Přejít na obsah

Upadla hadicka cerpadla na ostrikovace


SiViN

Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny, snazil jsem se najit ve foru odpoved, ale bohuzel marne.

Dnes jsem zokusel po puvodnim majiteli rozmrazit vodu v ostrikovacich. A podarilo se (horka para, varici nemrznouci smes)

Ale jak jsme to porad zkouseli natlakovalo se to a vypadla hadicka z cerpadla. A ted kdyz pustim ostrikovace vsechno caka vedle (logicky :) )

Nevedel by prosim nekdo jak se k tomu cerpadlu dostat? co vsechno se musi sundat? rekl bych ze jen svetlo, ale nevim..

Predem moc dekuji za odpovedi a omlouvam se zda to tu nekde je, nepodarilo se mi to najit

(PS: mam Fabii I, 11/2001, VIN 2002, 1.4 16V 55kW (nevim co vsechno je potreba :) )

Editováno: , autor: SiViN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vytoč kola a vyšroubuj šrouby plastového podběhu a po odehnutí podběhu uvidíš část nádobky a čerpadlo.

Myslím ale, že správnější je sundat nárazník - tak by se to asi mělo dělat, abyses k tomu trochu kulturně dostal.

Pokud Ti teče kapalina dolu z podběhu, tak je to nejspíš u čerpadla. Mě se teď nedávno stalo, že mě nejel zadní ostřikovač a bylo to rozpojené v místech pod řídící jednotkou - a já pako to ještě zkouším a kapalina cákala rovnou na husí krk od ŘJ a kabelový svazek. V mém př. jsem se tam dostal oběma rukama (nemám klimu), zaklapnul jsem to do sebe a O.K - ještě to pojistím stahovačkou, někdo tady psal, že to rádo vyskakuje. Nejdřív zkoukni místa, kde nemusíš nic montovat - ale to už jsi asi udělal.

tex

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak psal tex naraznik nesundavej.......sundej kolo,povol šrouby podběhu a krasně se tam dostaneš nedávno sem to absolvoval když mi skoro vypad konektor z čerpadla nadržky ktereou sem musel v servise nechat po nehodě vyměnit :-( a nějak to chlapcum nesedlo :-)))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj stačí sundat kolo a podběh.

Taky mi nedavno vystřelila hadička pro zadní ostřik (je to spojene pod ŘJ) a než jsem to zjistil tak sem vycákal skoro celou nádobku :kuk: .

Jinak k te spojce prod řj jsem se dostal až po sundání vzduchového filtru, jen sem to zacvakl, drží to dobře a ničim bych to nejistil, bo radši ať se to tam znovu rozpojí, než aby se to rozpojilo v 5-tých dveřích nebo někde jinde, kde se jen horko těžko dostanu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dekuji moc vsem za napady..urcite to zkusim a vse nafotim, popisu a poslu. Napadlo me ze by nebylo spatne udelat sekci o tom jak se k necemu dostat v aute at uz slovne nebo s fotkama.

Mozna to tu nekde uz je, ale nevidel jsem. Videl jsem akorat fotky vasich milacku a jejich uprav.

Jeste jednou dekuji ;) sundavat kolo by me nenapadlo, ja myslel ze je to uplne druhy strane, spis k motoru.

Jo, jeste jsem nekoukal jestli to neni rozpojeny dal..teklo to totiz primo z levy strany narazniku.takze primo u toho podbehu.Rekl bych ze je to primo u cerpadla.

Editováno: , autor: SiViN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já měl také stejný problém.

Vyskočila mi hadička od čerpadla i ta v dělící stěně pod ŘJ.

K té u čerpadla se dostaneš z podběhu. Pokud nechceš sundavat kolo,tak nemusíš. Není to sice moc pohodlné,ale stačí pouze vytočit kola do prava a vyšroubovat 2 až 3 šrouby z levého podběhu a ten pak vyhnout směrem ke kolu. Je to úplě vlevo dole. Tam stačí nacvaknout plastové kolínko a je to.

Pak zkus ostříknout i zadní okno. Pokud bude malý tlak zadního ostřiku,tak se koukni k té dělíci příčce motorového prostoru u ŘJ motoru.

Obrázky máš v tomto příspěvku: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...st&p=605675

PS. Pokud v čerpadle a jeho rozdělovači,který je na čerpadlo nacvaknut zmrzla voda,tak s největší pravděpodobností ti bude voda prolínat a kapat z toho rozdělovače (viz obrázek). V tomto případě musíš odpojit čerpadlo z konektoru (jde to ztuha) a vycvaknout čerpadlo směrem vzhůru. Vycvaknout z něho rozdělovač (pozor jsou tam 2 o-kroužky - neztratit). Tento rozdělovač jde také velmi blbě rozdělit na černou a bílou část. Poté ho můžeš v místě spoje (mezi výstupky) opatlat silikonem nebo jiným montážním lepidlem a znovu secvaknout. Poté nech důkladně zachnout. Nacvakni i s o-kroužky na čerpadlo a čerpadlo zpět do nádobky. Připoj konektor A JE TO.

post-41062-1263892653_thumb.jpg

Editováno: , autor: hafush
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...