mohlo by dojít k zablokování kol, tak elektronika sníží přenos na kola. Je to trosku nepresne - regulace MSR spociva v tom, ze elektronika mirne "prida plyn", aby se omezil brzdny moment, ktery prave zpusobil zablokovani kola pri podrazeni na kluzkem povrchu. Omezeni vykonu motoru ma na starost prave ASR. Zminena aktivace ASR mohla byt zpusobena prokluzem kola pri vjeti do hlubsi louze a defacto vzniklym aquaplaningem. Tak jak bylo zmineno jiz vyse. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
frank68 Vloženo 7. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2009 problém - fábie 1.9 tdi, po ujetí cca 10 km se mi rozsvítí kontrolka ASR a zhasne až po vypnutí motoru.dále zase po ujetí cca 10 km. nemáte s tím někdo skušenosti?díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 7. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2009 Mrkni na pojistky na baterce. TADY je fotka, kde je najdeš a něco o nich. Je to sice o ABS, ale může zlobit stejně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
frank68 Vloženo 8. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2009 ahoj,díky za ochotu. Koukal jsem na ty pojistky,jsou dobrý.měl jsem to na pc a i čidla nezlobí,ale když se ta kontrolka rozsvítí za jízdy,tak se do řídící jednotky nejde dostat. kdyby ještě někdo věděl.díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 8. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2009 Nedej na ní, že se zdá dobrá. Já jí měl neporušenou, nezrezlou a stejně zlobila. Vypadala úplně stejně jak ty ostatní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojtus Vloženo 15. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2012 Cus, nechci zakladat nove vkalno tak to hodim sem... stava se mi, hlavne v lete..proto sem to nijak zvlast neresil. ze se mi rozsviti pri jizde ASR..vim jak funguje, takze se nerozsveci pri prokluzu:-))) po nestejnem case se rozsviti a sviti, po vypnuti motoru je to ok, na nejakou dobu. V zime ani jednou. na VAGu bez zavady:/ nejaky napady kde to hledat? docetl jsem se o nejakych pojistkach u baterky, zkusim podivat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.