Přejít na obsah

Drhnutí brzd


vac

Doporučené příspěvky

Zdravím,

prohledal jsem fórum a nikde jsem nic podobného nenašel, snad jsem teda hledal správně...

Včera se mi začaly ozývat divné zvuky od PZ kola, zajel jsem teda do garáže, že ho sundám a juknu jestli tam někde není kámen. Jenže jak jsem auto zvedl a zkusil jsem s tím zvednutým kolem zatočit, šlo to dost těžko, jakobych měl povytáhnutou ruční brzdu. Zkusil jsem teda postupně pozvedat všechny ostatní kola a dělalo to to samé u všech - točit šlo těžko a při tom otáčení šlo slyšet jak destičky dřou o kotouč. Podotýkám, že to dělalo jak vpředu, tak vzadu, vlevo i vpravo - auto bylo odbržděné a byla vyřazená rychlost. Zajímá mně, jestli je to v pořádku (třeba nějaká pojistka aby se stojícím autem nešlo popojíždět, což se mi ale zdá velmi nepravděpodobné a nikdy jsem o tom neslyšel), nebo je tam nějaký problém?

Jedná se o OII RS, MR08, najeto 65kKM, kotouče a desky ještě původní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj! Měl jsem ten samej problém a po ujetí asi 10km co jezdím do práce téměř pořád do kopce prakticky zkoro bez brždění se mi i kouřilo nebo bylo cítit jak se přehřívá obložení(destičky) na všech kolech.Napíchnul jsem to na vag a zjistil že je v brdovým okruhu stále tlak.Dal jsem jinej hlavní brzdovej válec a vše je ok.Tlak v systému 0(nesešlápnutý pedál).Ale u každého kola po zvednutí jde trošku hůř pootáčet lehce to drhne o destičky to je normální.

Editováno: , autor: acek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se ti to nehřeje a není nic cítit tak to neřeš,je to v pořádku.Můžeš to napíchnout na diagnostiku a v bloku měrěných hodnot otestovat dá se měřit tlak jak šlapeš na brdovej pedál a taky zkouknout jestli je tam 0 když je pedál uvolněnej. Já tam měl pořád nějaký tlak tak proto výměna hlavního brzdovýho válce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...