h.vik Vloženo 21. Únor 2020 Sdílet Vloženo 21. Únor 2020 před 14 hodinami, maros napsal: Na prazdne dalnici pianko 120 km/h, pak mirne stoupani do kopce a prask. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Kozenský Vloženo 23. Březen 2020 Sdílet Vloženo 23. Březen 2020 (editace) Zdar lidi. Tak mě ty praskající ojnice tak vyděsily, že šly šály na výměnu. OII, 1.9 TDI-PD, 77 kW, 2006/MR2007, 278000 km. Přikládám foto starých pánví. EDIT: Samozřejmě BXE. Jirka Editováno: 23. Březen 2020, autor: Jiří Kozenský Doplnění info o motoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eddiee29 Vloženo 1. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2020 Hosi a dvate teda moment 30Nm a 90stupnu,nebo ten ze sveta motoru 20Nm a 90 stupnu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Farnell Vloženo 22. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2020 Čau chlapi, nevíte o nějaké dílně Kolín a okolí nebo Pardubice a okolí, kde jsou schopni tuhle výměnu udělat? Resp. mají s tím zkušenosti a vědí, co dělají? Mám BXE z r. 2008, najeto 305 tis. Všechno je zatím původní včetně turba, jede jak z praku, ale tohle mě trochu děsí. Přeci jen bych si ji rád ještě chvíli nechal aspoň jako druhý auto... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 26. Září 2020 Sdílet Vloženo 26. Září 2020 1.9 TDI PD - ojnice.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ViliamKe Vloženo 28. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2020 V 16. 2. 2013 na 19:57, Mima napsal: Kto má najazdených viac ako 167tis.km na BXE bez problémov? mam BXE 2007 198000 a nic akurat mi bude asi treba dat repasovat turbo, zerie mi olej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danikd Vloženo 28. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2020 Ja bych to nedaval repasovat, az budes mit dirku v bloku, koupis jiny motor i s turbem ... jak takle nekdo muze riskovat ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ViliamKe Vloženo 28. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2020 před 1 hodinou, danikd napsal: Ja bych to nedaval repasovat, az budes mit dirku v bloku, koupis jiny motor i s turbem ... jak takle nekdo muze riskovat ... mam radsej nechat turbo tak ako je a radsej dat vymenit ojnicne loziska a sruby aj tak mi uz treba menit olej tak nech sa na to mechanik pozrie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danikd Vloženo 28. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2020 nres, vymen rovnou, zas tolik to nestoji a ty motory uz se blbe shani 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ViliamKe Vloženo 28. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2020 před 26 minutami, danikd napsal: nres, vymen rovnou, zas tolik to nestoji a ty motory uz se blbe shani oki.vdaka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thepromise Vloženo 11. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2020 Vy mě tu děsite, ted sem po kámošovi koupil BXE 2007, 359 tis. Najeto, krom spojky vše původní a spotřebnich dílů vše původní, autem ještě nejezdím, nepotřebuji ho, až v létě kdy budu stavět, ale chtěl sem aby bylo spolehlivé, nechal sem za 25 udělat obr servis, komplet brzdy, kapaliny, rozvody a turbo. A ted zjistím že mi může vyskočit ojnice😂asi začnu chodit do kostela. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olgojchorchoj Vloženo 11. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2020 pokud máš najeto 360 tis tak by byl motor dávno po smrti, kdyby měl vadné šály. prodával jsem před rokem s 500 tisícema na hrbu a vše bez zásahu i turbo původní, jen spojka nová. Olej po 15 tis, motor mi to vrátil. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 11. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2020 Mne to spravilo na Passate BXE, 154 000km, auto mame od nova. Ojnica na 4. valci prerazila blok, ale nevysla von, len spadla do vane. Oprava vymenou spodku za BJB, ten je nesmrtelny. Elektrika BXE. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thepromise Vloženo 11. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2020 Tak doufám, že muj kus je tak ojetej, že už to se mnou vydrží 😀 díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BubbleX Vloženo 31. leden 2021 Sdílet Vloženo 31. leden 2021 Ahoj, OII 2006 BXE, máme jí od nova, teď najeto 344k a na motoru nebylo nikdy nic děláno, kromě spojky a dvouhmoty, která byla dělána myslím ve 120k a od tý doby drží. Dneska sem sundal víko hlavy válců a motor je krásně čistý, vačka i hydroštely jako nové, olej byl vždy měněn po 15k a nejspíš se to vyplatilo :) na šály se nikdo nikdy nedíval, ale hádám, že už by byla ojnice už dávno venku z bloku motoru. Jediný co mi teď trápí je turbo. Při najíždění na dálnici kolem 120 km/h se pravidelně odpojuje a padá do nouzáku. Dneska sem koukal na regulaci a je zatuhlá a drhne, takže bude muset turbo ven a vyčistit, ne-li zreapasovat. Připomínám, že na motor ani na turbo nebylo nikdy saháno :D Tak jen tak pro informaci, abyste věděli, že i BXE jsou někdy bez problémů :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thepromise Vloženo 1. Únor 2021 Sdílet Vloženo 1. Únor 2021 Já se s tím bavil s mechanikem který je na starší nafty uplně zaměřený :D říkal že o tom ví a že stejně jako u renaultu to dělala jen nějaká várka. Pokud to najelo 250 tis. pravděpodobně jsou šály ok, pokud nad 300, jsou 100% ok.... to je asi tak jediný poznatek a pokud vím, ročníku 2006 se to netýkalo vůbec :) všechny auta koncernu s tímto motorem jsou už 13 a více let stará, 80% z nich už má najeto hodně km a zbytku to už vylítalo při opravdu nízkém nájezdu do 200k... někomu snad i při 100k 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendulla Vloženo 3. Červen 2022 Sdílet Vloženo 3. Červen 2022 Ahoj pánové potřeboval bych vědět jestli je to lepší koupit ve škodovky ty srouby a ojniční panvičky podle vin a nebo koupit přímo značku třeba glyco a nebo kolen dejuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendulla Vloženo 10. Červen 2022 Sdílet Vloženo 10. Červen 2022 Tak dneska vyměněno octavia bxe 08/2008 167 tisíc najeto série H a J ,alespoň bude o trochu lepší spaní, že by ojnice mohla zůstat kde má být Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.